woensdag 31 augustus 2016

30 augustus 2016 Vertrek naar de Big Apple

Na een slechte nachtrust, kon de slaap niet vatten en had buikpijn (zenuwen ofzo?), ging om 3.30 uur de wekker.... pffff.... tot ik me realiseerde: NY! Toen zo uit bed natuurlijk. Gedoucht, laatste spullen gepakt, en de katten geknuffeld. Zij worden weer goed verzorgd door mijn buurvrouw, altijd zo blij mee, mede omdat Misty 2 maal daags insuline moet hebben, om de 12 uur, doordat ze diabetes heeft. Best een opgave!

Taxi stond keurig om 4.30 uur voor de deur, vond het wel wat vroeg, maar dacht dat we daarna nog andere mensen moesten ophalen. Niets was minder waar, geen busje maar personenauto, en reeds 2 andere passagiers achterin. Direct door naar Schiphol. Alwaar ik om 5.15 uur arriveerde. Lekker op tijd.Alleen ging de balie van United pas om 6.15 uur open.... dus lekker wat gelezen tot het zover was.
Had al ingecheckt via de app van United, en hoefde alleen de bagage nog af te geven, en de bekende vragen te beantwoorden, wat ging ik doen in de US, heb ik zelf mijn spullen gepakt, heb ik mijn spullen onbeheerd achter gelaten, afijn, dat soort dingen. Maar was binnen 10 minuten klaar en kon langs de controle en douane, dat was ook zo gepiept.

Even wat gegeten, gelezen, en rustig aan naar de gate gelopen.Het vliegtuig zat bomvol, er was geen plek meer over. Had tot gisteren nog 2 vrije stoelen naast me, maar ook die waren bezet, zag gisteren al op de seatmap van United dat alles vol zat.Was al eens eerder met United naar Orlando gevlogen, en toen was het een oud toestel, met oud entertainmentsysteem, maar deze was heel fijn. Heel veel keuze uit films, series, spelletjes.
En wifi, maar dat hoefde van mij niet zo. En USD 16,99 voor iets dat voor mij niet zo hoeft neem ik dan niet. Die paar uurtjes overleef ik wel haha!

Fijne vlucht, paar keer wat turbulentie, maar verder ging alles soepeltjes, goede verzorging, ze kwamen vaak langs met drinken. Het eten was zo smerig dat ik niets heb gegeten...  Had pasta, zag er niet uit, en rook niet lekker, mijn buurman had kip met rijst ofzo, zag er ook niet uit.
En ben helemaal niet moeilijk qua eten in het vliegtuig, maar dit heb ik laten staan. Had nog een krentenbol in mijn tas!

Wat gelezen, wat gedoezeld, wat tv gekeken. En toen waren we er al.

Gedurende het laatste uur van de vlucht raakte ik aan de praat met mijn buurman, hij reisde samen met zijn 6-jarige zoontje, Een Nederlander, samen met zijn gezin woonachtig in New York, hoe leuk en toevallig. Wonen ook in Brooklyn, was samen met zijn Australische vrouw naar Australië geweest op vakantie, vrouw doorgevlogen naar huis, en hij nog samen met zijn zoontje op familiebezoek in Nederland.
Afijn, vertelde van mijn vrienden, dat zij ook in Brooklyn wonen, leuk gesprekje zo, en zo ging dat laatste uur ook snel voorbij.
Hij vroeg hoe ik naar Brooklyn ging. Vertelde dat ik de trein zou nemen naar Penn Station in Manhatten en dat Ingrid me daar op zou wachten. Dan met een Uber verder, of metro en Uber, dat zou ik nog even bekijken. Toen deed hij het aanbod dat ik met hun mee kon, ze gingen met een taxi, wonen niet zover bij Ingrid en haar man vandaan. Nou graag! En uiteraard wilde ik dan bijdragen aan de kosten, maar dat hoefde niet, want hij kon het declareren bij zijn werkgever. Zo lief!

Dus ik ging met een prachtige taxi rit Brooklyn tegemoet, door Jersey, door Manhatten, zo de Manhatten Bridge over met uitzicht op de Brooklyn Bridge. Totaal geen files door het mooie uur (het was 13 uur) en binnen no time stond ik bij Ingrid op de stoep. Uiteraard vanaf Newark direct berichtje gestuurd opdat zij niet naar Penn Station zou gaan.

Top toch? Was er heel blij mee. En de taxi rit was prachtig.


Daarna even bij Ingrid gezeten, haar man was nog op het werk, Nova even geknuffeld, en toen mijn host gebeld van de Airbnb, zij kwam direct van haar werk even de sleutel overhandigen. Alles uitgepakt en een plaatsje gegeven, en toen afgesproken met mijn vrienden, wilde graag een simkaart van T mobile, zodat ik kan internetten, en daar in de buurt gelijk een hapje eten. Even bijgekomen in de kamer, en alvast de blog tot dit stukje geschreven.Rond 16.30 uur afgesproken en naar een wijk gelopen waar én T Mobile zit, én een lekker restaurant.
Dat werd dus vlakbij, kwartiertje lopen ongeveer. Eerst een touristplan geregeld bij T Mobile, voor 30 dollar 2 GB internet en bellen binnen de US. Het gaat mij voornamelijk om internet, dat als ik ergens loop in Manhatten ik gewoon op google maps kan kijken waar ik ben bijvoorbeeld. En gewoon handig!

Daarna even de winkelstraat daar verderop in gelopen, even bij TJ Maxx en Nordstrom gekeken. Het eerste wat ik zag bij Nordstrom waren Kate Spade tassen, ik moest aan iemand denken :-)Daarna bij Applebees gegeten met Ingrid en haar man, niet veel want niet veel honger. Reis hakt er altijd even in, en nu begint het ook op te breken, korte nacht, lange reis, bijna 24 uur wakker. En warm met hoge luchtvochtigheid. Probeer het nog een beetje te rekken en dan rond 21 uur te gaan slapen.

Het plan voor morgen is samen met Ingrid te gaan ontbijten in Brooklyn bij een diner. Daarna met de Uber naar Wallstreet, Nova wegbrengen naar kantoor, en daar even kijken. En dan gaan we richting 34th street, lekker rondlopen, de public library bezoeken, Grand Central Station, en al dat soort dingen.
Ook donderdag is al behoorlijk gepland inmiddels met topdingen! Daarover morgen meer.

Ik heb van vandaag al super genoten in ieder geval!

31 opmerkingen:

 1. Wauw wat een top eerste dag en een coole buurman. Dat is toch wel het mooie aan die dingen en mensen ontmoeten.. Je weet nooit wat er uit voort komt maar zijn vaak wel de leuke dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eindelijk Cindy jij bent gewoon in New York.
  En wat een mazzel dat je mee mocht rijden!! Fijn dat er ook een hoop aardige mensen zijn😉
  Heel veel plezier in the big Apple..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je zomaar mee mocht rijden, aardige mensen bestaan nog! Leuk en gezellig met Ingrid, dat is wel fijn in zo'n grote stad de eerste keer. Heel veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fantastisch welkom in New York, speciaal ook door de vriendelijke buurman uit het vliegtuig! Heerlijk dat je er nu bent. Veel plezier morgen, samen met Ingrid!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een aardige man zeg dat je mee kon rijden..en ook erg gezellig lijkt me.
  Super dat je er nu bent! Let the fun begin!
  Heel veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou de heen reis is toch vlekkeloos verlopen, en wat een aardige man!
  Dat is toch super aardig dat je mee kon rijden.
  Morgen veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een aardige man zeg dat je mee kon rijden..en ook erg gezellig lijkt me.
  Super dat je er nu bent! Let the fun begin!
  Heel veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk nou, je bent er gewoon en wat heb je al lekker kunnen genieten. Wat ontzettend aardig van je buurman in het vliegtuig om je een gratis lift te geven zeg. Maak er een mooie dag van vandaag in die geweldige grote stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een relaxte reis heb je achter de rug en wat ontzettend leuk dat je mee mocht rijden, zo begint je trip helemaal goed. Heel veel plezier en we lezen lekker mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is nog eens mazel hebben wat betreft het vervoer. Aardig hoor.
  Ik ben benieuwd welk vliegtuig wij hebben dit weekend. Volgens mij hebben we dezelfde vlucht. In februari was het inderdaad een wat ouder vliegtuig. Er zijn al mooie plannen. Heel veel plezier en hartstikke leuk dat we met je kunnen meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ontzettend aardig van je buurman 👍 Heerlijk Cindy je bent er gewoon 😀 Heel veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super, je ben gewoon in NY!!
  Wat aardig van die man dat je mee mocht rijden! En zo rijd je dwars door de stad en zie je meteen al van alles, leuke rit.
  Veel plezier vandaag samen met Ingrid!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo lang op gewacht en al zoveel over gelezen, maar hoe geweldig is het om daar nu gewoon helemaal zelf te zijn!! :)
  Wat een mazzel heb je gehad met de vlucht en je vriendelijke mede lander, dat kan niet anders dan een goede start betekenen.
  Ik kan niet wachten om je ervaringen te lezen van al dat geweldigs wat je tegen gaat komen, Enorm veel plezier en Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je bent er, zo lang naar uitgekeken en wat een welkom, met een taxi relaxed NYC binnenrijden. Heel veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow Cindy, gewoon in NY Super!!
  Heel veel plezier maak er een toptrip van !
  Kom maar op met de blogs, ik lees graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het feest kan beginnen.Wat een fijne reis zo zeg en zo aardig met de taxi mee,met je buurman,hihi.Zo te zien een lekker druk weekje inderdaad er alles uithalen wat erin zit,thuis maar uitrusten.Heeeel veeeel plezier Cindy en geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een geluk met die taxi! Er zijn ene heleboel goede mensen op deze wereld. Geniet van je trip, wij genieten mee (wij mogen over 20 dagen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat super dat je mee mocht rijden! Dat is nog eens een goed begin van je vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoe gaaf is het Cindy....je bent gewoon in NY!! Zo zie dat er ook nog genoeg aardige mensen rondlopen in de wereld, fijn om die taxi te mogen delen. Ik. En reuze benieuwd naar je avonturen. Geniet ervan meid!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En ik had nog zo gezegd: nooit met vreemde mannen meegaan. Maar aardige mannen, daar kan je gerust een uitzondering voor maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nou wat een mooi begin zeg. Heerlijk in New York. En direct los. Zo hoort het. Ben benieuwd naar je Uber ervaringen. Enjoy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mazzelaar!!!! Begins goed in New York. Geniet ervan👍

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou jouw reis is lekker vlot verlopen en wat lief dat je met de taxi van je buurman mee mocht. Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jij bent er, geweldig, prima reis en dan zo'n aardige buurman naast je, erg fijn. Heel veel plezier en geniet maar dat gaat ongetwijfeld lukken in NY en groetjes aan Ingrid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een top buurman naast je en ben erg blij dat je goed bent aangekomen. Heel veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een goede start van je vakantie fijn dat je mee kon rijden met de taxi dat scheelt weer tijd en energie hopelijk heb je een goede nachtrust zodat je er morgen weer fris tegen aan kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hè lekker je bent er en wat een geluk dat je mee mocht met de taxi.
  Gelijk al lekker op stap geweest, tot dat de man met de hamer langs kwam.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een goed begin van wat hopelijk een erg fijne tijd gaat worden. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk dat je zo'n mooie taxirit had en geen gedoe. Heel relaxed! Geniet lekker van je dagen. Ik geniet lekker met je mee! Slim dat je mb's hebt gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow, NY blijft een geweldige stad. Je schrijft leuk. Ik kijk alweer uit naar het volgende blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wow New York! Heel veel plezier, er wordt weer volop meegenoten in NL ;-)

  BeantwoordenVerwijderen