zondag 5 juni 2022

Laatste volle dag in New York


Toch nog even de laatste 2 dagen van mijn vakantie. Sommige details weet ik al niet eens meer, zoveel gebeurd sindsdien.... maar ik doe mijn best!

En dan breekt mijn laatste volle dag in NY aan, en die begint niet met een strakblauwe lucht, zoals beloofd, maar weer redelijk bewolkt en mistig. 

Ai, als dat maar goed komt. Want vandaag staat Empire State Building op het programma. Ik heb het laatste yoghurtje opgemaakt, wat gerommeld, en op naar de metro, want ik heb een reservering voor 10 uur. Met de flexpas hoef je nergens te reserveren, maar dit is de uitzondering op de regel.

De F naar 34th genomen. Klein stukje lopen, paar minuten, en ik was er al. Op naar boven. Inmiddels was het zonnetje gaan schijnen en het uitzicht was weer prachtig! Heb er zo van genoten. 

Ik vind het ook erg lastig om te zeggen welke toren ik het mooiste vind. Ik neig naar Top of the Rocks, maar elk heeft zijn eigen charme.
Hier zie je hoe groot Macy's is op 34th. Dat hele blok dus!
The Edge, de achterste toren

Summit, waar ik op mijn verjaardag was.
Daarna was het tijd voor nóg een attractie van de NY flex pas, de Hop on Hop off bus. De lucht was inmiddels strakblauw, dus mooi weer voor. Hopelijk kan ik een plekje op het bovendek vinden.

Ben naar een halte vlakbij gelopen, en daar opgestapt. Er gingen net heel veel mensen uit de bus dus bovenin een mooi plekje gevonden. Heb ongeveer 1.5 uur in de bus gezeten, en de downtown route meegereden. Heerlijk zitten in het zonnetje, en lekker om me heen kijken. En lekker veel foto's gemaakt haha.


Op Times Square ben ik uitgestapt, bij de M&M store. Vooruit, nog 1 keer even de gekte bekijken.
Even een lekkere donut gekeken bij het grote Krispy Kreme filiaal op Times Square. Hier is ook allerlei merchandise verkrijgbaar.

Ik hield het bij deze donut, ze hadden ook een Big Apple donut, in de vorm van een rode appel, met mooi glazuur erop. 10 dollar, doei!
Toen wist ik even niet meer wat ik nog allemaal wilde doen. Ben nog langs Macy's gelopen. Nog een 56784e keer de Sephora in (en uiteindelijk dus niet geslaagd voor een collega...)

Dit is hier nu legaal, en dat is te ruiken ook op straat, pfffff wat een wietlucht op veel plekken, bah.

Heb uiteindelijk de metro gepakt richting Union Square, en zou van daaruit wel even kijken wat ik ging doen. Had heel graag nog even naar SoHo gewild, die kant op in ieder geval.

Heb daar even lekker gegeten bij Panera Bread. Grilled cheese sandwich, zo lekker daar.
Het liep al tegen vieren denk ik. Vond het te laat om nog verder te gaan wandelen, want wilde 's avonds nog naar Squibb Park Bridge. Besloten om richting metro te gaan. Ik kwam nog een Five Guys tegen, niet eens een burger gegeten daar. (Komt denk ik omdat ik het ook weleens in NL eet, dus niet zo speciaal meer) maar heb er wel een lekker milkshake besteld.

Toen ik het metrostation in liep was ik in gedachten, zou ik eerst naar de Airbnb, alvast koffer pakken en wat eten? Of alleen koffer pakken, nog even naar Brooklyn en daar wat eten? Dan kon ik ook meteen even voorraadje medicijnen voor thuis inslaan. Nee, doe maar niet, morgenochtend ga ik ook nog naar Brooklyn, ontbijten bij Juniors, en daar zit Target vlakbij.

Afijn, al mijmerend, en op horloge kijkend terwijl ik de trappen af ging, gebeurde het.... Ik maak een misstap! Ik voel dat ik ga vallen, probeer mijn val te breken en beland keihard op mijn enkels. Daar lag ik, althans, ik lag half en ik zat half, denk ik. Een vrouw vroeg of ze 911 moest bellen. Eh, nee, doe maar niet. Ben gewend om vooruit te denken, en dacht alleen maar: ik moet naar Brooklyn, daar zijn mijn spullen en Airbnb.

Dus even blijven zitten, werd bijna zwart voor mijn ogen. Ondertussen reikte iemand mijn telefoon aan, die was gevallen, barst in rechteronderhoek, gelukkig nog wel bruikbaar (thank god!!!)

Pijn zakte weg, erop gaan staan voorzichtig en dat ging wel. Naar de metrotrein gelopen, lijn F, duurde even voor ie kwam, en staan werd al pijnlijker. In de metro, op naar "thuisstation". Daar eruit gestapt en de metro uitgestrompeld.... Wederom een vriendelijke vrouw die vroeg of ze kon helpen. Nee bedankt, bel een taxi zei ik. 

Heb een Uber gebeld en me bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis af laten zetten, het New York Presbyterian Brooklyn Methodist Hospital. Een hele mond vol, voor een heel klein ziekenhuis. Maar wel super vriendelijk geholpen op de SEH daar. Snel geholpen, snel foto's gemaakt van mijn rechtervoet. Daar bleek dus een breuk in te zitten.

Aangezien mijn linkerenkel ook steeds dikker werd ook daar een foto van gemaakt later, en die bleek zwaar gekneusd te zijn.

Papierwerk in orde gemaakt. Tijdens het wachten ANWB alarmcentrale gebeld. De rekening zouden ze mailen (EDIT: verkeerd gespeld waarschijnlijk, kreeg gisteren berichtje van host Airbnb dat ze een brief van het ziekenhuis had, met de rekening waarschijnlijk, had haar adres als verblijfadres opgegeven. Zij gaat het inscannen en naar mij mailen)

Bij de Airbnb zittend, tree voor tree, de trap opgelopen. En boven wederom wat belletjes gepleegd.


En dat was dus een waardeloos einde van een mooie vakantie....
5 opmerkingen:

 1. Jeetje Cindy, wat een ellende zeg!! En ook nu weer de super vrouw die je bent om alles geheel zelfstandig te regelen en op te lossen. Ik hoop dat je nu weer wat vooruit bent gegaan en dat de pijn al een heel stuk verminderd is. Heel veel beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt zo lang gelopen met die gekwetste enkels! Goed te lezen dat je behulpzame mensen bent tegengekomen, maar het blijft een rotverhaal. Ik hoop dat de enkels snel helen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend Cindy. Sterke en beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat naar voor jou. Fijn dat er wel behulpzame mensen waren. Hopen dat je de terugreis goed verloopt. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen