zondag 15 januari 2017

Waar zal ik verblijven in Florida?

Zo, na een weekje zon in het leuke Corralejo weer over op het normale leven, en dat is altijd even wennen. Zeker nu, brrr wat heb ik het koud sinds ik terug ben...


Weekje weg was heerlijk, niet veel gedaan daar, elke morgen heerlijk gewandeld, voornamelijk langs het strand, en 's middags lekker liggen lezen op een ligbedje. Af en toe wat met vrienden afgesproken die daar ook verbleven.






Kan er weer even tegenaan, nu maar hopen dat de winter niet zo koud wordt... ga normaal wat later weg, in februari, en dan duurt het niet zo heel lang meer voor het een beetje voorjaar wordt, maar dat is nu even anders. Het duurt nog heeeeeel lang vrees ik haha.
Nu maar hopen dat het niet zo heel koud gaat worden.
En morgen weer aan het werk, maar goed, er moet weer geld verdiend worden voor de volgende vakantie, die staat gepland voor over 140 dagen, dat is al best snel!



De relaxte zondagen van de komende tijd, die ik in deze tijd van het jaar in een fluffy warme pyjama doorbreng, ga ik spenderen aan het plannen van mijn weekje Florida.
Ik heb 6 volle dagen, en het voordeel is dat ik in juni ga, dus lekker lange dagen. En die wil ik volop gaan benutten.

Vlak nadat ik mijn ticket had geboekt volgde de vraag: waar ga ik verblijven?
De Gulfcoast, die ik prachtig vind, heb het maar een paar maal bezocht, maar smaakt zo naar meer. Of toch de Oostkust, de Atlantische Oceaan? Heb iets met Daytona, tijdens mijn eerste bezoek aan Florida daar geweest, en daarna nog een keer, en afgelopen keer naar New Smyrna Beach geweest. Die kant trekt mij eigenlijk veel meer. Het is wat ruiger, hou daar wel van.



Ik herinnerde me een leuk hotel die ik voorbij had zien komen op blogs (waaronder die van de Beekjes). Het Best Western Plus International Speedway hotel
Heerlijk groot zwembad, en een goede ligging. Niet aan het strand, heb nog gekeken naar hotels aan het strand, maar wel dichtbij, een 10 minuten rijden. Prima, goede beoordelingen, goede wifi, fijn ontbijt, alles erop en eraan.











Ook nog gekeken naar een Airbnb onderkomen, maar op een of andere manier heb ik daar nu niet zo'n zin in. Ik had eigenlijk al binnen een dag besloten dat dit hotel het zou gaan worden.

Het weer in juni is natuurlijk zalig, en dan is het heerlijk om even een duik te kunnen nemen na een dag met uitstapjes.

Het globale plan is om in de ochtenden lekker naar het strand te gaan, wil diverse stranden bezoeken.
In de middagen bezoekjes aan bv een Statepark te plannen, en in de avonden (hoera voor lang daglicht, hou niet zo van rijden in het donker) lekker diverse shoppingmalls en outletmalls te bezoeken.

Ik kom op een dinsdagochtend weer thuis, ben dan de rest van de week nog vrij om bij te komen van alles, dus wil echt alles eruit halen wat erin zit :-)

Nu alleen nog even bekijken wat ik dan precies ga bezoeken. Tips zijn welkom! Wat is bijvoorbeeld een prachtig strand op een niet al te lange rijafstand, een echte mustsee? (max 2 uur rijden)


Verder moet ik nog een auto huren, dat wordt ook even goed zoeken en aanbiedingen in de gaten houden. Vooral even de diverse fora checken of er ergens aanbiedingen zijn, want jee, de huurprijzen vallen me dit jaar zwaar tegen...

Bedankt alvast!








16 opmerkingen:

  1. Een Floridatrip plannen is inderdaad een leuke bezigheid om de zondag mee door te komen. Ook wij zijn er op dit moment druk mee, blijft leuk om te doen, zeker omdat wij de aankomende trip anders gaan doen dan als je van ons gewend bent in vergelijking met al onze voorgaande trips.

    De autohuur is inderdaad op dit moment schrikbarend duur, ik zit op $2000 (midsize auto) voor 28 dagen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er prima uit en lekker genieten wat wil je nog meer

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer heerlijke plannen, heel veel plezier met de voorpret!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk vooruizicht en niets lekkerder dan een zondag in je fluffy pyjama plannen smeden!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo lekker Cindy om weer lekker af te tellen tot de volgende vakantie !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijke bezigheid voor de zondag, Cindy!
    En goede hotelkeuze haha, gaat je daar zeker bevallen hoor. Succes met de verdere voorbereidingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk Cindy. Hotel ziet er prachtig uit, daar kun het wel volhouden. Ik heb net de laatste villa geregeld en nu alleen nog een auto. Pfff dat gaat nog wat worden met die prijzen, we gaan 4 weken dus dat tikt door. Ik ga niet meer bloggen, heb er een beetje genoeg van. Ik maak er wel een maar dat is voor onszelf. Ik maak wel een Florida Facebook groep voor wat foto te delen met jullie 😉.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo de ene vakantie net afgesloten en nu alweer met de volgende bezig👍🏻
    Zo hoort het en wat een leuke plannen.
    En snap je goed dat je een heerlijk hotel uitkiest.
    En voor je het weet is het al juni.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goed bezig hoor. Lekker vooruitzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heerlijk, net terug van het 1 en alweer bezig met de volgende. Weet je inderdaad weer waarvoor je moet werken. Veel plezier met planning en de voorpret.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi hotel Cindy, daar ga je het wel uithouden.
    Nu lekker plannen en genieten van de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijn dat je weer naar Florida gaat, ik ga je zeker volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk vooruitzicht! En wat een mooi hotel! De foto's van je link zien er echt super uit!

    Ik denk dat wij elkaar zo'n beetje aflossen, ik ga (behoorlijk onverwachts en voor bijna 100% zeker) eind mei die kant op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ziet er goed uit, fijn vooruitzicht. Ormond Beach, vlakbij Daytona, is een mooi strand, misschien leuk om daar eens te kijken. St Augustine is een leuk stadje om te bezoeken voor bv. een ochtend-of middagtripje. Washinghton Oaks Garden Statepark is een mooi statepark met aan de strandzijde bijzondere rotsformaties, een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ormond Beach staat al op het programma, wil eigenlijk een vrij groot stuk kuststrook bezoeken. St Augustine wil ik ook gaan inplannen. Nu lijkt het stadje me op zich niet zoveel aan (heb niet zoveel met geschiedenis...) maar wil dan de omgeving even bekijken, alsmede het strand daar in de buurt. En combineren met bezoek aan de Outlet daar. Washington Oaks Garden Statepark ken ik nog niet, ga ik even bekijken, dank je wel!

      Verwijderen