vrijdag 16 september 2016

Terugblik NY

Zo, tijd voor een terugblik. Is er niet eerder van gekomen, was aan het genieten van het prachtige weer, wat een bofkont ben ik, vakantie tijdens de mooiste weken van de zomer van 2016, heerlijk!
Wel met een beetje weemoed, wetende dat het najaar/winter eraan zit te komen.... dus extra genoten.

Ik wilde nog even (ahum, sorry, lange lap tekst geworden...) terugblikken op mijn reis naar NY, hoe ik e.e.a. heb ervaren.



Vervoer naar- en van Schiphol: Dit was met Vliegtaxi Schiphol, maak hier al wat jaartjes gebruik van, meestal tot volle tevredenheid. Heb 1 keer ontzettend lang moeten wachten midden in de nacht toen ze me waren vergeten, maar dit was netjes opgelost na een klacht. Deze keer was ik weer erg tevreden. Op tijd voor de deur, en op de terugweg was de taxi er helemaal snel. Super geregeld! En voor een heel vriendelijke prijs. Een hotel bij Schiphol was me laatst ook goed bevallen, maar daar had ik nu niet zo'n zin in.  


De vlucht: deze was met United, paar jaar geleden al eens met United naar Florida gevlogen, via een overstap in Washington. Dat beviel toen goed, dus toen ik een hele mooie prijs zag voor tickets, in maart was dat, meteen geboekt. En het beviel weer uitstekend.
Ik had geluk met het type vliegtuig, er schijnen nog wat oudere types te vliegen, met een verouderd entertainment systeem, maar deze was voorzien van de nieuwste. Zelfs voorzien van wifi, maar dat heb ik niet genomen, ik overleef die 8 uurtjes zonder internet wel haha.
Alleen het eten was niet te eten, net zoals een paar jaar geleden. Maar goed, zelf wat meenemen en verder geen probleem. Ben niet moeilijk met vliegtuigeten, maar er zijn grenzen....
Het croissantje met jam op de terugweg, uur voor de landing, was wel erg smakelijk.



Het "nadeel" van deze vlucht is dat ik vloog op Newark, en ik naar mijn vrienden in Brooklyn ging.
JFK had in dat opzicht beter geweest.
Maar goed, met de airtrain en metro had ik alles uitgestippeld. En dat was goed te doen. Maar had natuurlijk mazzel met mijn taxilift, daar was ik erg blij mee. 
Newark vond ik wel erg fijn, was zo door de douane, en ook terug ging alles snel.

Verder vlogen we op tijd, en de service tijdens de vluchten was erg goed, regelmatig drinken aangeboden gekregen, fijne films. Dikke voldoende!



Huurauto: Die had ik deze keer niet haha. Godzijdank niet! No way dat ik ooit in NY zou durven rijden!

5 nachten Airbnb: De ligging was perfect, in dezelfde straat als waar mijn vrienden wonen, aan de overkant. Fijne kamer, wel erg klein, maar goed, hotels/Airbnb's in NY zijn erg duur, helemaal in je uppie. Een grotere kamer had nog meer gekost, en je slaapt er toch alleen maar... Douche/toilet was gedeeld met de eigenaresse, maar daar had ik verder geen last van, ze ging vroeg de deur uit, en was laat thuis van werk. Het bed sliep heerlijk, en de wifi was goed. Heel belangrijk haha!



2 nachten Doubletree by Hilton in Jersey City: Ja, dit was een heel ander verhaal dan de Airbnb. Super grote kamer, luxe badkamer, geweldig uitzicht. Ik boek dit soort hotels nooit, maar had een goede aanbieding via Booking.com (met 50% korting) en dit was wel verwennerij hoor! Heerlijk, heb hier echt van genoten. En het warme koekje wat je krijgt bij inchecken was echt heel lekker. Leuk zo'n extra stukje service.



Uber: Hiermee ben ik een keer van Union Square terug naar de Airbnb gegaan, omdat mijn voeten niet meer wilden haha. En ben ermee van Brooklyn naar het hotel in Jersey City gereden. En van het hotel naar de luchthaven. De kosten zijn erg goed te doen, vind het fijne prijzen. Ik betaalde bv van het hotel naar de luchthaven ca 20 dollar. De app is erg fijn, je ziet waar je taxi is, foto van de chauffeur, en welk kenteken de auto heeft. Zo kun je goed zien of het jouw taxi is die stopt (want het zijn natuurlijk gewone auto's zonder een taxi bordje). Had nog een leuke kortingscode waardoor het ritje vanaf Union Square bijna gratis was.  
Metro: Je moet het systeem even doorkrijgen, maar het went heel snel. Heel fijn vervoermiddel, alleen waren de stations superheet omdat het zo warm was. Dat was wel een minpuntje. In de metro zelf airco, dat is erg fijn.




Planning: Die had ik niet, en dat beviel wel. Per dag gekeken waar ik zin in had, en heb dingen van mijn to do lijst weggestreept eenmaal gezien. Helaas kon ik niet alles wegstrepen, dus zal nog een keer terug moeten ;-)

Dit was mijn lijstje: 

* Brookfield Place (shopping mall t.o. WTC, alsmede het nieuwe station daar) en Westfield mall bij      WTC
* Laatste deel Highline, met zicht op Hudson river Is eerste deel geworden, klein stukje
* One World Trade Center
* 9/11 memorial + museum (dit staat met stip op 1!!!)

* Central Park Alleen vanaf de Hop on Hop off bus gezien
* Gratis ferry naar Staten Island
* Top of the Rocks Alleen Rockefeller Center, het winkelgebied onderin, bekeken
* Grand Central Station
* Chelsea Market

* Brooklyn Bridge aflopen vanaf Brooklyn
* Coney Island
* Battery Park
* Bryant Park en omgeving
* Public Library
 * Empire State Building
* Shoppen in de buurt van 34th street + Union Square
* Newport Centre Mall (als ik de laatste 2 dagen in New Jersey zit)
* en Brooklyn zelf uiteraard

* Soho en Noho 
* buurt van Wallstreet
* Dumbo 
* Washington square

* Greenwich village ( dat is bleecker street oa)


Alles wat rood is heb ik gedaan, alles wat nog zwart is bewaar ik voor een volgende keer :-)
En alles wat blauw is stond niet op mijn lijstje maar heb ik wel gezien.

Met stip op nummer 1 staat de dag dat ik 9/11 heb bezocht en het etentje met Ingrid in de WTC toren.
Met stip op nummer 2 staat DUMBO. Ook top!
En de rest staat op een gedeelde nummer 3 haha.




Ik vond NY heel indrukwekkend, een fantastische stad. Brooklyn ontzettend leuk, ook om te wonen. NY zelf zou ik nooit willen wonen, maar Brooklyn zou ik wel aan kunnen wennen. NY is groots, gek, indrukwekkend, hysterisch, maar ook ontzettend mooi.



Compleet voor gevallen, net als Florida? Nee dat niet. Stond al heel lang op mijn lijstje van dingen die ik ooit wilde doen, dus dat kan ik wegstrepen. En hou er fantastische herinneringen aan over. Zou ik er nog een keer heen willen? Jazeker, het lijkt me heel mooi om het een keer met Florida te combineren, het kost je dan qua vlucht niet zoveel extra. Paar dagen NY, en dan Florida. Dat gaat ooit nog een keer gebeuren.

Een heel ander dingetje: Het eten heb ik het nog niet over gehad, heb het vrij simpel gehouden. Ben niet zo'n grote eter (zou je niet zeggen hihi) en ben niet uitgebreid wezen eten, paar uitzonderingen daargelaten. Heerlijk gegeten in WTC toren, en bij Bubba Gump en TGIF. Verder ook wat simpele burgers. Vooral die van Shake Shack viel erg in de smaak. De oplettende lezer heeft wellicht opgemerkt dat ik het in mijn vorige blogpost had over een burger eten nu het nog kon...

Ik ben 1 oktober a.s. een jaar gestopt met roken. Ik voel me een stuk gezonder, heb meer lucht en het is gewoon beter natuurlijk. Heb veel wilskracht getoond door het vol te houden. Heb 33 jaar gerookt zonder ooit een stoppoging te hebben gedaan.
Vanaf mijn 25e ongeveer ben ik veels te zwaar, heb hier nooit mee gezeten, sterker nog, lag eergisteren nog lachend in bikini op strand, boeit me niets. Maar ja, de gezondheid he... verder is er ca 8 kg bijgekomen, door het snaaien na het stoppen met roken. En nu voel ik me er niet meer lekker bij.
Verder merkte ik in NY dat ik niet alleen last van mijn voeten had door het lopen, maar ook last van mijn gewrichten kreeg. 
Net als voor het stoppen met roken ben ik in mijn hoofd al een tijdje bezig met de mentale voorbereiding.
Die last van gewrichten hebben ervoor gezorgd dat het knopje nog iets meer om ging.

Ook hiervoor geldt: ik heb nog nooit een dieetpoging gedaan. Dit heeft als voordeel dat mijn stofwisseling nog prima in orde is, en het een goede kans van slagen heeft. Een dieet wil ik niet volgen, maar ik wil mijn eetpatroon (blijvend) veranderen. Ik zie in Weight Watchers een prima hulpmiddel. Verder ben ik allergisch voor sportscholen, dus ik ga zelf meer bewegen, beginnend met elke dag 10.000 stappen te zetten. Na een dag kantoor niet meer achter de laptop/tv ploffen, maar minstens 3 kwartier wandelen.
Er moet minimaal 30 kilo af! Hier geef ik mezelf een jaar voor.

Toevallig heb ik van de week een gezondheidscheck via mijn werkgever kunnen laten doen. Dit drukte me met de neus op de feiten, en motiveert ook alleen maar. Sommige dingen waren net zo erg als ik dacht (bv BMI) maar het vet rond mijn organen viel weer erg mee. En ik heb veel spieren :-)

Een precieze datum heb ik nog niet, knop moet nog 100% om (zit nu op ca. 95%), maar het gaat ergens in oktober gebeuren. 
Wish me luck :-) 



Zoals eerder gemeld ga ik komende winter niet naar Florida, maar naar Fuerteventura. Hierover ga ik niet bloggen. Zal wellicht wat korte FB updates plaatsen. Ga daar niet veel anders doen dan chillen bij het zwembad, dus niet erg boeiend. Het hotel is halfpension, en krijgt erg goede recensies over het eten. Van erg goede kwaliteit, alleen geen grote porties. Precies goed voor mij haha.

Dus lekker weer aftellen naar begin januari. Maandag weer aan het werk, na een topvakantie! Morgen nog een feestje van een collega die 40 jaar bij de zaak is, met de aanwezigheid van een paar leuke oud-collega's, zin in! En dan zondag mentaal voorbereiden op de maandag...


Verder wil ik afsluiten met Ingrid en haar man ontzettend bedanken voor het gastvrije onthaal in Brooklyn en de mooie rondleidingen die ze me hebben gegeven, heb ervan genoten! Met als hoogtepunt het etentje en het uizicht in de WTC toren, Ingrid, ontzettend bedankt en dikke kus!





En alle lezers van mijn blog: bedankt voor het lezen en/of reageren, en graag tot een volgende blog. Dat zal zijn als ik weer een keer naar Florida ga, dus hopelijk is dat snel :-) 


38 opmerkingen:

  1. We hadden het natuurlijk al "live" van je gehoord hoe geweldig het was in NY, maar het blijft erg leuk om te lezen! Ik vind het ontzettend knap dat je 30 kilo af wilt gaan vallen en ik weet zeker dat het je gaat lukken!! Liefs van ons :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, was even gezellig bij jullie! Lekker even bijgekletst :-) Dank jullie wel!

      Verwijderen
  2. zet ook nog maar op je lijstje:
    washington square
    greenwich village ( dat is bleecker street oa)

    cindy wij vonden het ook erg leuk je op bezoek te hebben gehad!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, heb dus zoveel gezien dat ik het niet eens meer allemaal heb onthouden ;-) Ga het er even bij zetten, thanx!

      Verwijderen
  3. NY is top en die ervaring heb je mooi in de pocket en had je ook nog eens een privé gids ;)
    Super goed dat je wilt afvallen, zelf volg ik een Paleo leefwijze, geen calorieën tellen en niets afwegen, gewoon gezond eten koolhydraatarm.
    Bedankt dat we weer mochten meelezen en op naar de volgende trip!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, super die privé gids ;-) En dank je wel! Paleo weleens over gelezen, klonk wel interessant, zal me daar eens verder in verdiepen, wellicht iets voor na het afvallen.

      Verwijderen
  4. Oo Cindy wat heb jij lekker genoten in New York.
    En het was voor ons een feestje om elke dag je blog te lezen.
    En natuurlijk ga je terug en wie weet met wat minder kilootjes😉
    Super knap van je om eraan te beginnen,en je weet al dat je een doorzetter bent.
    Want met het stoppen met roken lukt het je ook.
    Wij wensen je heel veel sterkte met lijnen en we houden contact via fb!!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ja, echt genoten! En ik ga er gewoon voor, die -30 kg :-)

      Verwijderen
  5. Heb genoten van je blog,heerlijk om met je mee te genieten en je hebt ook mooie foto's gemaakt!! Wij gaan zeker ook eens richting New york. Goed van je dat je nog steeds niet rookt en ik doe ook weight watchers en dat is heel goed te doen gewoon gezond eten!! Heel veel succes en als je vragen hebt stuur me gerust een bericht!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ook voor het aanbod! Ja, WW lijkt me ook heel makkelijk om te doen, geen gedoe met berekenen van calorieën in recepten. Ben benieuwd!

      Verwijderen
  6. Heb genoten Cindy! Heel leuk en een fijne smaakmaker! Heel goed dat je gebruik maakt van je stoppen met roken flow om door te gaan. Petje af hoor! Het gaat je ongetwijfeld lukken met die instelling!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! En jullie straks heel veel plezier in NY! Verheug me al op de blog.

      Verwijderen
  7. Bedankt voor je uitgebreide en openhartige blog. Op naar de volgende. En veel succes met de gezondheids bevorderende aanpak. Aan je wilskracht zal het niet liggen. Misschien ook meer fietsen naar je werk en lopen op je werk? Veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Wilskracht is inderdaad wel goed is gebleken. Fietsen doe ik al vaak, pak zoveel mogelijk de fiets naar het werk. Zou ook goed zijn om af en toe even een rondje om te doen op het werk als break, maar dat komt er in de praktijk gewoon niet van door de werkdruk, helaas... Maar komt goed!

      Verwijderen
  8. Cindy etwas weer een mooie afsluiter
    En ja de combinatie is heel leuk alleen wij hadden de eerste keer afgesloten met NY en dat is dan niet zo leuk
    Andersom is het ons beter bevallen
    Bedankt dat je ons heb laten mee genieten en er zijn bij ons weer heel veel dingen herkend
    Het ga je goed groeten van
    Joke en Gerrit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat lijkt me idd minder, afsluiten met NY, beginnen ermee lijkt me fijner. En dan uitrusten in Florida :-) Dank je wel, en jullie nog heel veel plezier in Florida!

      Verwijderen
  9. Ik heb weer enorm genoten van je verslagen, dankzij jou ken ik NY nu ook een beetje ;-) Heel veel succes met je volgende doel, dat gaat je vast ook lukken! Mocht je in het weekend een keer zin hebben om samen 10000 stappen te zetten ergens in het midden van het land: Benthe en ik zijn altijd in voor een wandeldate ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, en zal het onthouden, superleuk om Benthe natuurlijk een keer te zien i.r.l :-)

      Verwijderen
  10. Je blog was weer geweldig en ik heb meegenoten van je NYC belevenissen. Veel succes met je volgende project, het gaat je lukken 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw wat een mooie en duidelijke nabeschouwing. Je hebt echt een geweldige tijd gehad en New York. Fijn dat er nog dingen over zijn om een keer voor terug te keren of om nog een keer te bezichtigen. Het was weer leuk om mee te lezen. Ik wens je heel veel succes bij het volgende project! Lukt je vast.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nou dat was weer een mooi "afsluit verhaal". Bedankt voor het meelezen en heel veel succes met alles wat je nog gaat doen! Het roken is je gelukt dus gaat het afvallen je ook lukken. Tot de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan en dank je wel, het gaat me zeker lukken, want de wil is er :-)

      Verwijderen
  13. Leuke terugblik! Wat een top-tijd heb je gehad in NY! Bedankt voor het meegenieten, was erg leuk om dagelijks je belevenissen weer te lezen.
    Heel veel succes met het afvallen, gaat je zeker lukken (net als stoppen met roken)!! Tot blogs. Liefs, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk dat je nog een nabeschouwing hebt gemaakt!
    En wat goed dat je gestopt bent met roken. Met roken of hiermee stoppen heb ik geen ervaring, maar met afvallen wel! Al zo een 8 jaar lang bezig met mijn gewicht en verschillende diëten. En ik vind het heel goed dat je niet gaat diëten, maar een verandering in je levensstijl maakt! Ik ben hier eindelijk ook achter gekomen. Want een dieet is tijdelijk, maar verandering van je levensstijl is blijvend en ook het beste voor je gezondheid. Heel veel succes met weightwatchers. Ik doe het zelf via Personal Body Plan. Wil ook 30 kg kwijt. Nu al 6 kwijt dus nog 24 te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Stoppen met roken was een hel haha! Maar het is me gelukt. Diëten zag ik idd niet zitten, vanwege het jojo effect. Zal eens kijken wat dat is, Personal Body Plan. Succes jij ook, en knap al hoor, die 6 kg!!

      Verwijderen
  15. Wat een mooie nabeschouwing van een schitterend bezoek aan NY. Heel veel succes met je volgende uitdaging, mijn man is nu 3 jaar geleden ook 30 kilo afgevallen met behulp van veel sporten en anders met eten omgaan, nu na de vakantie zit er weer 5 kilo extra aan maar na een paar weken is dat weer achter de hekken. ik weet zeker dat als de knop 100% om is, je het gaat lukken want dat heb jij met het stoppen met roken ook gedaan. tot blogs en groetjes Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! En wat knap van je man zeg! Die 5 kg zal hij er dan idd zo weer afkrijgen, en tijdens je vakantie moet je ook gewoon kunnen genieten hoor. En ja, het gaat me lukken, als de knop maar helemaal om is inderdaad.

      Verwijderen
  16. Mooie nabeschouwing Cindy,en je hebt mooie foto's geplaatst ,en wat nog leuker is je hebt een top vakantie gehad.
    Het gaat je zeker lukken het afvallen,dank je wel voor je leuke blog,enne wij spreken elkaar nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Super hoor dat je gaat afvallen. ik doe het met behulp van een diëtiste. Ik ging eerst voor koolhydraatarm maar daardoor ging ik bijna van mijn stokje. Dat komt door bijv. mijn werk. Ik heb nu koolhydraatbeperkt en het gaat langzaam maar dat is maar beter zo. New York zo anders maar oooh zo mooi. En jij hebt er lekker van genoten. Op je lijstje zetten Willowbrook mall. Heerlijk winkelcentrum

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat lijkt me zwaar hoor, koolhydraatarm, zou dan ook van mijn stokje gaan denk ik. Langzaam afvallen is idd beter. Succes! Zal eens gaan kijken wat dat voor mall is, de Willowbrook mall, voor als ik er ooit weer ben ;-)

      Verwijderen
  18. Wat een heerlijke tijd heb je gehad in NY en Brooklyn en net wat je zegt, leuk voor af en toe 'er bij' :)
    Geweldig vooruitzicht en met jou wilskracht moet ook dit jou gewoon gaan lukken (ik heb de hoop maar opgegeven:/ )
    Heel veel succes met je dieet, maar natuurlijk ook om maandag weer aan de slag te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja wat een stad, geweldig. En dank je wel! En ja, morgen zal wel even zwaar worden, weer de wekker op 6 uur ;-) En pas na kerst weer weekje vrij haha.

      Verwijderen
  19. Wat een mooie nabeschouwing en wat een goed voornemen.
    Dat gaat vast ook lukken net zoals het stoppen met roken in 1 x is gelukt. Het is inderdaad heel belangrijk dat je er 100 % achter staat en dan komt het vast goed. Heel veel succes alvast.

    BeantwoordenVerwijderen