zondag 4 september 2016

3 september 2016 Downtown dagje

Jawel, vanmorgen uitgeslapen tot maar liefst... 7 uur! Maar goed, ging ook wat later slapen, tegen half 12 geloof ik.
Weer lekker rustig aan gedaan, wat lekkers gehaald voor ontbijt bij buurtwinkeltje verderop.
Daarna de leuke reacties op mijn blog weer gelezen, bedankt weer!

En op naar de metro. Spierpijn even negerend in mijn benen.
Heb weer de Q genomen naar Times Square. Alwaar ik stop 1 heb genomen van de Downtown tour van de Big Bus.

In het begin zat ik onderin, maar zodra er mensen van boven kwamen bij de volgende halte als een speer naar boven gelopen (geleerd van gisteren hihi) en toen had ik de mooiste plek in de bus, achteraan in het midden. Ideaal!


Al met al duurde de rit zo'n 2 uur tot ik bij "mijn halte" was, de Highline.

Onderweg prachtige gebouwen gezien. Een kleine selectie.



Chinatown

1 van de rechtbanken in Wallstreet

Daar is ie weer, mijn favoriet. Freedom tower

Rechts nog net een stukje van St Pauls chapel, het kerkje dat in het geweld van 9/11 overeind is blijven staan.



Bij de Highline ben ik dus uitgestapt. Heb een heel klein stukje gelopen, omdat ik had afgesproken op 14th bij de Apple Store met Ingrid en haar man.



Wat ik dus zo leuk vind aan NY is dat je op veel plekken openbare zitjes heb, tafeltjes en stoelen waar je dus gewoon even lekker kunt gaan zitten, iets eten of drinken. Ideaal. Hier heb ik dus even op ze gewacht. 



We zijn daarna Chelsea Market even doorgelopen. Heel druk, maar wel leuk om gezien te hebben.




We zijn daarna een stuk gaan lopen, vandaar door Meatpacking District/Greenwich Village naar  Washington Square Park. Daar even wat gedronken/gegeten/gezeten.




Toen zijn we doorgelopen naar Bleeckerstreet, een mooie Nars boutique bezocht, en doorgelopen naar het huis waar Carry van Sex in the City woont ;-)





We hebben nog een stukje gelopen door Noho en Soho en toen werd het tijd voor Ingrid en haar man om terug naar huis te gaan, want Nova zat alleen thuis (honden mogen niet in de metro).

En tja, wat ging ik dan doen? Nou, eerst kwam ik een Ricky's tegen, vergeet Sephora en Ulta, Ricky's is the place to be voor make up en haarprodukten etc.. Wat een leuke winkel, Paar dagen geleden al eens binnen geweest op Times Square, maar nu even wat uitgebreider gekeken (en wat gekocht haha)

Vervolgens heb ik de metro gepakt. Waar naar toe? Ach, doe eens gek en ga naar 34th Street, wilde weleens kijken wat er zoal in de buurt van Penn station zit. Vandaar naar 18th Street gelopen via 6th Avenue (dacht ik... weet niet meer zeker) Jee, wat een eind weer! Onderweg nog een TJ Maxx tegengekomen, maar er stond zo'n lange rij dat ik eigenlijk niet verder gekeken heb (denk aan ca 50 mensen in de rij, later, toen ik weer ging kijken, zo'n 10 minuten later, waren het er denk ik 80, pfff...)

Mijn maag ging wat knorren, tijd voor een hapje. Five Guys heb ik nog niet gehad, maar ja, weer een burger? Had er op zich wel trek in, maar Ingrid appte dat er een TGIF op Union Square zit, dus daar naar toe gelopen, op 16th zit die. Daar neergeploft, en een heerlijke ribeye steak gegeten, was echt zalig!



Na de maaltijd had ik met de subway naar huis kunnen gaan, had ik... Op een of andere manier ben ik vandaag over mijn pijnpunt heen gegaan, en voel mijn voeten niet meer zo. Goed zo natuurlijk. Maar dit werd te gek. Heb dus een Uber besteld. Had een mooie kortingscode, en de app werkt echt perfect. Rit duurde wel langer dan met de metro door verkeer, maar zat lekker relaxt. en hoefde de 15 minuten van de subway naar huis niet te lopen. Had dat echt niet gered :-)

Via de Manhatten bridge, met uitzicht op Brooklyn Bridge. Je ziet het niet zo goed, maar blijft leuke rit.


Vanavond rustig aan de blog schrijven, en wat chillen.

Morgenochtend koffer pakken, want...Nee, ik ga nog niet naar huis, maar ik verhuis naar Doubetree by Hilton hotel in Jersey City. Toch wel erg fijn om even 2 dagen luxe te doen. Airbnb kamer bevalt goed, maar ja, zo'n luxe suite als daar is dan wel erg luxe.

Mijn bagage zet ik bij mijn vrienden neer, en dan gaan we morgen wandelen door Brooklyn. We gaan richting Dumbo, een wijk in Brooklyn, met mooie plekjes en dito uitzicht. Ben benieuwd!
Eind van de middag wil ik dan richting Jersey City, zou eerst met metro en Path, maar denk dat ik doodga van de hitte als ik met een koffer moet slepen op de hete stations, dus het wordt een Uber.

Ook benieuwd naar het weer. Vandaag begon bewolkt, ook niet zo warm rond 21 graden, maar eindigde heel mooi en weer lekker warm. Maar Hermine is in aantocht vanuit Florida, en ben benieuwd in hoeverre we er last van gaan krijgen. Hopelijk zwakt de storm wat af.

Hier doen ze er best hysterisch over, zag ook een gebouw in Wall Street wat af werd gezet met soort aqua schermen. Maar dat is uit voorzorg natuurlijk. We zullen zien!

Score van vandaag: 18.000 stappen.

Tot morgen weer!

29 opmerkingen:

  1. Ha, je raakt blijkbaar al goed bekend met het stratenplan in NY :-)
    Lekker veel zien en meemaken en er het meeste uithalen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je gaat super daar zeg, ohhh wat een mooie fotoos,hihihi Cindy dat zijn weer heel wat stappen die je hebt achter gelaten.Heel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh Cindy wat weer een leuke dag. En gaaf dat die Uber zo mooi werkt. Een uitkomst. Ga het proberen in Vegas. Ga lekker genieten vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja werkt echt super, via de app kun je ook zien wat de rit gaat kosten. Van te voren kun je al kijken op www.uberestimated.com

      Verwijderen
  4. Hallo Cindy
    We hebben even twee dagen gelezen gister hadden we geen internet
    Ja heerlijk om alles weer terug te zien
    Geniet nog van je laatste dagen

    Joke en Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je komt echt ogen te kort in NYC, zoveel te zien.
    Je moet echt keuzes maken lijkt me.
    Die uber lijkt me handig. Ga ik me ook maar eens in verdiepen hoe dat werkt.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijke tjd heb je, genieten in the big city. Oh die voetjes van je, een lekkere pedicure met massage ;-). Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijke dag weer, Cindy. Leuk he, al die verschillende plaatsen door de stad heen waar je zo maar even kan zitten. Weer veel gelopen, maar dat is DE manier om veel te zien! Veel plezier in Dumbo, vonden wij heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je haalt er letterlijk alles uit wat erin zit , echt geweldig! Leuk verslag weer en we zijn benieuwd naar je hotel!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En weer wat km'tjes in de benen, gelukkig was daar toch "uber" ;-) kwam wel goed uit. Soms moet je jezelf wel eens verwennen en je rond laten rijden. Heerlijke dag weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeetje wat een afstanden overbrug je. Knap hoor !! Je hebt weer een mooie dag gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat ben je goed bezig zeg, enne, groot gelijk hoor dat je jezelf lekker verwent met een taxi rit, je loopt ongemerkt wat af op zo'n dag!
    Gelukkig had je een prima plek in de bus en heb je al veel gezien vanaf een mooie hoogte zonder je voeten daarvoor te belasten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je klinkt al als een echte New Yorker, haha, wat een km vreter ben jij. Vergeet niet om foto's te maken vanaf de overkant 's avonds met uitzicht op Manhattan. You love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Deze keer ideale plek in de bus 😉
    Leuke route gelopen van Chelsea Market naar Washington Square. Groot gelijk hoor om de Uber te nemen, daar rijden ze tenslotte voor 😀.
    Ben benieuwd naar sightseeing Brooklyn!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat gaat het lekker daar! En die arme voeten van je. Wat een kilometers maken die. Ben benieuwd naar je nieuwe onderkomen en hoop zo voor je dat je niet te veel last van Hermine krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Slim gedaan Cindy, perfecte plek met een uitstekende view..!!
    Kan geloven dat je voeten zeer doen maar hee wat zie je ontzettend veel zo!! Geniet van je nieuwe plek!!
    Ben benieuwd naar de foto's @@

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat heb je weer veel gezien en gedaan Cindy !
    Heerlijk al die foto's ...zo genieten wij lekker mee 👍
    Succes met de verhuizing ...ben benieuwd naar je nieuwe stek 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jeetje, wat heb je weer een hoop gezien vandaag. Mooie foto's van de gebouwen. Nu lekkere luxe in het Hilton, niet verkeerd hoor. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Opnieuw een geslaagde dag, veel gezien en gedaan en dan vliegen de stappen voorbij :). Ben benieuwd naar je nieuwe stek, hoop dat je een mooi uitzicht treft, ENJOY!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een heerlijke dag weer.
    En ja je maakt heel wat kilometertjes dus ik snap heel goed dat je dan lekker relaxt een taxi neemt.
    Oo leuk morgen naar het koekjeshotel de bubbel tree lekker genieten daar.
    Have fun

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik wist niet dat je al in NYC was. Dus even alles gelezen en bekeken. Leuk om al die bekende dingen weer te zien. Zeker omdat we zelf ook weer gaan.
    Have fun!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wat een mooie dag weer van alles gezien en gedaan en gezelligheid met vrienden. Top tijd in the Big Apple

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat zie en doe jij toch ontzettend veel op een dag, wauw! Lekker dat je nog een paar dagen 'op luxe' gaat, dat heb je wel verdiend na al die duizenden stappen! ;-) Fijne dag weer vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat heb je weer heerlijk veel gezien! Groot gelijk dat je een Uber pakt, je kunt gewoon niet meer op enig moment. Wat een afstanden leg je af in zo'n stad. Ik kijk erg uit naar morgen, fijn al die foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat heb je weer heerlijk veel gezien! Groot gelijk dat je een Uber pakt, je kunt gewoon niet meer op enig moment. Wat een afstanden leg je af in zo'n stad. Ik kijk erg uit naar morgen, fijn al die foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wauw wat heb je weer een hoop gezien...je noemt plekken waar ik nog nooit van gehoord heb.en wat een stappen weer Cindy haha. En super die foto's..beleef het helemaal met je mee, geweldig gewoon. Morgen lekker luxe in het hotel..veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat goed dat je nu een plekje bovenop de bus had, je kon nu echt mooi fotograferen want ik zie hele mooie 'platen' voorbijkomen ;-)

    Die Ribeye van TGI zit er wel heel erg lekker uit zeg, ik kan hem bijna proeven! Nu maar hopen dat het weer in NY de komende dagen niet zo slecht wordt als het in Florida is geweest...

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat heb je weer een volle dag achter de rug.
    Logisch natuurlijk want je wilt zo veel mogelijk zien als je in New York bent. Heel veel pleziers nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heerlijke wandeling door al die mooie wijken, maar snap dat de voeten even niet meer willen haha!

    BeantwoordenVerwijderen