zaterdag 10 september 2022

Weekje Spaanse zon en plannen voor komende winter

Zo dan, de maanden sinds mijn terugkomst uit NY zijn voorbij gevlógen!

Druk met revalidatie/fysio en werk, en in de weekenden genieten van het mooie weer, wat een prachtige zomer hebben we gehad. Alleen jammer dat mijn enkel/voet wandelen op het strand niet trok, en nog steeds niet trekt. Maar dat komt volgend jaar wel weer. Nu lekker even genieten van 2 weken vrij.

Ergens in maart had ik een weekje Fuengirola geboekt voor september, met het idee dat ik dan lekker kilometers over de boulevard kon wandelen. Dat gaat hem niet worden helaas, maar ga wel lekker een fiets huren om toch mobiel te zijn. Ook een dagje Malaga staat in de planning, ook daar ga ik een fiets huren, je kan daar prachtig fietsen. En dan lopend het centrum in. Iets lopen kan gelukkig wel. Maar geen kilometers.

Beetje nostalgie ook, kwam daar vroeger als kind al met mijn ouders, vooral mijn moeder was dol op Fuengirola, de laatste jaren in het verpleeghuis had ze het er regelmatig over.Maandag ga ik nog even naar de orthopeed, gebeld omdat mijn voet niet goed voelt, en ik er toch nog even naar wil laten kijken, gelukkig kan dat (heb donderdag j.l. pas gebeld) en dan eind van de middag Max en Macy naar het kattenpension brengen. Hopelijk vinden ze het nog steeds leuk. 

Vanaf mijn vakantie in NY mogen ze 24/7 naar buiten door het kattenluik en dat vinden ze echt geweldig. Het is hier ook een katten walhalla voor ze, groenstrook aan het water, doodlopend straatje, dus weinig verkeer.

Als je goed kijkt zie je Macy ergens in het midden
Dinsdag vlieg ik om 6.45 uur naar Malaga. zou met Transavia zijn maar kreeg mailtje dat dat Getjet wordt. Eh... nooit van gehoord! Rondje Google leverde op dat het prima is en je meer beenruimte hebt dan bij Transavia, nou, dikke prima denk ik.

Ik verblijf in hotel Yaramar in Los Boliches, pal aan zee. Je hebt zeezicht of zijzeezicht, allebei prima.

Een dagje Marbella/Puerto Banus staat ook op het programma, alsmede bezoekje aan Plaza Mayor, de outlet bij Malaga. Al eerder geweest en favoriet bij mij.Verder heb ik de 1e 2 weken van mijn gipsperiode (waarin ik ook niet kon werken) mezelf vermaakt met surfen op internet, en daarbij zoeken naar leuke tickets naar Florida. Die heb ik gevonden, eind januari vlieg ik naar Orlando, MCO, met United. Overstap op Newark. Heel goede prijs gevonden via Exit reizen.
Auto vooralsnog gehuurd bij Autoeurope, ophalen op Sanford, SFB. Ook tegen een redelijke prijs. Zo goedkoop als het voorheen was vind ik helaas niet meer, maar betaal ook niet de hoofdprijs gelukkig, heb ik er echt niet voor over. Na het landen op MCO ga ik met een Uber naar SFB om de huurauto op te halen, kosten van de Uber wegen niet op tegen het bedrag wat je hiermee bespaart. Auto huur ik van Hertz. Een midsize SUV dacht ik.
Hotel heb ik ook al geboekt, althans, meer een motel. Ben altijd erg van de budgethotels, je slaapt er alleen maar dus 90% van de tijd heb je je ogen dicht. Schoon en geen ongedierte vind ik belangrijk, en heb een hotel gevonden dat aan alle eisen voldoet. Vooralsnog blij ik het hele verblijf, 11 dagen, in Orlando maar kan zijn dat dat nog verandert. 

Lees in reisverslagen weer regelmatig over de drukte in het verkeer... Dat staat me daar zo tegen. Maar als ik kijk naar de prijzen van verblijfen aan de oost-of westkust dan word ik daar niet vrolijk van... Hoogseizoen natuurlijk daar, dus voorlopig laat ik het even zo. Ben sowieso blij dat ik heen kan want met de huidige prijzen van alles is het nog maar de vraag hoe lang dit nog kan...
Zal ergens in het najaar nog wel een blogpost schrijven over mijn plannen.


Voor nu even genieten van mijn vakantie, en lekker 8 dagen naar de Spaanse zon!7 opmerkingen:

 1. Cindy ziet er allemaal weer top uit en je hebgewoon gelijk geniet er van
  Groet Joke en Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk lekker genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne plannen! Geniet in Spanje. Goed alternatief om de fiets te nemen daar. Hopelijk gaat het rap weer sneller met je voet. Zo akelig voor je dat het nog steeds niet helemaal ok voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spanje is ook heel erg leuk. Ook wel eens leuk om te lezen hoe het daar is.
  Gelukkig wel al tickets voor Florida. Heerlijk in die periode als het hier slecht en koud weer is.
  Voorheen zou iedereen je voor gek verklaren maar nu is het mooi meegenomen wat je uitspaart met het ophalen van de auto in Sanford.
  Alvast goede reis naar Spanje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bericht hier boven is van Marleen😀

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijke vooruitzichten nog veel voorpret.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cindy, dat doe je goed, heerlijk genieten en zien wat je allemaal kan, neem je tijd!.
  Heerlijk ook dat je weer een vooruitzicht hebt voor het nieuwe jaar, hopelijk gaat het pootje dan een stuk beter🤞🍀

  BeantwoordenVerwijderen