zondag 21 augustus 2016

Bijna!

Na mijn vakantie in Florida afgelopen februari kabbelden de maanden zich rustig voort. Alleen de laatste 2 a 3 maanden zijn zo druk geweest, dat ik nu ontzettend toe ben aan vakantie.
Chaotisch druk op het werk, na een niet zo soepel verlopen verhuizing van een deel van ons magazijn. En dat is nog zwak uitgedrukt...
En kwakkelende ouders, waar je je (onbewust) toch druk over maakt en druk mee bent. Ben tussendoor nog wel een weekje vrij geweest gelukkig.

Afijn, nu is het bijna zover. Nog een week werken. Waarbij ik nog ga proberen om daar een dag vanaf te krijgen. Hopelijk komende vrijdag. Kijken of ik dan in 4 dagen een beetje energie kan opdoen voor NY ;-)



Ik zou nog een planning maken, maar dat is er niet van gekomen. Op het moment dat ik besefte dat ik er toch echt werk van moest maken dacht ik: ik heb helemaal geen zin in een planning. Ik bekijk per dag wel wat ik ga doen, en vink elke dag de dingen af die ik dan heb gedaan. En kom ik aan bepaalde dingen niet toe, het zij zo. Verder even kijken per dag wat ik samen met mijn vrienden ga doen.

Mijn lijstje van dingen die ik wil doen/zien (in willekeurige volgorde):
* Brookfield Place (shopping mall t.o. WTC, alsmede het nieuwe station daar) en Westfield mall bij      WTC
* Laatste deel Highline, met zicht op Hudson river
* One World Trade Center
* 9/11 memorial + museum (dit staat met stip op 1!!!)
* Central Park
* Gratis ferry naar Staten Island
* Top of the Rocks
* Grand Central Station
* Chelsea Market
* Brooklyn Bridge aflopen vanaf Brooklyn
* Coney Island
* Battery Park
* Bryant Park en omgeving
* Public Library
 * Empire State Building
* Shoppen in de buurt van 34th street + Union Square
* Newport Centre Mall (als ik de laatste 2 dagen in New Jersey zit)
* en Brooklyn zelf uiteraard

Eens kijken wat ik van het lijstje kan gaan afstrepen.
Denk dat ik een aardig eind ga komen. Heb nergens kaarten voor besteld, en wil dat ook niet. Wil me niet op voorhand al ergens op vastleggen. Wel denk ik dat ik lekker een dag met de Hop on Hop off ga toeren. Vind dit soort bussen altijd erg fijn.

Dinsdag 30 augustus vlieg ik om 9.15 uur vanaf Amsterdam, met United. Vlucht UA71.
Waar ik afgelopen keer voor Florida een hotelovernachting heb genomen vlakbij Schiphol heb ik daar nu op een of andere manier niet zo'n zin in, hoewel ik weer een goede aanbieding zag voor Ibis. Het wordt nu Schipholtaxi. Aangezien ik al rond 6 uur op Schiphol moet zijn wordt de trein net niks. Ik kan er maar 1 pakken rond die tijd, zul je net zien dat er dan een storing is ofzo. Dus dat wil ik niet gokken.

Eenmaal op Newark aangekomen ga ik met de trein naar Penn station, daar wacht Ingrid op me. Dan met de metro naar Brooklyn, vandaar is het nog een kwartier lopen, dus dat wordt een Uber ofzo, ga niet slepen met mijn koffer en handbagage.

De eerste 5 dagen slaap ik in een Airbnb in Brooklyn, in dezelfde straat als waar mijn vrienden wonen.
En de laatste 2 dagen verkas ik naar het Doubletree by Hilton hotel in Jersey. Dat is op een zondag en heb al van Christa gehoord dat ik even goed moet opletten met OV op zondag. Dat soort dingen moet ik even goed noteren voor mezelf. Maar dat kan volgend weekend nog.
De maandag kan ik eenvoudig met de Path naar Manhattan, of met een watertaxi o.i.d.

Hoewel ik er nu nog niet aan moet denken vlieg ik ook terug van Newark Dat is op dinsdag. En daarom is dat hotel in Jersey dan wel handig. Zit ik al aardig eind in de richting. Ik vertrek terug om 18.15 uur, dus ga die dag lekker shoppen in de Newport Centre mall, lekker wat rondkijken, lunchen. Ben nog steeds nooit bij de Cheesecake Factory geweest in Florida, en het zit ook in deze mall, dus ga daar denk ik lekker lunchen.

Heb nog even getwijfeld over het bloggen, drukke lange dagen daar. Heb ik dan nog zin? Maar ik ken mezelf, weet dat ik toch wel 's avonds gewoon lekker wil chillen, en niet tot 's avonds laat op stap wil zijn, dus het gaat wel lukken. Vind het veels te leuk. Het huis waar ik verblijf heeft een prachtig dakterras (speciaal deze kamer geboekt, die wel toegang heeft tot het terras) dus ik zie mezelf daar 's avonds wel zitten om de blog te maken. En voor jezelf erg leuk om later terug te lezen ook natuurlijk dus ja, ga toch weer bloggen.





Voor nu is het aftellen maar, en de laatste loodjes op het werk. En dan hopelijk nog een extra vrije dag kunnen pakken. Het wordt mooi weer, dus een dagje strand zou niet gek zijn.

Tot over 10 dagen, eh, dat was gisteren, nu nog 9 :-)


50 opmerkingen:

  1. Dat is een flinke lijst, hopelijk lukt het om alles te doen, het is zo leuk daar! Ik zou graag volgend jaar nog een keer gaan, al is het maar voor een paar daagjes. Lekker aftellen en bloggen wordt gewaardeerd Cindy, kunnen we lekker meegenieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De 9/11 memorial inderdaad niet overslaan! Je zit daar ook op loopafstand af van Wall street, al stelt dat niet veel voor. En bij Penn station zit Madison square garden. Geen idee of ze rondleidingen doen, maar je kan er wel even naar kijken. Zijn vaak concerten of basketbal wedstrijden. Vond NewArk een fijn vliegveld. Je kan er goed eten. Dus dat is ook nog een mogelijkheid, dat je op t vliegveld eet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat staat dus net niet op de planning, een stadion. Ben daar wel een keer in de buurt, maar vind het wel even goed zo. Fijn te horen dat er goede eetgelegenheden zijn op Newark. Altijd fijn om even lekker te eten voor een lange vlucht.

      Verwijderen
  3. Wat heerlijk Cindy en het gaat nu echt opschieten. Ik lees dat je al een grote to do list hebt staan!! Hahahaha maar snap dat je het gewoon per dag bekijkt wat je gaat doen en hoe ver je met je lijst gaat komen. Ik lees vanuit Florida gezellig weer met je mee!! Alvast heel veel plezier en voor je het weet zit je in het vliegtuig en ben je op weg. Gr. Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja leuk, en ik lees mee met jullie blog hoor! Jullie ook alvast heel veel plezier!

      Verwijderen
  4. Dat lijstje moet wel lukken, Cindy. Niets is zo heerlijk dan zonder uigestippeld schema door NY lopen, en zien wat je tegenkomt. Wel had ik van te voren in Google maps allerlei punten aangegeven waar we naar toe wilde. Dat in een soort wandeling voor mijzelf gezet en dit uitgeprint en meegenomen. Dat vond ik toch wel heel fijn om mij te oriënteren en te weten hoe eea tov elkaar lag. Heel veel plezier, we gaan je zeker volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel voor de tip! Had wel al opgezocht wat ongeveer bij elkaar in de buurt zit. Maar ben nu bezig om het ook even in Google maps te zetten dmv punten enzo. Handig, dank je wel!

      Verwijderen
  5. Ohw heerlijke plannen Cindy!!
    We gaan je graag volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is een mooie lijst, gezien jouw tempo komt dat helemaal goed. Zo niet dan ga je nog een keer. Groot gelijk, geen planning. Fijn dat je je vrienden weer ziet.
    Veel plezier en leuk dat je toch weer blogt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha in Florida heb ik er ook altijd een aardig tempo in zitten. Zal nu ook wel weer zo gaan :-) En dank je wel!

      Verwijderen
  7. Dat is een mooie lijst, gezien jouw tempo komt dat helemaal goed. Zo niet dan ga je nog een keer. Groot gelijk, geen planning. Fijn dat je je vrienden weer ziet.
    Veel plezier en leuk dat je toch weer blogt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oohhh Cindy wat heerlijk allemaal. Ga je zeker volgen al zou ik me zelf niet te veel druk op leggen om meteen te bloggen, kan ook later. Ik wil ook heel graag naar NY en ben nu best veel bezig met de reis naar Florida volgend jaar. NY zou daar mooi inpassen maar vind nu voor ons viertjes de kosten voor 3 of 4 dagen te hoog. Heel veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb ik ook aan zitten denken, om de blog pas te doen als ik weer thuis ben, maar op de dag zelf zit het nog zo goed in je hoofd. Anders moet ik alsnog een soort dagboekje gaan bijhouden. En ja, NY is duur, voor dit geld had ik dik 2 weken Florida kunnen boeken... Het is dat ik een extraatje had dit jaar wegens 25 jarig jubileum ;-)

      Verwijderen
  9. Komt vast helemaal goed met de planning, een heleboel tripjes liggen bij elkaar en kun je in 1 keer afstrepen en als je bij Bryant park bent natuurlijk even een bezoekje aan de Library, die mis ik op je lijstje :)
    Dakterras ziet er geweldig uit en tsja, dat blog...kost even moeite maar je leest het zoooo vaak weer terug hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps, de bieb zit wel in mijn hoofd maar stond idd niet op mijn lijstje, er even bijgezet voor de zekerheid, want wil daar zeker even een kijkje nemen.

      Verwijderen
  10. Dat is een mooi to do lijstje, wel je wandelschoenen aandoen;-)
    Ziet er gezellig uit dat dakterras, kun je 's avonds onder het genot van een drankje lekker je blog maken. Dat wordt genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn Nikes en Teva sandalen staan al klaar ;-) Ja dat dakterras lijkt me super, heerlijk om de blog te schrijven.

      Verwijderen
  11. Dat is een hele lijst maar daar kun je zeker veel van af gaan strepen. Veel succes met de laatste werkloodjes en alvast een goede reis !!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijk dat het nu opschiet voor je Cindy, en plannen genoeg zie ik :). Heb je voor het 9/11 memorial wel gereserveerd? Het wil er nog wel eens heel druk zijn, dat hebben wij namelijk al een keer gehad vandaar. We gaan je weer lekker volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ook niet haha! Wil dat waarschijnlijk meteen de volgende dag doen, en ben dan toch vroeg wakker, dus hopelijk geen rijen dan. En anders gewoon even online reserveren van te voren.

      Verwijderen
  13. Wat gaat dat opschieten nu voor je Cindy. Geweldig. En geen planning is ook best fijn al ben je misschien wel weer extra tijd kwijt om eerst in een rij te moeten staan om een kaartje te scoren maar aan de andere kant ook geen stress. Leuk dag je weer gaat bloggen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik niet zo erg, dat ik dan even in een rij moet staan. Per dag bekijken wat ik ga doen vind ik dan fijner. Geniet nog lekker in Florida!

      Verwijderen
  14. Pff ik schrok al dat je niet wilde bloggen!!!
    Maar gelukkig er komt eren.
    Ja snap het ook wel want er gaat toch wel wat tijd in zitten.
    Maar de reacties zijn altijd zo leuk.
    En je hebt een mooi verslag voor jezelf.
    En nog maar een paar dagen je je bent eral met een mooie lijst om te doen.
    En ja de cheese cake factory is echt geweldig ben weer benieuwd naar al je verhalen..
    Alvast veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De reacties zijn inderdaad nog het allerleukst! En leuk om later terug te lezen. En ja, hopelijk komt het nu een keertje van CCF. Jullie nog veel plezier in Florida!

      Verwijderen
  15. Oh, ik hoop echt voor je dat je die extra vrije dag nog kunt regelen. Ben echt heel benieuwd hoe je alles gaat beleven, dus ik volg je op de voet hoor. Eindelijk een keertje eten bij de CCF, zooo lekker. Nog ff doorbijten deze week en voor je het weet zit je in het vliegtuig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik hoop het ook, morgen weet ik meer. En idd, nog een weekje, die is zo om!

      Verwijderen
  16. leuke dingen staan er op het lijstje. Ik ben benieuwd naar je avonturen. Nog even door de laatste loodjes heen en dan op naar NYC!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een zalig vooruitzicht, wij hebben zo genoten van NY en ik weet zeker dat jij dat ook gaat doen, als jij gaat zijn wij weer terug, dus hoop dat je de energie hebt om te bloggen zodat wij nog even kunnen nagenieten. ENJOY!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ja hoor, anders maak ik de energie wel om te bloggen. Desnoods de volgende ochtend :-) Dank je wel!

      Verwijderen
  18. Alvast heel veel plezier. Je hebt een mooie to do lijst gemaakt. Wij zijn in 2011 in NY geweest, maar willen graag nog een keer terug. Toevallig dat onze jongste dat vandaag ook nog zei. Verstandig ook om gewoon te kijken wat je kunt doen. Toen wij er waten was het bijvoorbeeld erg warm, waardoor we minder konden doen. Ik ga je in ieder geval volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Even kijken idd wat de temperaturen gaan doen. Vooralsnog blijft het erg warm in NY. Als het zonnetje maar schijnt :-)

      Verwijderen
  19. Dat moet allemaal een fantastische trip opleveren zou je zeggen. Die foto's zijn bijzonder zeg. Zouden zo in de binnenstad van Utrecht gemaakt kunnen zijn, met de Dom op de achtergrond ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, zou zomaar kunnen he ;-)
      En ja, zin in de trip, benieuwd wat ik allemaal ga beleven.

      Verwijderen
  20. Je hebt een mooi lijstje Cindy. Het meeste daarvan heb ik ook op mijn lijstje staan (wij gaan in Dec) Fijn dat je toch gaat bloggen, ik haal vast nog tips uit je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah leuk dat jullie ook gaan! Hopelijk kan ik je aan wat tips helpen inderdaad.

      Verwijderen
  21. Dat worden geweldige dagen! En geen planning is ook wel eens lekker. 9/11 memorial en vooral het museum, vonden wij heel indrukwekkend!
    De High Line vonden we ook echt de moeite waard! Ben je een fan van Friends of Sex and the City? Het appartement (de buitenkant dan) van Friends en de traptreden van SATC liggen namelijk ongeveer 15 minuutjes lopen van het laatste (zuidelijkste) stuk van de High Line. Vooral de sfeer in die wijken en de wijken zelf waarin deze appartementen liggen vonden we erg leuk. Misschien heb je er iets aan als het je leuk lijkt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen planning is zalig! SATC vind ik wel leuk, Friends heb ik niks mee. En die wijk lijkt me erg leuk om eens te kijken, maar is geen must voor me, wie weet kom ik er per ongeluk langs :-) Dank je wel voor de tip!

      Verwijderen
  22. Nog even doorbijten maar voor je het weet zit je weer in het vliegtuig.
    Wij maken nooit een planning behalve toen we in New York waren :-)
    Sterkte met de laatste werkdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha precies andersom dus. In Florida heb ik wel altijd een strakke planning :-) Dank je wel!

      Verwijderen
  23. Wat een heerlijk vooruitzicht Cindy! Dat gaat goedkomen met die planning hoor. Je zult wel flink wat kilometertjes afleggen, hihi. 9/11 vonden wij heel indrukwekkend! En hoe leuk: een dakterras, daar kun je lekker je blog schrijven 😉. Ik kijk er al weer naar uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heerlijk zolang naar uit gekeken en nu is het bijna zover.Heerlijk onderkomen wat je hebt gevonden Cindy.En groot gelijk niks plannen en maar zien wat de dag je brengt.Bloggen ook zoiets lukt het oke lukt het niet jammer dan! Heeeeel veeeeel plezier gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heerlijk zolang naar uit gekeken en nu is het bijna zover.Heerlijk onderkomen wat je hebt gevonden Cindy.En groot gelijk niks plannen en maar zien wat de dag je brengt.Bloggen ook zoiets lukt het oke lukt het niet jammer dan! Heeeeel veeeeel plezier gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een heerlijk vooruitzicht, en zoveel mooie dingen op je lijstje! Ik kijk weer uit naar je verhalen en foto's, ik ben blij dat je toch besloten hebt te gaan bloggen die week! Succes met de laatste loodjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Heel veel plezier in de Big Apple. We gaan je zeker volgen en zijn benieuwd naar je ervaringen. Zeker omdat wij in april ook weer mogen...

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heel veel plezier Cindy! Het is zo gaaf. Geniet lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Beter laat dan nooit
    We konden maar niet reageren en ons aanmelden als volger
    Maar het is nog net op tijd gelukt
    Zie er allemaal goed uit en nou maar hopen dat je genoeg tijd er voor heb
    We lezen op afstand met je mee

    BeantwoordenVerwijderen