zondag 4 oktober 2015

Wel doen, niet doen? Toch geboekt :-)

Qua vakanties heb ik een heerlijk jaar achter de rug. Begin dit jaar een weekje Florida gehad, in juni eigenlijk geheel onverwachts (was er echt even aan toe door omstandigheden) naar Dalyan, Turkije, geweest. En dan eind augustus ook nog een weekje Spanje. Van alle vakanties genoten, heerlijk!
Veel gezien, soms veel gedaan, soms ook lekker weinig gedaan en gerelaxt.

Eenmaal terug begon het uiteraard weer te kriebelen, meestal komen er in september allerlei leuke acties voorbij qua vliegtickets. En tja. Florida trekt weer. Maar niet verstandig financieel gezien, want ik moet een terras laten maken dit voorjaar. En zo zijn er nog wat wensen. Maar ik ben in februari ook 25 jaar bij de zaak, dus een leuke bonus in het vooruitzicht. What to do???

Twijfel, twijfel, tot ik weer een aanbieding zag van Arke. Vrij gevraagd op het werk, en 's avonds bleek de prijs ineens weer te zijn gestegen... Verder gezocht, en zag de prijs ook bij Vliegtarieven.nl, zelfs iets goedkoper dan bij Arke zelf, dus snel toegeslagen.
Vanaf 15 februari ga ik weer een weekje genieten in Florida. De aanbieding gold maar voor een paar data, ook een datum ver in maart. Maar 1 nadeel: springbreak. Zit echt niet op die drukte te wachten eigenlijk.
En voor mezelf vind ik dit ook te laat, hou zo niet van winter, en ben in januari/februari zo toe aan zon en warmte. Dus toch maar gekozen voor 15 februari. En het is echt een krappe week, dus een gulden middenweg. Het was of helemaal niet naar Florida, of een weekje. Dus liever het laatste :-)
Had ook liever op vrijdag vertrokken, dan kom je op een zaterdag weer thuis, maar helaas, deze data waren niet in de aanbieding, alleen die ver in maart.
Dus dan maar 2 dagen extra vrij nemen, en terugkomen op een dinsdag. Het zij zo.

En toen begon het nadenken, waar zal ik verblijven? Heb me vorig jaar voorgenomen voorlopig niet meer naar Orlando te gaan. Erg leuk daar, met de vele shoppingmalls en Seaworld etc., maar ik vind het qua verkeer een drama. De I4 vind ik verschrikkelijk, maar ook alle wegen in Orlando zelf, wat een drukte elke keer. Bah, hou daar niet van. Drukt echt een stempel op mijn vakantieplezier.





Zou graag een keer aan de oost- of westkust verblijven. Bijvoorbeeld Daytona Beach of in de buurt van Sarasota. Maar helaas viel dat af. Wat een prijzen overal....
Dan toch maar iets via Airbnb? Nee, toch maar niet. Veel leuke dingen gezien, maar ben veels te bang dat het weer kort van te voren om 1 of andere reden wordt geannuleerd, net zoals 2 jaar geleden. Wil gewoon zekerheid, en boek het liefst een hotel of motel.
En ja, ben alleen dus betaal ook in mijn uppie de prijs voor een kamer, dus mooie hotels aan de kust vallen dan helaas af. Low budget moet het zijn, als het maar schoon is. Slaap er alleen maar.

Gekeken in de buurt van Mount Dora en Deland, die regio trekt me heel erg.
Kwam elke keer terug op een hotel in Leesburg, bleef maar trekken. Het enige nadeel is dat er geen koelkast op de kamer is. Maar goed, een koelboxje, en wat ijs, kan dat probleem oplossen.
Dus uiteindelijk toch maar geboekt. De recensies zijn wat gemengd, maar toch voornamelijk positief. En azijnpissers heb je overal wel.
Dus vorige week geboekt via Booking.com. Voordeel is dat je gratis kan annuleren, mocht ik toch nog wat anders zien.

Het is deze geworden: Microtel Inn & Suites Leesburg



Ook de auto heb ik inmiddels geboekt, via Autoeurope.nl. Een mooie prijs voor een week, EUR 135,= voor een Economy auto. Voor mij groot genoeg, en geef verder weinig om auto's. Als ie het maar doet :-)

En dan de plannen. Tja, heb er al aardig wat. Shoppen mag eigenlijk niet ontbreken, maar wil daarvoor dus niet naar Orlando. Het plan is om een dagje St Augustine te doen, en dat te combineren met de outlet mall aldaar. Verder wil ik even Wintergarden Village bezoeken. Een dagje kust staat ook op het programma. En dat wordt weer Daytona. Al is het alleen maar om weer wat mooie foto's daar te maken want door een foutje met het veilig stellen van foto's in Dropbox ben ik die van de vakantie van dit jaar kwijt... Op een paar na, zoals deze




Wilde nog een album laten afdrukken, maar helaas, te laat.

En de door mij zo geliefde Stateparks mogen natuurlijk ook niet ontbreken, nog geen idee welke ik ga doen. Ga er niet te ver voor rijden denk ik, ben er natuurlijk maar een weekje, maar er zitten er aardig wat in de buurt van waar ik verblijf. Heb al wat blogs van Rick en Mandy opgeslagen, want oh wat zitten daar een leuke dingen tussen. Een aantal komen definitief op mijn lijstje vermoed ik.

En dan rest eigenlijk alleen nog het aftellen, en het doorstaan van het najaar en de winter, meh... hou er zo niet van haha! Als eerst Kerst maar achter de rug is, dat vind ik het ergste eigenlijk.

Nog 133 nachtje slapen!

EDIT: vergeet helemaal te melden dat dit weekje mede mogelijk is doordat ik ben gestopt met roken. Van het bespaarde geld heb ik op voorhand dus het ticket geboekt. Ben 1 oktober gestopt, en de moeilijke momenten worden reeds vandaag, op de 4e dag, al wat minder. Gaat eigenlijk zo goed dat ik tijdens het schrijven van deze blogpost er totaal niet aan gedacht heb haha!




34 opmerkingen:

  1. Geweldig vooruitzicht Cindy, ik heb ook de pest aan de winter! Helaas heb ik niet zoveel vrij dagen. Aftellen dan maar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah een medestander :-) Kijk nu alweer uit naar het voorjaar haha! Dank je wel!

      Verwijderen
  2. Leuk, ik kijk weer uit naar de verslagen! Je hebt groot gelijk dat je geboekt hebt, een mooie beloning voor het stoppen met roken in het vooruitzicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga zelf niet, maar ga altijd wel in gedachten met elke Floridaganger mee ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een goed doel uitgekozen om het bespaarde geld te besteden :). Lijkt me zo heerlijk, lekker in het voorjaar naar Florida, alvast wat voorbruinen en genieten van het voorjaarszonnetje. Ik kijk al uit naar je blog!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat is zo fijn, als je hier de winter zo zat bent lekker naar het zonnetje. Niet superwarm, maar gewoon lekker aangenaam. Heerlijk!

      Verwijderen
  5. Heerlijk vooruitzicht! Ik lees graag weer mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk Cindy!!! Niks mis met het hotel hoor. Goede ligging en ijsmachines om je koelbox mee te vullen.
    Kijk hier eens voor mooie wandelingen in de natuur: http://floridahikes.com/central-florida
    En... we zijn alweer, even, tegelijk in Florida.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, fijn te horen. En was idd van plan om een koelbox met ijsklontjes te vullen indien er daadwerkelijk geen koelkastje is. En thanx voor de link!

      Verwijderen
  7. Goed gedaan Cindy, lekker genieten!! Uiteraard lees ik weer mee, gezellig hahaha.
    Veel pleziet met de verdere voorbereidingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goed gedaan Cindy,auto is voor ons ook niet zo belangrijk, net zo min als een luxe hotel wat ben je er uiteindelijk.
    Genieten maar hoor het leven kan kort zijn,mooie vooruitzichten en wens je veel voor pret.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk Cindy, ik ga je zeker weer volgen. Top dat je gestopt bent met roken, volhouden hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk vooruitzicht hoor Cindy?
    Je schreef dat je een nieuw blog bent begonnen omdat je bang was te weinig ruimte op je oude te hebben. Zit daar dan al snel een limiet aan? Ik heb allemaal tabjes gemaakt met daaronder mijn verschillende blogs. Je kunt dan aan alle berichten die bij een bepaald blog horen een label hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt, ik kreeg een of andere vage email. Dus voor de zekerheid maar een nieuwe gemaakt. Zal eens kijken naar tabjes. (ben er niet zo heel goed in haha)

      Verwijderen
  11. Cindy wat een geweldig vooruitzicht, wat heb je een prima uitvalplaats
    gevonden. Natuurlijk gaan we meelezen, zon, zeer veel lol, Florida...!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, leuke uitvalsbasis, veel in de buurt te zien, op goede rij afstand van veel dingen. Ideaal :-)

      Verwijderen
  12. Wat leuk Cindy. Ben er graag bij. Ik hou wel van jouw gedachten. 1 week is beter dan niets.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk Cindy. Ben er graag bij. Ik hou wel van jouw gedachten. 1 week is beter dan niets.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Kijk dat doe je goed. Van al dat geld voor sigaretten nu lekker een week naar Florida. En fijn ook dat je uit de drukte van Orlando blijft. Heerlijk om weer naar toe te leven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, lekker rustig, geen stress om al die verkeersdrukte. Heerlijk!

      Verwijderen
  15. Wat ben je goed bezig zeg, dat is nog eens een extra stok achter de deur om te blijven stoppen met roken want je hebt je geld al uitgegeven Hahaha
    Geweldig stoer dat je deze stap hebt gezet, en groot gelijk dat je het lekker budget houdt, het leven is al duur genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! En ja, lekker budget, des te meer te shoppen ;-)

      Verwijderen
  16. Wat heerlijk Cindy dat je ook weer geboekt hebt. Natuurlijk ga ik je volgen. In plaats van op één plek te blijven kun je eventueel ook hotels boeken tijdens je rondreis, hoef je ook niet steeds terug te rijden. Shoppen in Jacksonville is bijvoorbeeld erg leuk dit zou je kunnen combineren met St. Augustine. Dan een volgende stop in Daytona bijvoorbeeld. Veel plezier met alle voorpret en volhouden heh?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb ik idd ook nog aan zitten denken, om zoiets te doen. En hotel kan ik nog annuleren, dus als ik van gedachten verander kan dat altijd nog ;-)

      Verwijderen
  17. Hoi Cindy.
    Groot gelijk dat je weer lekker gaat.
    Dit is een goede stok achter de deur om geen sigaretje meer aan te raken.
    En dan zullen de geurkaarsjes uit Florida waar jij dol op bent nog lekkerder ruiken:)
    Alvast veel plezier met de voorpret en wij volgen je graag..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! De geurkaarsjes heb ik nu ook in huis, heb ze altijd, en ruiken idd nu nog beter :-) En dank je wel!

      Verwijderen
  18. Alvast veel voorpret toegewenst! Fijn dat je toch weer kunt gaan, mede dankzij het stoppen met roken. Succes gewenst met volhouden, we denken aan je.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Cindy,
    Wat een heerlijk vooruitzicht heb je weer en dat mede dankzij het stoppen met roken. Knap hoor!!! Natuurlijk ga ook ik je weer volgen.

    BeantwoordenVerwijderen