zaterdag 3 september 2016

2 september 2016 "Rustig" dagje sightseeën

Hartelijk dank weer voor alle leuke reacties! Was erg leuk weer om te lezen vanmorgen. Was iets later wakker, 6.15 uur. Beter zal dat ook niet worden denk ik. Was laatste keer in Florida ook al zo. Kan thuis ook nooit uitslapen, lukt me gewoon niet.

Rustig aan douchen, internetten, wat dingetjes uitzoeken op de laptop. Dan is het zomaar half 10 dat ik wegga. Lekker, wilde ook niet zo vroeg. De metro gepakt naar Times Square/42th Street. Kwam alweer zwetend aan, het is zo heet in de subway stations! Maar in de metro gelukkig lekker koel.

Vandaar naar de 1e stop van de Big Bus gelopen op Times Square en een ticket gekocht voor 2 dagen. Vandaag wilde ik de Uptown tour doen. Dus op de bus gestapt. Helaas geen plekje in de zon, wel boven, maar onder de overkapping. Jammer, maar niets aan te doen, helaas ook net elke keer te laat als er mensen uitstapten. Pas het laatste stukje lukte het me om in de zon te gaan zitten op het achterdek. Door mijn grotendeels overdekte plek, aan het gangpad, kon ik ook geen goede foto's maken helaas.
De route lekker naar buiten zitten kijken, nergens uitgestapt, en de hele route uitgezeten. Die ging langs Central Park, zo door naar Harlem, en weer terug. Leuke route om te rijden, en ook erg leuk om eens door Harlem te rijden.









Sorry, mijn vinger zat ervoor bij Top of the Rocks :-)



Eenmaal weer terug op het beginpunt wilde ik naar Rockefeller Centre lopen. Dat was op redelijke korte afstand, dus dat gedaan, even door het prachtige gebouw gelopen, en gevraagd wat de wachttijd was voor Top of the Rocks, dat was 3 kwartier. Aangezien geduld niet in mijn woordenboek staat ben ik weer doorgelopen. Wellicht later toch nog eens terug, maar dan vooraf een ticket kopen.

Tussendoor nog donuts gegeten van Dunkin Donuts, heerlijk! En na Rockefeller Centre doorgelopen naar Bryant Park via 5th Avenue, al winkels kijkend, daar nog even rondgekeken. Daarna heb ik de metro gepakt naar Brooklyn, en ben weer uitgestapt bij Barclay Centre, wilde nog even wat winkels kijken waar ik eergisteren geen zin meer in had. Aangezien ik de burger van de week zo lekker vond bij Shake Shack besloten om daar meteen wat te eten, nu eens met de cheese fries erbij. Erg lekker, maar wel snel opeten, want zodra het iets lauwig wordt is het niet lekker meer. Vind ik dan. De helft ging dus weg.



Daarna nog even bij Marshalls gekeken, en bij Target. Daar ben ik gillend weer weggegaan, wat een gekkenhuis overal, en overal krijsende kinderen. Nog even bij Bath & Body Works gekeken, ook daar weer weggegaan, mega rij voor de kassa. Ben al niet zo in de shopmood deze vakantie, maar dit zorgt ervoor dat er ook weinig mee naar Nederland gaat ben ik bang.

Rond 18 uur was ik weer "thuis" alwaar ik alvast de blog heb geschreven. Heb vanavond afgesproken met mijn vrienden om ergens iets te gaan drinken. nu ik terug ben en nog wat meer heb gelopen, o.a. met Nova naar het park, zit ik toch weer op 17.000 stappen vandaag haha. Gaat toch ongemerkt.

Toevoeging van vanavond: we hebben gezellig even wat gedronken bij een bar hier verderop. En op de terugweg even langs het Park om Nova uit te laten, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op de verlichte gebouwen in Manhattan. Niet op de foto vast te leggen helaas... (niet met mijn mobiel althans)





Plan voor morgen: de Downtown toer doen met de Big Bus, na weer een rustige start van de dag. Ik sla het laatste stukje over van de toer en stap uit bij Chelsea Market in de buurt, alwaar ik afgesproken heb met Ingrid. En dan daar de buurt even verkennen.

Bedankt weer voor het lezen!



26 opmerkingen:

  1. En jij was van plan om je voetjes rust te gunnen... wat een stad hè!! Ik ben heel erg benieuwd wat je van chelsea market vindt, zo leuk!! Hele fijne dag, ik kijk er ook weer naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En jij was van plan om je voetjes rust te gunnen... wat een stad hè!! Ik ben heel erg benieuwd wat je van chelsea market vindt, zo leuk!! Hele fijne dag, ik kijk er ook weer naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha, zo ongemerkt loop je bijna een marathon weg :)
    Maar wat heerlijk zo in de bus en wat jammer dat je dan niet zo heel goed zicht had.
    Shoppen in New York is ook eigenlijk veel te duur als je de Florida prijzen bent gewend...
    Wat is het belachelijk heet op die stations he, en ik vind toch echt dat de stations totaal geen sfeer uitstralen, natuurlijk wel de nieuwe bij het One World.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Cindy wat ben je lekker aan het genieten, en wat een voetstappen maak je zo ongemerkt ( uh je voelt de stappen wel denk ik )
    Enne met of zonder vinger in beeld, de Top of the Rock ... Rocks !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die hete metrostations kan ik me ook nog herinneren. Sauna's zijn het. Wat een goed idee om met de bus uptown en downtown te gaan bekijken. Zo zie je heel veel en het scheelt stappen! Voor mij ook een ideale start. Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een super leuke dag en wat doe je veel zeg.Als je thuis bent mag je je voeten eens extra verwennen die maken overuren.Zo te zien heb je het goed naar je zin,hoe bevalt je onderkomen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Erg goed! Wel 3 trappen op om er te komen haha. Maar het bed slaapt heerlijk, en de host is erg aardig, spreek haar soms, is bijna de hele dag aan het werk.
      Morgen verhuizen naar een luxe hotel, ook wel weer erg leuk hoor, die onderbreking.

      Verwijderen
  7. Lijkt me erg leuk met die Big Bus, daar zijn wij toen niet meer aan toe gekomen. Zo, hoeveel je ongemerkt toch weer hebt gelopen zeg! En ja, smerig hè in die metro stations.
    Maar je hebt weer een heerlijk dagje gehad in The Big Apple! Chelsea Market is erg leuk, veel plezier vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een heerlijke dag weer je geniet er volop van. Op naar een nieuwe dag vol stappen

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja,ja, die voetjes hebben heel wat te verduren in NY. Leuk die bustour dan zie je meteen de meeste belangrijke dingen alleen een beetje jammer dat je net niet goed zat voor de foto's. Hopelijk vandaag wel.
    Heel veel plezier.
    Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk Cindy, ik zit echt te genieten!! Oohh die arme voeten van je maar het is het meer dan waard. Ben benieuwd hoe je morgen gaat doorbrengen.... Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Noem dat maar een rustig dagje, volgens mij heb je inmiddels wel "korte beentjes" je hebt al zoveel gelopen ;-) Gaat zonder erg natuurlijk maar heerlijke dag en weer veel gezien en gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een kilometers maak jij, maar dan zie het meeste, top!
    3 kwartier voor Rockefeller is niet lang hoor en als je kaartjes koopt moet je ook vaak wachten voor je tijdslot, maar wij vonden ESB mooier, maar je hebt one tower toch ook al gedaan. De waterbus is ook leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is ook geen must-do hoor voor me, mijn hoofd moet er altijd net naar staan.

      Verwijderen
  13. Fijn toch om zo je dag te besteden, relaxed en toch je best veel. De burger & fries van Shake Shack zien er prima uit, niets mis mee. Evengoed een leuke foto van Top of The Rocks en wat avondfoto's betreft is NY denk ik wel een Walhalla voor mij !!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijke dag Cindy, en je hebt alweer heel veel gezien. Veel plezier met je downtown tour straks!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een rustige dag maar toch best wel weer heel veel stappen, dat gaat ongemerkt heel snel. Die warmte in de metrostations is inderdaad vreselijk, gelukkig komt meestal de metro vlot. Heel veel plezier met de andere bustour

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ook deze dag is weer top en indrukwekkend gister zeg. en one world tower wat een uitzicht zo gaaf. . Wat een heerlijk smoeltje heeft Nova

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een lekkere dag weer. Gewoon doen waar je zin in hebt, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijke dag, weer! Alles wat je doet in NY is leuk, dus het maakt eigenlijk niet uit wat je gaat doen.. Veel plezier bij Chelsea Market, ook de vlakbij gelegen Gansevoort Food hall schijnt leuk te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb even bij gelezen. Wat een leuke verslagen. Ik zou zo weer terug willen. Erg leuk om dingen te lezen die je zelf ook gedaan en gezien hebt !!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ja daar zijn de kaasfrietjes hihih. Echt een hele leuke blog. Die kilometers... ik snap dat je nu wel toe bent aan een beetje luxe

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Tja wel een voordeel van elke dag vroeg wakker zijn is dat je veel kunt doen op een dag.
    En dat doe je ook!!
    Mooie foto's zelfs met je vinger erop😂

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Lekker rustig dagje Cindy heerlijk. Moet ook kunnen hoor en op deze manier zie je alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Leuk dat je zo'n bustour hebt gedaan en gaat doen.! Dan zie je in een x veel van de stad. Hebben je voeten ook een beetje rust 😜. Veel plezier bij Chelsea market. Is dat in de buurt van highline park?

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Oh dit was weer een heerlijk daagje. En ik denk dat die stappen nou eenmaal hoog zijn in NYC...maar goed dat heb je ee wel voor over toch hihi.. en je heb prachtig weer daar!

    BeantwoordenVerwijderen