zondag 17 april 2016

Een iets andere bestemming deze keer. New York!

Mijn vriendin Ingrid (ze houdt een hele leuke blog bij, link:  http://bloginbrooklyn.blogspot.nl/) is in februari samen met haar man naar New York verhuisd, om precies te zijn naar Brooklyn.
Heb ze op Schiphol uitgezwaaid, was erg spannend voor ze, ook omdat Nova, hun hond, uiteraard mee ging, en het voor een hond een lange reis is natuurlijk.


Erg leuk natuurlijk om haar een keer op te zoeken, dus het kriebelde al snel. New York wil ik al heel lang een keer bezoeken, maar Florida kriebelde altijd meer. En beiden was geen optie. Tenzij ik een keer een extraatje zou hebben. En dat was, hoe toevallig, dit jaar het geval. Was 25 jaar bij de zaak en heb daarvoor een mooie bonus gekregen.



Eenmaal terug uit Florida begon het zoeken naar een mooie aanbieding voor een ticket, en die zag ik al snel. United had mooie aanbiedingen begin maart. Vanaf Schiphol naar Newark. Niet handig, omdat Ingrid en haar man in Brooklyn verblijven, maar ik red me wel met OV. Komende maanden even goed uitzoeken hoe ik het makkelijkst (met koffer) vanaf Newark in Brooklyn kom, maar dat gaat goed komen. Heb wel erg mooie vliegtijden, heen om 9.15 uur, en terug rond 18 uur.

Ik vertrek op dinsdag 30 augustus, en vlieg op 6 september weer naar huis. Op 7 september ben ik dan weer terug in Nederland. Daarna ben ik nog 1,5 week vrij, heb 3 weken zomervakantie dan, dus dat is erg lekker.

Verblijf had natuurlijk snel klaar kunnen zijn. Mag bij mijn vrienden logeren. Heel lief en super gastvrij uiteraard! Ware het niet dat ik erg op mezelf ben, woon alleen, en hou van alleen zijn.
Dus heb ruimte nodig om me terug te kunnen trekken. Aangezien NY erg druk is heb ik dat ook gewoon nodig in deze week. En dat ligt aan mij, en absoluut niet aan mijn vrienden!
Daarom heb ik weer een Airbnb geboekt. Dat is de laatste keer in Florida ook erg goed bevallen. Alleen er zijn wel gigantische prijsverschillen tussen Florida en NY, auch... haha!

Heb deze geboekt, viel voor het terras waar je gebruik van kan maken bij deze kamer. Heerlijk om daar de ochtenden wakker te worden en over Brooklyn en NY uit te kijken. Slaap hier 5 nachten. De laatste 2 nachten logeer ik wel gezellig bij mijn vrienden.

De planning moet ik nog maken. Nu ik dan toch in NY ben wil ik ook zoveel mogelijk zien.
Bepaalde dingen zijn echt musts voor mij, zoals 9/11 memorial, maar ook bijvoorbeeld Top of the Rocks. En het nieuwe World Trace Center móet ik zien! Het uitzicht lijkt  me prachtig. Central Park wil ik graag doorheen slenteren, maar wil ook een dag naar de kust. De Hamptons lijken me erg leuk om te zien, maar vrij omslachtig als je geen auto hebt. Heb ook besloten dat ik die ook niet wil huren daar, ook niet voor een dag. Dagje kust zal waarschijnlijk Coney Island worden, dat lijkt me ook super leuk om een keer te bezoeken.



Afijn, genoeg te bekijken daar, en ben er "maar" een week. Dus de komende maanden werk aan de winkel, veel reisverslagen lezen, en kijken wat ik echt wil gaan zien en keuzes maken.

Het duurt nog even, ca 4,5 maand, dus nog tijd zat. Tot die tijd ga ik genieten van hopelijk mooi zomerweer. Wil nog een weekje vrij nemen in juni of juli, even de weerberichten afwachten, en dan lekker vaak naar het strand. Woon dichtbij, en met mijn elektrische fiets ben ik er met 15-20 minuutjes.





Aftellen maar en genieten van de voorpret! En lekker meelezen met alle Florida gangers, waarvan sommigen ook naar NY gaan, dat is helemaal leuk natuurlijk om daar tips uit te halen.

Iedereen alvast een fijne zomer, en geniet lekker van alle vakanties!






23 opmerkingen:

  1. Heerlijk tripje. Newark is zoveel relaxter dan JFK. New York is nog steeds mijn all time favourite.
    Met een Taxi naar New York is erg prijzig.
    Neem airtrain Newark naar Airport Rail Link Station en stap daar op naar Penn sTation en hop daar op de metro richting Brooklyn. Snelste en goedkoopste manier. http://brooklyn.about.com/od/gettingaround/fl/How-to-Get-to-Brooklyn-From-Newark-Airport-and-From-Newark-to-Brooklyn.htm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor het linkje! Doet het niet, maar toch gevonden via de website, sla het even op. Had idd deze route al ergens gelezen, en ga deze ook zo doen denk ik. Taxi ga ik niet doen, geef dat geld liever ergens anders aan uit ;-)

      Verwijderen
  2. Lekker Cindy een mooi vooruitzicht.
    En er is inderdaad genoeg te doen in NewYork.
    Wel leuk dat je vriendin daar zit die zal vast de mooiste plekjes weten onder tussen.
    Het duurt nog wel even maar zo heb je lekker lang voorpret toch:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zal nog moeilijk worden om te kiezen inderdaad, maar zo leuk de voorpret!

      Verwijderen
  3. Heerlijk vooruitzicht Cindy! Coney Island is goed te doen met de metro, maar ga niet op maandag, dan is het amusement park gesloten.
    Vergeet niet kaartjes vooraf te bestellen voor One Tower enzo.
    Ik volg de bloginbrooklyn inmiddels ook, heel leuk, dus doe ze groeten van me! Aftellen maar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen Esther, welkom :)

      Verwijderen
    2. Dank voor de tip! Zal het noteren. En kaartjes wil ik idd vooraf bestellen. En ik ga een metrokaart nemen voor een week. En thanx, Ingrid heeft het gelezen zie ik ;-)

      Verwijderen
  4. Wat een lekker vooruitzicht en vraag me af of je geen tijd tekort komt ihihhi,,, lekker alles uit gaan zoeken,leuk hoor.
    Ik volg je vriendin ook wat schrijft ze toch gezellig erg leuk dat je ze gaat opzoeken.Alvast veel voorpret gewenst Cindy.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, tijd ga ik zeker tekort komen hihi. Het scheelt wel dat ik daarna nog 1.5 week vrij ben, dus wil er alles uithalen wat erin zit! Dank je wel!

      Verwijderen
  5. Ook ik heb het blog van je vriendin al ontdekt, leuk om te lezen! En voor jou erg leuk om heen te gaan, ze zal je vast de leukste plekjes kunnen laten zien. NY is echt zo'n fantastische stad!! Veel voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Yay Cindy komt naar New York! Wij zitten hier inmiddels nu 2 volle maanden en het is zo'n leuk vooruitzicht dat er langzaam aan wat vrienden langskomen. Zo krijg ik ook de kans om eens lekker vrij te nemen en wat van de stad te zien. Heb er helemaal zin in! Dat vervoer komt vast goed Cindy. Ik wacht je op bij Penn Station.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoe heerlijk! En voor jullie gezellig dat er wat vrienden langs gaan komen. Ik heb er zo veel zin in, gezellig met jou op pad! En gezellig als je me opwacht bij Penn Station :-)

      Verwijderen
  7. Heerlijk vooruitzicht weer alleen de voorpret is altijd al zo leuk....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook ik ben via jou het blog van je vriendin aan het volgen omdat wij ook deze zomer 5 dagen neerstrijken in NY alvorens met een auto af te zakken naar Florida, ontzettend leuk om alles wat zij meemaakt wekelijks te volgen. Geboekte airbnb ziet er prima uit. Ook wij vliegen via Newark dus ik ga het linkje ook even intikken (maar wij zijn met zijn 4en dus dan is een taxi wellicht wel een alternatief :)) Veel plezier met alle voorbereidingen! ENJOY!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat wordt weer een heerlijke reis. Er valt zoveel te zien en te doen daar. Ik kan je het Museum of natural history van harte aanbevelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh Cindy, wat een heerlijk vooruitzicht en wat zal je een pret gaan beleven.

    Genoeg te zien en doe dus vervelen ga je je zeker niet!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat heerlijk om daar naar uit te kijken en alvast plannen te maken. Jouw vrienden zullen inmiddels vast wel goede tips voor je hebben. Ik ben nu al heel benieuwd hoe je het gaat hebben daar. Ik vind het drn geweldige stad. Veel plezier met de voorpret.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ontzettend leuk, Cindy. Heerlijk vooruitzicht er is in NYC zoveel te doen en te zien. NY is echt een geweldige stad, wij gaan dit jaar de derde zomer op rij terug, dat zegt al iets. Dubbel leuk, dat je gelijk je vrienden kan bezoeken. Ook ik lees haar Blog, via jou. Veel plezier met alle voorpret, dat is ook een leuk deel van de vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. OOOOOOO wat heerlijk zeg, NYC is leuk er is zoveel te zien en te doen, je verveelt je geen minuut. Ben nu al nieuwsgierig naar de verslagen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nou dat ziet er goed uit. Veel plezier met de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen