vrijdag 2 september 2016

1 september 2016 9/11 Memorial/Museum en One World Tower

Jaaaaa, waar zal ik eens beginnen? Het is nu 21 uur, ben kapot, maar ga er toch een blog uitpersen haha.

Vannacht goed geslapen, 6 uur wakker, beetje kort nachtje. 7 uur, normaal voor een werkdag, morgenochtend hopelijk iets langer.
Maar waar ik in Florida de eerste dagen 's avonds prikkende ogen heb van het tijdsverschil en dus slaap, heb ik daar gisteravond geen last van gehad. En ook nu niet.

En leuk alle reacties, ook wat van stille lezers. Hoeft niet hoor, een reactie, vind het al leuk dat jullie meelezen!
Bedankt weer allemaal, echt heel leuk om te lezen.

Afijn, gedoucht, internetten, je kent het wel. Lekker rustig aan.
En op naar de metro. Ongeveer een kwartier lopen.
De metro gepakt naar 9/11 memorial, althans, vlakbij. Uiteindelijk in het Westfield Shopping centre in het nieuwe WTC rondgelopen, op zoek naar een ontbijtje, dat werd een lekkere croissant met een kop thee bij een koffietentje. En wow, wat is dit gebouw prachtig!Daarna al even bij de vijvers gekeken tot ik me kon melden voor de guided tour. En wow, wat wordt je stil als je bij de vijvers staat. Heb moeite moeten doen om niet in janken uit te barsten, de tranen biggelden bijna over mijn wangen. Ik werd er gigantisch door aangegrepen. En dan zo ontzettend stom dat er mensen zijn die lachend selfies staan te maken, echt onvoorstelbaar.

De tour was erg mooi, uitgebreid langs de vijvers gelopen, met heel veel persoonlijke verhalen achter sommige namen van slachtoffers. Heel aangrijpend. En ook interessant om te weten dat de randen waar de namen in staan zich aanpassen aan het seizoen. Ze voelden nu koel aan, en in de winter voelen ze warm aan. Alles uit respect voor alle slachtoffers. En ook een mooie uitleg over waarom sommige namen naast elkaar staan, en hoe het systeem in elkaar zit, want ze staan niet lukraak daar vermeld. Erg mooie tour, aanrader! Je krijgt een audiosysteem met een headset, dus je kan hij/zij erg goed verstaan.
En wat ik ook interessant vond te horen is dat je dat stuk wat je in het midden van de vijvers ziet, daar waar het water naar toe loopt, dat je op geen enkel punt de bodem kan zien, dus je kan staan waar je wil, maar dat is niet te zien.

Daarna naar het museum, eerst naar boven, wat gedronken. Toen naar beneden, het museum in. Ook weer zo indrukwekkend. Vooral de wanden met alle foto's van de slachtoffers, de geluidsfragmenten waarin familieleden vertellen over hun verloren naasten. Ik had er uren rond kunnen lopen, ware het niet dat het me op een gegeven moment heel erg aangreep allemaal. Toen wilde ik weg ook.

Hier een paar foto's. Een paar maar, je moet er toch zelf zijn om te bevatten wat je ziet. Heb er gigantisch veel gemaakt overigens.


Daarna ben ik naar de overkant gegaan, tipje van Ingrid. Een mall genaamd Brookfield Place. Heel sjiek, ver boven mijn budget, dus niets gekocht haha. Maar wat een mooie foodcourts zitten daar. Wel wat gegeten, klein hapje,en wat gedronken buiten. Met prachtig uitzicht over de Hudson River. Helaas begon het weer te regenen, het miezerde de hele ochtend al. Dus lekker binnen gezeten, wat gelezen, mensen gekeken.Om 17.15 uur had ik met Ingrid afgesproken bij de ingang van One World Observatory want we gingen daar.... niet alleen de toren in, maar ook eten, zo leuk! Cadeautje van Ingrid, omdat ze het zo leuk vindt dat ik hier ben.

Nog wat in de buurt rondgelopen, o.a. wat rondgekeken bij een Barnes & Nobles, en een Bath & Beyond en toen op naar de prachtige toren, ik hou ervan!
Met de lift naar boven is al een hele belevenis, geweldig! Eenmaal boven, binnen no time, hele gave entree, kippenvel! En dan dat uitzicht, tja, dat is niet in woorden uit te drukken.

Het regende/miezerde heel vaak vandaag, maar op dit moment was het aardig helder, en nog een prachtige sunset gezien richting New Jersey. We hebben gegeten in het restaurant, heerlijk. Een salade met watermeloen en scampi's, en calamares in een krokant jasje. En wat frietjes. Het waren voorgerechten maar we kregen het niet op, hoewel we deelden. Lekker! En we hadden een prachtige tafel met het mooiste uitzicht van de wereld.
Deze dag gaat de boeken in als 1 van de indrukwekkendste. Ik heb genoten, en dan nog zo'n prachtige afsluiter van de dag. Ingrid bedankt!

Ik ga alle indrukken nog even verwerken, en dan lekker slapen.

En wat ga ik morgen doen? Rondrijden in een Hop on Hop off bus, en zo min mogelijk uitstappen, mijn voeten redelijk wat rust geven.
Het aantal stappen vandaag? Zie foto hieronder, jullie snappen dat ik morgen niet zoveel meer kan lopen. Heb ook al blarenpleisters moeten kopen  haha.
Bedankt voor het lezen allemaal, en tot morgen!

30 opmerkingen:

 1. Wat een indrukwekkende dag en het weer treurde een beetje met je mee, maakt het eigenlijk nog intenser op de foto's!
  Geweldig uitzicht van de toren op de twee bruggen, bizar eigenlijk dat ze zo heel dicht bij elkaar liggen en dan weer helemaal niks :)
  Deze dag ga je gewoon nooit meer vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel indrukwekkend verslag. Ben zo vaak in de oude torens geweest dat ik denk ik ook jank als ik daar ben. Geeft niets betekent gewoon dat je niet gevoelloos bent. Geniet van de bustour

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel indrukwekkend verslag. Ben zo vaak in de oude torens geweest dat ik denk ik ook jank als ik daar ben. Geeft niets betekent gewoon dat je niet gevoelloos bent. Geniet van de bustour

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig en indrukwekkend , ja dat is het zeker! Mooie uitzichten en daar ook nog eten, top! Heel veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een indrukwekkende dag. Het is inderdaad van de gekke dat mensen hier lachend op de foto gaan terwijl dit er bij een "normaal" persoon gewoon enorm inhakt. Wat een fantastisch uitzicht toch vanaf One World. Toen wij er in 2013 voor het laatst waren was de toren nog niet open. Als ik dit dan zie, wil ik onmiddelijk terug. Veel plezier met hoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige indrukwekkende dag moet dat geweest zijn,dan die lachende selfies wat je zei onbegrijpelijk hoe mensen kunnen zijn.Wat een heerlijke week Cindy,en mooie lekkere afsluiter van de dag samen met je vriendin ergens eten.Voor vandaag een soort "zit"dagje groot gelijk en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige indrukwekkende dag moet dat geweest zijn,dan die lachende selfies wat je zei onbegrijpelijk hoe mensen kunnen zijn.Wat een heerlijke week Cindy,en mooie lekkere afsluiter van de dag samen met je vriendin ergens eten.Voor vandaag een soort "zit"dagje groot gelijk en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Indrukwekkende gebouwen en monumenten kunnen ze daar wel ontwerpen en neerzetten! Een must see. En nu op naar de andere prachtige bezienswaardigheden. Make the most of it Cin!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel indrukwekkende dag, ik vond het ook onbegrijpelijk dat er mensen zijn die daar lachend selfies maken, dan heb je toch totaal geen medeleven!
  En wat een leuk idee om boven in de toren te gaan eten, het uitzicht is echt onbetaalbaar.
  Vandaag lekker je laten rijden, zie je ook veel hoor 😉. Fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een aangrijpende dag, kan me voorstellen het even te veel werd. Respectloze mensen om daar lachend selfies te maken bah.
  Prachtig uitzicht, heerlijk eten en uitgebreid met je vriendin bijpraten, een mooi eind van de dag. Lekker in de hop on hop off vandaag, veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan me voorstellen dat je het op een gegeven moment genoeg vind bij 9/11 memorial. Prachtig al die gebouwen en dan nog uit eten met een waanzinnig uitzicht. Heerlijk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt Cindy ik kan me zo goed voorstellen dat het je te veel werd.....ik denk dat dat ook voor mij zou gelden. Zo'n afschuwelijke gebeurtenis!! De wereld is ronduit asociaal op dit moment getuige de selfie makers, heel erg hoor. Maar meid wat een gave dag.....echt met een gouden randje!! Vandaag lekker rust voor de voetjes en toch heel veel zien. Have Fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een indrukwekkende dag, zeker bij het Memorial, blijft ingrijpend.
  Knap dat je nog de energie had om een blog te maken, kan me zo voorstellen dat je versleten was. Verder toch weer een mooie dag geworden met als bonus je etentje sky high;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je een indrukwekkende dag gehad zeg...zelfs nu ik dit lees voel ik met je mee wat jij daar gevoeld moet hebben. We zijn er ook geweest maar toen het nog niet af. Ik wil ook zeker die tour gaan doen. En wat lief van Ingrid dat jullie daar zijn eten.. echt een geweldig uitzicht gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeetje, wat een dag met heel veel indrukken. Raar inderdaad dat er dan nog mensen zijn die lachende selfies maken bij zo'n monument. Mooie afsluiting van de dag met geweldig uitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Snap volledig dat het je zo aangrijpt. Wij hadden hetzelfde. En inderdaad heel bizar als mensen lachende selfies gaan maken! Wat een geweldig uitzicht. Zo een dinertje gaat bij ons op de lijst voor een eventueel volgende keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie indrukwekkende dag! Van die lachende selfies snappen wij ook niets, vrij respectloos. Prachtig is de Oculus, hè. Het diner met Ingrid is een prachtig einde van deze mooie dag. Fijn dag je zo geniet, Cindy!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een indrukwekkende dag was het... Zelfs de foto's vind ik al indrukwekkend, als je er zelf bent komt het vast nog 1000 keer meer binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een indrukken Cindy ....
  Kan me voorstellen dat de emoties alle kanten opschieten !
  Gezellige afsluiter samen met je vriendin !
  Geniet weer vandaag !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Begrijp je gevoel over deze dag volledig, het is allemaal zo intens als je daar staat. Het kado van Ingrid, toegang en het etentje op de one tower is super, geweldige fotos met schitterend uitzicht. Heel veel plezier met de hop on hop off!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja dat hakt er in
  En inderdaad dat an die lachende mensen is niet leuk
  Wij waren er een jaar na data toen kon je voor 5 dollar fofo's kijken van de ramp niet gedaan
  Geniet van je hop on hop of
  Joke en Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gaaf he, die lift in Freedom tower! En als dan de luiken omhoog gaan besef je dat je al zo hoog bent. Wat een dag, super leuk om te lezen wat je weer beleefd hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik kwam er net achter dat je al in NY bent. Dus net de eerste dagen gelezen. Wat een rollercoaster van indrukken en ervaringen! Wat ook fijn dat je met je vliegtuigbuurman mee in de taxi mocht. En dan vandaag een mooie dag maar zeker ook een emotionele dag om daar te staan waar zoveel mensen zinloos zijn omgekomen. Heftig ! Stilletjes ook wel jaloers wil ook nog zo graag een keer. Ik vind het ook zo stoer dat je alleen gaat. Heel veel plezier nog en ik lees zeker nog mee de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een indrukwekkende dag! Kan me voorstellen dat je er van onder de indruk bent. Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een heerlijke dag weer met heel veel indrukken, ik snap wel dat je morgen de voetjes wat rust wil geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een rollercoaster van emoties deze dag, erg indrukwekkend!
  Goede keus om morgen met zo'n bus te gaan. Veel zien en even lief zijn voor de voetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wow heerlijke dag en wat gaaf om daar te eten met zulk uitzicht! Enjoy de hop on hop off tour :) Beetje rust aan de voetjes kan geen kwaad en zo zien je toch nog erg veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een indrukwekkende dag heb jij beleefd, ik zou daar ook kippevel hebben hoor. Dat mensen daar lachend selfies maken heb ik al vaker gelezen...

  Maar wat een mooie foto's ook weer vandaag en die sunset : WOW !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ja zo indrukwekkend daar bij 9/11.
  Een heel appart gevoel inderdaad als je daar zelf staat.
  En wat lief van Ingrid om jou mee te nemen om te gaan eten,en dan ook nog eens op zo'n bijzonder plekje.
  Zoiets vergeet je nooit meer.
  Wat geniet je lekker.
  En ja je maakt er heel veel kilometertjes in NY.
  Daarom vonden wij( lees de kids) de hop on hop off bus ook geweldig.
  Ik zit helaas alweer thuis op de bank jou blog te lezen!!!
  Maar geniet ze morgen..

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heftig daar eh. Vooral die muur heeft er bij mij vorig jaar ingehakt. Ik snap helemaal dat je je "vol" voelde. Laten we er met zn allen bij stil staan wat er is gebeurd en daardoor volop genieten van het leven.

  BeantwoordenVerwijderen