maandag 5 september 2016

4 september 2016 Dumbo

Ja, leuke titel hè? Dat staat voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Een hele leuk wijk in Brooklyn.
Dat was het plan voor vandaag.

Vanmorgen geslapen tot rond 7 uur, rustig aan wakker worden met internet en de reacties, heel leuk weer! Gedoucht, koffers gepakt, en om 10.30 uur kwamen mijn vrienden me ophalen en helpen met de koffers. Heel fijn, want ik zat bovenin het huis en je moet 3 trappen af.

Koffers bij mijn vrienden neergezet en hup, aan de wandel richting Dumbo, we kwamen van alles en nog wat tegen onderweg.






Eenmaal aangekomen in Dumbo is het uitzicht fenomenaal. En wat een heerlijk weer, geen orkaan Hermine, maar zon en een heerlijke wind erbij, waardoor het eens niet benauwd aanvoelde.

Een flinke selectie van foto's, hier kun je toch niet genoeg van krijgen, dat uitzicht?
Uitzicht op Manhattan, de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge. Prachtig!

Nova genoot ook, want daar mag ze lekker zwemmen.



Manhattan Bridge










Brooklyn Bridge
















Er vlakbij zit een Shake Shack dus daar lekker een burger en wat te drinken gehaald. En weer terug gewandeld naar huis.

Daar kwam ik deze nog tegen, de naam kwam me bekend voor, maar deze naam komt voor in de serie Breaking Bad. Leuk!


Niets gegeten, we hadden net een burger op, maar wel een milkshake gekocht.

Eenmaal weer thuis bij mijn vrienden even uitgerust. Jee, dat voelden de voeten weer zeg. Heb blaren die ook erg pijnlijk beginnen te worden. Maar ja, geen tijd om stil te zitten he ;-)

Een Uber gebeld, en deze duurde even wat langer, de chauffeur werd opgehouden. Maar verder een prima rit, was wel redelijk druk in Manhattan, maar was toch ook redelijk snel bij het hotel in Jersey City. Daar ingecheckt, kreeg er free wifi bij gelukkig. (was eigenlijk alleen in de lobby) en naar de kamer gegaan. Je krijgt normaal een gratis vers gebakken koekje, maar deze zaten in de oven en waren nog niet klaar.




Eenmaal in de kamer keek ik mijn ogen uit, wow, wat een grote en luxe kamer, heerlijk! De Airbnb beviel weer goed, maar ja, het is natuurlijk maar een kleine kamer ergens bij iemand in huis. Dus dit is wel even fijn.







Spulletjes uitgepakt en naar Newport Centre gestrompeld (ja, zo erg is het inmiddels haha). Daar even rondgekeken, was er rond 17 uur. En om 18 uur zouden ze sluiten, dus kon nog net. Even wat lekkers gehaald voor in bad bij Lush. De foodcourt was gelukkig langer open, tot 19.30 uur dus daar wat gekeken, jee, wat een keuzestress... Taco Bell zit daar ook, yum. Maar toch voor Panda Express gegaan, en kreeg die absurd grote bak niet op, maar was weer ontzettend lekker. Orange chicken en iets met beef en asperges/champignons.

Daarna het cookie opgehaald die ik nog tegoed had, kreeg er 2, heerlijk. 1 als toetje genomen.
Wilde nog naar het water om naar Manhattan te kijken, maar ging echt niet meer.






Heb een prachtig uitzicht vanuit de kamer, zijzicht zeg maar. Op Manhattan, als je goed kijkt zie je de nieuwe WTC/Freedom tower.
(door het raam genomen, sorry voor de weerspiegeling)



Net lekker in bad geweest, en zo lekker slapen. Morgen wordt geen spannende dag. Ingrid wilde weleens de Newport Mall bekijken, dus ze komt gezellig deze kant op in de middag. Ik heb eigenlijk het plan om de Path naar 9/11 te nemen in de ochtend. Maar ik weet niet of mijn voeten het gaan redden. Ik vrees van niet... de blaren zijn te pijnlijk. En het lukt me niet om ze goed af te dekken/in te pakken met pleisters. Wellicht ga ik een ochtendje chillen in deze overheerlijke kamer. En dan in de middag dus lekker shoppen, er zit daar een Yankee Candle, Bath & Body Works, Sephora, en nog veel meer. En de warenhuizen zoals Macy's en bv Sears.

Tot morgen!

35 opmerkingen:

  1. Wauw je ziet werkelijk alles van New York. Plaatsen waar ik nog nooit van gehoord had. Leuk man. Heerlijk shoppen. Een uitstekende remedie tegen blaren. Enjoy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw je ziet werkelijk alles van New York. Plaatsen waar ik nog nooit van gehoord had. Leuk man. Heerlijk shoppen. Een uitstekende remedie tegen blaren. Enjoy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Cin! Wat is het leuk om je te volgen! Wat geniet je ervan zo te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooi uitzicht zo op die 2 bruggen en wat tref je het met het weer zeg! En een hele fijne ruime kamer, top! Je zult 's avonds toch echt nog een keer naar buiten moeten 😉, wat een mooi uitzicht op Manhattan. Heb wel medelijden met je voetjes, hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een geweldige dag. Die uitzichten.....zucht....Newport is heel leuk en lekker rustig!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Cin! Wat is het leuk om je te volgen! Wat geniet je ervan zo te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer van de blaren. Kan je nagaan hoeveel steps je hebt gemaakt. Voor de maandag zou ik lekker op m'n gevoel afgaan als ik jou was. Het wordt toch wel heerlijk! Veel plezier op je laatste dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een uitzicht vanuit je mooie ruime kamer. En wat heb je weer een geweldige dag beleefd. Maar o o o die arme voeten van je.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ondanks je zere voeten doe je toch heel veel, echt geweldig! Mooie foto's trouwens (en Nova is echt schattig). Veel plezier met shoppen :).

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wowww wat ben je ondanks je zere voeten veel op pad. Respect hoor. Snap je wel je wil toch zo veel mogelijk zien. Veel plezier met shoppen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Geweldige foto's Cindy,en wat een prachtige kamer.Je haalt er echt uit wat erin zit,och arme die voeten van je.Voor vandaag een hele fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie dag weer en mooie foto's hoor. Dumbo staat ook op ons lijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een superdag! Knap hoor dat je doorzet ondanks die zere voeten. Mooie foto´s en leuk die kletsnatte Nova wat een lieverd! Veel shopplezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. WoW wat een heerlijke dag weer!!
    En wat een mooie foto's ja je blijft knippen daar.
    Leuk dat Nova ook meemocht en lekker kon zwemmen daar,wat is het toch een prachtige hond he.
    En wat lekker om nu even lekker luxe te genieten in de double tree,en ja lekker he die koekjes.
    Daarom alleen al willen de kids altijd graag naar die hotels.
    Geniet ze

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gooi je schoenen uit en koop teenslippers, dan heb je geen last van de blaren meer. Wat een leuke dag weer en inderdaad een gebied waar je normaal niets over keest. Leuk!! Succes met de voetjes.....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dumbo gaat ook op mijn lijstje!
    Goede tip van Saskia over teenslippers.
    Heb je wel speciale blarenpleisters gekocht? Die zijn er in verschillende maten en daar zit een soort gelkussentje in.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heb ik gekocht, maar die blijven niet goed zitten, ze gaan schuiven, dan wordt het alleen maar erger.

      Verwijderen
  17. Wat een geweldige wijk! Leuk om op plaatsen te komen waar je normaal niet zo snel komt. Nova geniet inderdaad ook volop. Sterkte met de voetjes, wat kun je daar een last van hebben hè..

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Prachtige foto's, wat ben je lekker aan het genieten meis!
    Wij genieten met je mee! Jammer van de blaren, maar hee, haal er alles uit, en dat doe je met volle teugen!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een prachtige foto´s weer, wat was dat genieten aan en in het water! Je shopdagje voor vandaag klinkt heerlijk, veel plezier! (Sephora, ik ben jaloers!) Weer een fijne dag gewenst, en sterkte met je voeten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben al een paar Sephora's binnen geweest, maar heb alleen maar e/s primer gekocht haha!

      Verwijderen
  20. Die arme voetjes hebben heel wat te verduren ik snap dat je ze even met rust wil laten :)
    Weer zo'n heerlijke dag en wat hebben jullie weer veel gezien, over dat plekje bij de rotsen wil ik niet meer nadenken maar het uitzicht ervandaan is geweldig! :) zo tussen de twee bruggen...
    Hotel waar je nu verblijft is schitterend en dan dan uitzicht...:)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die voetjes hebben het wel zwaar maar ja je wilt toch ook niks missen. Geweldige foto's, geeft goed weer hoe mooi het daar is. Ik zou daar uren kunnen zitten kijken, zo indrukwekkend allemaal.
    Mooie hotelkamer, lekker ruim. Morgen shoppen, ik hoop dat je blaren dan wat over zijn ;-(

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Als ik die foto's zie mis ik het zo! Die sfeer in NYC is echt onbeschrijfelijk :) Geweldig uitzicht vanuit je hotelkamer. Lekker van genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat vervelend die blaren, maar gelukkig ga je stug door er is ook zoveel te zien. Af en toe gewoon even met de voetjes omhoog.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wederom een topdag en die voetjes ja aande ene kant rusten die thuis wel maar kan me ook voorstellen dat het te is soms. Echt gave dingen zie en doe je

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dumbo, hahaha. Ik dacht "wat is er aan de hand?". Maar zo heet die wijk dus. Hahaha. Fantastisch daar! Zo genieten dat uitzicht. En nu dus vanaf de andere kant. PS als je thuis komt kun je jezelf niet verwijten dat je er niet alles uitgehaald hebt wat er in zat. Wat een dagen maak je. Mooi om te lezen dat je zo geniet!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik bleef ook fotos maken toen wij aan die kant bij DUMBO stonden, zo mooi en ideaal weer heb jij! Nu lekker een ochtendje bijkomen in dat mooie hotel met zeer fraai uitzicht en dan gaan shoppen in die outlet. Ben benieuwd naar de hoeveelheid tasjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ooohh die arme voeten 😟 Maar wat heb je weer veel gezien en geweldige foto's gemaakt !
    Prachtige kamer Cindy ....heerlijk om even lekker in bad te gaan !Aaahh en wat heerlijk voor Nova, lekker zwemmen 👍😀

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik blijf het zeggen : Wat een gave foto's !!!! En leuk dat Nova even een duik kon nemen. Jammer dat je voetjes gaan protesteren, maar desondanks zul je morgen vast wel weer een leuke & heerlijke dag gaan beleven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een super foto's maak je zeg! Echt ben jaloers op alles wat jij nu in real life ziet! Heerlijk dat Nova daar ook mag zwemmen..lekker afkoelen.
    Je voeten hebben wel wat te verduren maar goed Tis New York City!! Echt wauw gewoon ken niet anders zeggen 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Gaaf is DUMBO, hè! Super leuke wijk en dan ook nog dat geweldige zicht op Manhattan. Daar blijf je foto's maken. Mooei hotelkamer, wat een heerlijk ruime kamer. Het zicht van de Jersey kant op Manhattan is geweldig, vooral als de zon bijna ondergaat of al onder is. Ik hoop dat je dat ziet! Wat heb je het geweldig, Cindy. Echt fantastisch voor je!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Mooie foto's weer. Ik kan mij wel voorstellen dat je voetjes protesteren want wat heb je al veel gezien.
    Zo'n ochtend helemaal niets doen is ook wel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Balen van de blaren cindy. Heb je misschien sterilon bij je? Kun je ze goed schoon maken als ze eenmaal open zijn en kan er ook geen straatvuil de boel komen ontsteken. Hou ze maar even lekker omhoog en in een badje want ze moeten nog even een paar daagjes presteren. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen