maandag 12 juni 2017

Zondag 11 juni: genieten in de State Parks, en weer naar strand!

Na wederom een goede nacht (het bed slaapt echt heerlijk) lekker rustig wakker worden, internetten en douchen.

Had nog 2 donuts van Krispy Kreme, dus dat werd mijn ontbijt. Lekker een beker thee gehaald beneden bij de ontbijtruimte en op de kamer ontbeten deze keer.

Vandaag stonden 2 State Parks op het programma: Tomoka State Park en Tiger Bay State Forrest. De laatste is geen State Park uiteraard.
Het is een heel groot natuurgebied. Ik ging hier als eerste naar toe. De navigatie stuurde me naar het deel waar de medewerkers aan het werk waren m.b.t. reparaties etc, soort van werkplaats. Even nagevraagd maar de ingang zat kilometers verderop. Navigatie vond het dus niet. Op aanwijzingen van de man toch gevonden. En kwam nog langs een hele grote gevangenis, deze grenst aan dit natuurgebied.

Eenmaal een soort van recreatiegebied gevonden de auto geparkeerd. En hier begon ook een trail, van 1.3/4 mile. Ongeveer een uur lopen.

Ik was nog geen 5 minuten onderweg of het zweet gutste al van mijn hoofd af. Jemig wat is het heet vandaag! En heel hoge luchtvochtigheid.
Beter dan regen natuurlijk, maar niet echt geschikt om  te gaan lopen. Toch door gegaan. Maar na een kwartier weer omgekeerd. Vond het niet verantwoord. Er was in geen velden of wegen een mens te zien, en stel dat ik bevangen raak door de hitte kan niemand me helpen.

Onderweg ook nog even in paniek geraakt....
Liep meerdere malen met mijn gezicht in een spinnenweb. Zo'n krakend stuk web, een draad, waar je dan met je haar in blijft hangen, brrr... toch doorgezet, maar de 2e keer voelde ik ook iets kriebelen op mijn rug. Was echt even aan het gillen haha. Bleek het riempje van mijn rugtas te zijn, duh...



Het toilet hier, gelukkig hoefde ik niet hihi





Afijn, eenmaal weer gutsend van het zweet in de auto de rest van het park al rijdend bekeken. Vond nog een soort van wildlife trail, stelde niet veel voor, paar honderd meter, maar er stak wel een hert over, zo gaaf! Geen foto van kunnen maken uiteraard.

Later nog paar schildpadjes op de weg. En ik zag een slang, hoe gaaf!!! Stak ineens de weg over, een zwarte glibberige slang. Maar hij zag de auto en schoot snel weer terug. Hoe jammer, had er zo graag een foto van willen maken!




Bezoekje was niet lang, maar wel de moeite waard. Zou er niet speciaal voor hier naar toe rijden, maar als je toch in de buurt bent wel even leuk. De weg die ik reed was kilometers lang, denk wel 5 km ofzo. Uiteindelijk via een andere uitgang het park verlaten, en door gereden naar Tomoka State Park.

Er is een recreatiegebied met een campwinkel, en wat picnicplaatsen, en een plek waar auto's met aanhangers hun boten te water kunnen laten. Hier even lekker op een bankje in de zon gezeten, maar ook hier: bloody hot! Wel een beetje wind, want iets dichter bij zee, maar niet om lang in de zon te zitten.





Met auto doorgereden naar een andere plek, hier kon je mooi even naar het water lopen. Het water was ontzettend warm overigens! Denk wel zo'n 30 graden. Beetje langs de waterkant gelopen, heerlijk! Wel oppassen, want Ali zit in het water...







Dit park vond ik helemaal de moeite waard, ook weer voor zo'n max 2 uurtjes.

Inmiddels was het rond 13 uur, dus maagje begon te knorren. En ik had zin in strand, ja alweer.
Even gekeken of er een Publix langs het strand zit, ja, in Ormond Beach. Daar een salade gehaald, ja, ook alweer. En weer dezelfde. En popcorn kip. Ook alweer.
Buiten op een bankje opgegeten.

Daarna teruggereden naar een grote Walgreens, want kon daar mooi de auto parkeren, en zo de straat oversteken naar het strand. Er stonden hier ook wel borden dat er een wegsleepregeling gold voor strandbezoekers, maar hoe willen ze dat controleren? Het parkeerterrein was hier ook zo groot.
Dus gegokt, en goed gegokt bleek achteraf.

Op het strand was het in 1 woord: ZALIG!!

Heerlijk zeewindje, en met de voeten in het water een stuk gewandeld. Het was nog steeds prachtig weer, wel hingen verderop donkere wolken, dat geeft soms zo'n mooi contrast. Donkere lucht aan de ene kant, en blauwe lucht de andere kant op.








Kijk, een zwerm pelikanen!



Van een mede Florida ganger hoorde ik op FB dat het in Orlando weer stevig regende, maar geen last van gehad vandaag. Gelukkig maar, mag ook weleens mazzel hebben! Regen genoeg gehad.

Eind van de middag nog even snel de Volusia Mall in geweest, om het af te leren hihi.

Daarna naar Longhorn gereden, hier zou ik lekker mijn laatste avondmaal (in Daytona dan) nuttigen.
Had trek in steak, maar ook in ribs, dus combi van beide genomen. Lekker, maar niet heel speciaal. Vond Texas Roadhouse fenomenaal van de week.
En wat veel weer, jemig... Brood met honingboter vooraf. En dan krijg je gewoon een heel brood!
En een bak met salade als side erbij, ook weer zo veel!
En dan nog het vlees met patat. Vlees opgegeten, heel klein beetje patat, en heel klein beetje salade.






Geen toetje, had nog wat Oreo Thins Mint op hotelkamer liggen, daar ben ik nu van aan het genieten.

De koffer is gepakt, hopelijk gaat die morgen nog dicht, heb nog een extra tas ook, had extra bagage bijgeboekt. Heb goed kunnen shoppen, heb ook voor het eerst echt wat kleding kunnen shoppen. Kon voorheen nooit, in mijn maat was er niet veel leuks. Maar nu des te meer :-)
En tja, de sale bij Bath and Body Works he.... zeg verder maar niks haha.

Morgenochtend op tijd ontbijten, en wil rond 9 uur richting Orlando rijden. Mijn vlucht gaat om 15.00 uur vanaf Sanford.
Om daar alvast in de buurt te zijn ga ik nog ca 2 uurtjes doorbrengen in Seminole Town Center. Leuke mall in de buurt. Auto heb ik net volgetankt, maar zal daar in de buurt nog klein beetje erbij moeten doen, want auto moet volgetankt weer terug.
Rond 12.30 uur wil ik de auto inleveren, denk iets eerder nog.

En dan is het tijd voor de vlucht naar Miami, heb daar een kleine tussenstop, en dan door naar Amsterdam.
Op naar mijn katjes! Want ja, heb een zalige week gehad, maar ben ook iedere keer weer blij als ik naar huis ga. Heb toch altijd wel last van heimwee, hoewel ik hier gelukkig genoeg doe zodat ik er niet echt last van krijg.

Eenmaal op Schiphol naar huis rijden met eigen auto, dat vind ik wel een beetje eng, want slaap nooit in het vliegtuig... Maar even een koude cola nemen op Schiphol om wakker te worden voor ik ga rijden. Pak de shuttlebus vanaf Schiphol naar hotel waar ik verbleef, en van daaruit naar huis.

Alvast bedankt weer voor het meelezen en reageren!

De volgende blog, over de reis naar huis, volgt als ik weer thuis ben. Wanneer? Geen idee, ergens komende dagen. Heb gelukkig nog de hele week vrij.

Aantal stappen van vandaag: 17.680

Nog even wat filmpjes:




25 opmerkingen:

  1. Dat was weer een mooie dag. Gelukig is het met het weer de afgelopen dagen weer goed gekomen. Goede reis naar huis,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een leuke positieve en zonnige laatste blog in Florida. Het kan slechter! Succes met de terugrit en terugvlucht. Een koude klets van limonade (of mijn tip: ijskoude milkshake) is een goed idee om weer goed wakker te worden zodat je veilig op huis aan kan. Op naar de poezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke dag en een goede reis naar huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijke dag, prachtig strand en lekker gegeten. Goede reis terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt er een mooie laatste dag van gemaakt daar. Alvast een goede reis terug !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een super dag,oh Hahah denken een spin in je nek Hihihi.
    Dank je voor je leuke blog ik heb met je meegenoten en wens je een goeie terug vlucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Topdag weer jammer dat het alweer bijna voorbij is alvast een goede vlucht terug en tot een volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Superdag weer, ik moest wel even lachen om de "spin" op je rug😉.
    Een goede reis naar huis en doe voorzichtig met dat laatste stukje rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een superdag weer Cindy, heerlijk in de natuur, ik hou ervan!
    Alvast een hele fijne reis naar huis!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijke dag Cindy, haha die kriebel op je rug. Goede reis naar huis en dank voor je trouwe blog update!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oo watdoe jij lekker veel op een dag,maar allemaal leuke dingen.
    Weer genoten van je blog.
    En hilarisch je verhaal over de spinnenwebben.
    Alvast een goede reis naar huis.
    Wat zullen de katjes weer blij zijn als je weer thuis bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hahaha die kriebel van je rugtas en dan in paniek raken. Had mij ook kunnen overkomen. Je hebt er vandaag weer alles uit weten te halen. Lekker hoor. Ik wens je alvast een goede reis terug naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je kan weer terugkijken op een heerlijke vakantie die nat begon maar toch nog zonnig werd. Vond het weer heerlijk om je blog te lezen en krijg nu wel heel veel zin in mijn vakantie.(wij gaan 31 augustus naar Florida) veilige vlucht

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik zie het helemaal voor me: Cindy gillend in het natuurgebied denkend dat er een eng beest op haar rug zit!
    Weer een hoop leuke dingen gedaan.
    Goede vlucht alvast voor morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh, ik kan me je Ninja moves echt zo goed voorstellen, ik had dit zo kunnen voelen en doen ;)
    Geweldig dat je het toch allemaal maar doet in je eentje, ik vind je echt een bikkel en topper!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Cindy bedankt weer voor het mogen meebeleven van je vakantie via je blog, ik heb er weer van genoten. Ik wens je een fijne laatste dag en een goede vlucht naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Cindy bedankt weer voor het mogen meebeleven van je vakantie via je blog, ik heb er weer van genoten. Ik wens je een fijne laatste dag en een goede vlucht naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een heerlijke laatste volle dag met heerlijk weer, kan niet beter. Vandaag weer alles eruit gehaald wat zo'n dag kan bieden, genieten van de natuur, shoppen en heerlijk eten. Morgen lekker op je gemak via de shopping mall naar de luchthaven, geen gehaast maar lekker relaxed, gelijk heb je. Wens je een goede terugvlucht en het was weer leuk om je te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Tomoka State Park ziet er inderdaad mooi uit, gaat mee op ons lijstje ! Ook vandaag heb je weer heerlijk kunnen genieten op het strand, dat is echt jouw ding. De combi van Longhorn ziet er ook niet verkeerd uit. Gelukkig passen al je aankopen in de koffer en dat is wel zo fijn want stel je voor dat je op je laatste avond nog moet gaan shoppen voor een extra koffer. ( Is ons eens overkomen )

    En dan zit helaas je trip er al weer (bijna) op, wij zeggen alvast : " Have a nice & safe flight "

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Een heerlijke dag, mooie parken, mooi strand en blauwe lucht, wat wil je nog meer!
    Geniet van je laatste dag in Florida en goede terugreis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat is het daar prachtig, ik heb weer genoten van de mooie foto's! Jammer dat het er alweer bijna op zit, maar naar huis gaan is idd ook altijd wel weer fijn, lekker weer naar je poezebeestjes. Goede reis terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gelukkig heb je een heerlijke dag gehad, afgesloten met een heerlijke maaltijd.
    Geniet nog even de laatste paar uurtjes en alvast goede reis naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een fijne volle laatste dag. Goede reis terug en het was weer leuk om mee te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Serieus ik zou ook in paniek raken als er iets over mn rug kriebelt in zo'n state park.
    Wel gaaf dat je toch aardig wat wildlife heb gezien en weer een prachtige dag. Je heb weer optimaal genoten. Alvast een hele goede reis terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een heerlijke volle laatste dag en fijn dat het lekker weer was. Die spinnen, brrrrr!

    BeantwoordenVerwijderen