woensdag 14 juni 2017

Maandag 12 juni: de terugreis

En dan is de dag van de terugreis alweer aangebroken. Altijd heel dubbel, jammer dat ik Florida weer moet verlaten, maar blij dat ik weer naar huis ga.
Heb best wel last van heimwee, dat is ook de reden waarom ik nooit langer dan 8 a 10 dagen ga.
(zou zo graag eens 2 a 3 weken gaan!)

En als je dan toch naar huis gaat wil ik ook zo snel mogelijk thuis zijn, maar zo'n dag duurt dan altijd nog best lang.

6 uur ging de wekker, wilde op tijd gereed zijn voor vertrek, en nog een paar uurtjes in de Seminole Town Centre shopping mall doorbrengen.

Maar dat liep net even anders, want ik keek nog even online en zag dat de mall pas om 10 uur open ging. Dus rustig aan ontbijten, douchen, laatste spulletjes pakken. En uitchecken.

Toen op naar Sanford, Orlando. Via de I4, want die is op dat stuk nog niet zo druk. Met een half uurtje was ik in Sanford, om 9.30 uur arriveerde ik. Mall nog dicht, dus even verderop rondgekeken bij Marshalls/Ross/Target. Daar gaat toch zomaar weer een uur overheen. Dus 10.30 uur bij de mall. Rond half 12 wilde ik richting vliegveld dus bleef niet zoveel tijd over. Wilde iets zoets en lekkers, cake ofzo, met wat te drinken, en dat zat er niet. Stom, bij de Target zit een Starbucks, dus weer terug gereden. Had nog geen Starbucks bezocht, en wilde graag nog lemon cake! Met een warme choco. Zalig.



Zo grappig altijd, die condens van airco binnen en warmte buiten



Ook weer van die mooie bijzondere YC geuren, maar helaas.... geen ruimte voor in koffer


Nog auto afgetankt, avond van te voren gedaan, maar ja, moet vol, dus er moest toch weer voor maar liefst 2 dollar benzine bij (wat een giller toch die benzineprijzen, USD 2.29 per gallon)

En op naar het vliegveld. Kwartiertje rijden, zoeken naar Avis, toch weer op een andere plek uiteraard dan Alamo. Moest hem hier in een parkeervak neer zetten. Er kwam net een medewerker aan en die heeft gelijk alles gecheckt. Prima en in orde bevonden. Geen bonnetje met 0.00, zij geven dat nooit zei de medewerker. Nou prima dan.

Heb totaal overigens iets van 600 mile gereden. Niet super veel, maar ook niet weinig.
Tol bijna geen gebruik van gemaakt, alleen op dag van aankomst, en op dag van vertrek.

Op naar de incheckbalie van TUI, dit was zo voor elkaar, controle ook snel klaar en dan wachten op vertrek. Het was ijskoud in de vertrekhal, brrr... wat gegeten, en daarna een iets warmer plekje opgezocht helemaal achterin. Wat zitten lezen, en 15 uur, tijdstip van vertrek, hadden we nog niet geboard. Dat werd 15.30 uur en 16.00 uur gingen we uiteindelijk de lucht in. Op naar Miami.
40 minuutjes vliegen, toen in Miami geland. Ongeveer een uurtje in het vliegtuig gewacht en toen door naar Amsterdam.

Lekker rustig altijd op het vliegveld in Sanford



Helaas geen lege stoel naast me, toestel zat zo goed als vol, maar een chagrijnig stel waar geen woord vanaf kon. En het toestel zat vol met jankende/dreinende/gillende babies/kleuters.
Huilende babies prima, maar dreinende en gillende kleuters trek ik niet.
Maar ja, wat doe je eraan...

Ik slaap sowieso nooit in een vliegtuig, de kans was nu helemaal verkeken. Toen na 4 uur vliegen het licht pas uit ging werd het gelukkig rustig. Maar evengoed niet geslapen. Jammer dat het me nooit lukt. Kan gewoon niet zittend slapen.

Had in de vertrekhal nog net even naar de Netflix app gekeken, gecheckt of deze het in de vliegtuigstand nu wel deed, en dat was zo. Wellicht lag dat toch aan mijn mobiel op de heenweg dat ie het niet deed. Had gedownloade series verwijderd, dus nu even snel nog 2 afleveringen van Orange is the New Black gedownload, meer lukte helaas niet qua tijd. Deze 2 gekeken, en verder wat zitten lezen en gewoon wat zitten suffen met mijn ogen dicht. Je moet zo'n vlucht echt uitzitten.

Vlak voor de landing werd een meisje schuin voor me onwel, ieuw... overgeven, dus snel de andere kant opkijken en oordoppen in. Bizar genoeg rook je er niets van. Sneu, meisje van een jaar of 16, zat helemaal te shaken.



Eenmaal geland ging alles best snel. Douane ging redelijk snel, en de koffers ditmaal ook. Kon zo doorlopen, vrouw voor me werd er uitgepikt. Had niet meer gekocht dan mocht, maar je zit er nu eenmaal niet op te wachten, oponthoud.

Op naar de shuttlebus, die reed net voor mijn neus weg. Half uur wachten en daar kwam de volgende.
Naar het hotel gereden, en gelijk naar mijn auto gelopen in de parkeergarage. Auto oppikken en gaan.
Zag er best tegenop, brak van de overgeslagen nacht, weer wennen aan schakelauto. En de drukte op de A9. Wat een randdebielen heb je er toch tussen met inhalen op de snelweg, ik haat het rijden daar.
Ook zo absurd snel allemaal, 130 op de weg. Het mag daar, maar vind het echt belachelijk hard.
Reed rechts, maar soms moet je wel een vrachtwagen inhalen, en tja, heb een heel klein motortje in auto, en dan duurt het even voor je vaart hebt. En maar bumperkleven achter je. Vreselijk!
Ik vind het autorijden in Florida zalig, maar in NL? Nope....

Rond 11 uur was ik thuis, naar binnen en jaaaaaaaaaa! Knuffelen met de katjes. Top!
En eigen huisje weer, ook weer top.

Grootste deel van de koffer uitgepakt en alvast een wasje gedraaid. Rond half 1 toch even naar bed gegaan, en wekker gezet, 2 uurtjes geslapen. Dan gaat het weer heel goed. Anders is het echt vechten tegen de slaap. 's Avonds de rest uitgepakt en opgeruimd.

's Avonds om 21.30 uur gaan slapen. Helaas vergeten melatonine in te nemen. Werd om 2 uur wakker, tot 3 uur. Alsnog melatonine genomen en daardoor uiteindelijk dan weer in slaap gevallen. Toen de wekker ging om half 8 (vind het dan wel mooi geweest vanaf 21.30 uur) was ik zo brak als wat.
Snel gedoucht en voelde me daarna prima.

Lekker naar het strand geweest. Ook weer fijn om hier te lopen. Niet zo bloedheet dus heerlijk 2 uurtjes gewandeld.
En vanmiddag zitten lezen in de zon, lekker in de tuin.

Rest van de week ben ik nog vrij, dus lekker genieten van de vrije tijd en het mooie weer wat komend weekend wordt verwacht. Overige dagen vermaak ik me ook prima.



Terugblik:
* Auto: top! Fijne auto voor een leuke prijs bij Avis, het aansmeren van de roadside assistance, ongevraagd, vond ik wat minder. Goed opletten altijd. Alamo vind ik wat dat betreft fijner.
* Hotel: heel fijn hotel, ruime kamers, voorzien van alle gemakken. Veel ijsmachines op de gang, ideaal voor een koelbox. Mooi zwembad. Chagrijnig personeel, dat is jammer. Bij het uitchecken kon er geen boe of bah af. Rest van de week heb je verder met niemand contact qua personeel, dus verder maakt het me niet zoveel uit.
* Vlucht: de vlucht op zich met TUI was weer fijn geregeld. Het rechtstreekse is zo fijn, en Sanford vind ik een fijne, rustige, luchthaven. Via Ticketsale van TUI goede prijs weten te vinden.
* Weer: tja, 4 dagen regen. Dat viel zwaar tegen. Wist dat het regentijd zou zijn, maar had gerekend op 1 a 2 heftige buien laat in de middag. Dit was gewoon urenlang heftige regen, of lichte regen. Gelukkig wat spaarzame droge momenten, waardoor ze niet helemaal verregend waren en goed kunnen shoppen (elk nadeel heeft zijn voordeel hihi)
De laatste 3 dagen toch zon. Dan is het meteen ook heel heet en vochtig. Te heet om echt actief te zijn op het gebied van wandelen.
Ik ging altijd in januari/februari, en dat zal ik dus een volgende keer weer doen. Bevalt me veel beter, temperaturen tussen 20-30 graden, meestal rond de 24. En ook dan kun je eens een buitje hebben, maar niet zo absurd als nu.

Al met al een topvakantie gehad, want Florida is gewoon top! Ook de plaats van verblijf is echt goed bevallen. Daytona als uitvalsbasis en van daaruit kun je veel leuke plekken bezoeken, helaas is door het weer mijn planning bijna compleet gewijzigd, maar hey, heb ik een excuus om weer terug te gaan!
Was stiekem heel bang dat ik weer last van mijn maag zou krijgen (stel je voor dat je daar in het ziekenhuis belandt...) maar dat ging gelukkig goed, een hele opluchting!

Voorlopig geen vakantieplannen meer, Florida zit er voorlopig helaas niet in. Het is al met al best een dure grap en sla even een jaar over sowieso. Op zijn vroegst denk ik dat februari 2019 haalbaar is.
Ook wil ik in de zomer van 2018wel weer een keer naar Griekenland, en moet dan echt keuzes maken.
Komende zomer ben ik nog wel vrij, sterker nog, nog 8 weken werken, en dan alweer 2 weken vrij haha. Niet in september deze keer (collega gaat dan op vakantie) maar in de schoolvakantie/bouwvak,laatste 2 weken van augustus. Dan lekker thuis en vanuit hier leuke dingen plannen. Hopelijk vaak naar strand en lekker veel wandelen/fietsen.


Ik wil iedereen bedanken voor het meelezen en reageren. Vind het superleuk om mijn eigen blog later nog eens terug te lezen, je vergeet anders toch best veel. Maar de reacties maken het ook zoveel leuker om te bloggen.

Graag tot een volgende keer!

Aantal stappen: toch nog 9219 gehaald.
Aangekomen kilo's: 1.9 :-) Valt me erg mee haha. Moet nu nog totaal 12 kg afvallen voor ik streefgewicht heb behaald, en daar ga ik verder aan werken. Rond oktober/november zal ik dan klaar zijn schat ik.

(ps heb geprobeerd mijn laatste blogpost kort te houden, falikant mislukt...)




24 opmerkingen:

  1. Je hebt echt een heerlijk weekje gehad, jammer idd van de vele regenval maar je gaat toch weer eens terug.
    Je hebt alles weer leuk omschreven, je bent net als mij. Je ken t niet kort houden haha. Tis ook gewoon een super gave reis, kan je niet kort houden. En wat betreft de kilo's, valt toch enorm mee, die hebbie er zo weer af! Bedankt voor het meelezen Cindy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een zalige week heb je gehad, en helaas rijzen de kosten de pan uit, dus even flink sparen en op naar 2019 en volgend jaar gewoon weer genieten van Griekenland!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch weer een heerlijke Florida week ondanks het weer! Ik blijf het knap vinden dat je dat in je eentje doet! Fijn dat we weer mochten meelezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al met al heb je een heerlijke week in Florida beleefd en heb je leuke dingen kunnen doen en ook nog een lekker kleurtje opgedaan. Het was leuk om met jou regelmatig via de chat contact te hebben en zo de laatste Floridatips uit te wisselen.

    Als afsluiter ook nog een extra lange blog-update zodat we nog even van je verhalen kunnen genieten. Bedankt voor je leuke foto's en verhalen en ik ga ervoor zorgen dat jij over een week of 12 ook met ons kan gaan meegenieten. Uiteraard houden we ook dan concat via de chat ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je hebt toch een heerlijke vakantie gehad,knap hoor zo in je uppie.
    Bedankt voor je blog ik heb heerlijk mee kunnen genieten ,zoveel ben je niet aangekomen Cindy dus valt mee.
    Tot een volgende keer

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ondanks het mindere weer in het begin toch een heerlijke vakantie gehad. En dat was dan weer een mooi excuus om een keertje extra te shoppen :)
    Jammer dat Florida volgend jaar niet in de planning zit, maar daar kom je wel overheen hoor. Wij gaan dit jaar ook niet en dan zijn blogs van anderen extra leuk om te lezen ๐Ÿ˜‰. Dus heel erg bedankt dat ik weer met je mee mocht genieten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou je kan terugkijken op een hele fijne vakantie. De verregende dagen heb je goed ingevuld met shoppen en je hebt ook nog van de zon en het strand kunnen genieten. En er moeten altijd plannen overblijven voor een volgende keer natuurlijk ๐Ÿ˜‰. Dank je wel dat we weer mochten meegenieten en geniet nog van je vrije dagen en het prachtige weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zo wat een heerlijke week heb je gehad.
    Helaas de eerste dagen met wat regen,maar gelukkig de laatste dagen veel zon.
    Ooo en valt reuze mee met wat je bent aangekomen,als ik zie wat voor lekkers op het blog voorbij is gekomen.
    En nu weer sparen voor de volgende trip,wie weet komt Gaston nog wel eens bij je langs๐Ÿ˜„
    Heb genoten van je blog en kijken uit maar je volgende blog en houden elkaar op de hoogte via fb groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat heb je er een lekkere week op zitten ....de regendagen goed ingevuld met shoppen ๐Ÿ˜€
    En ook lekkere genoten aan het strand ๐Ÿ‘
    Nou dat valt enorm mee wat je bent aangekomen Cindy ...
    Geniet de komende dagen nog lekker van het zonnetje hier in Nederland ☀️

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Welkom thuis Cindy! Tui is fijn rechtstreeks maar helaas bijna altijd krijsende kleuters die niet onder controle worden gehouden. Nu nagenieten en tot de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt voor de leuke blog, al met al een lekkere week gehad en daar gaat het om!
    1,9 kg, heel goed, ik kom ook altijd een beetje aan tijdens vakanties. Nou dat mag :-)
    Tot de volgende keer!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jammer dat het er weer op zit.
    Je hebt er een leuke week van gemaakt.
    Petje af dat je dit allemaal alleen onderneemt.
    Bedankt voor het bloggen.
    Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Cindy
    Allereerst bedankt dat je ons heb laten genieten van je avontuur
    Joke vind het knap hoor zo alleen
    Ja ook bij ons licht de voorkeur op Sanford
    Geniet nog even van je lastste vrije dagen en het mooie weer
    Nogmaals bedankt en tot het volgende blog

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijke vakantie heb je weer gehad. En ondanks de regen er van genoten. Vind het zo knap dat je dit in je eentje doet. En een blog bij houden is inderdaad soms ,na een lange dag, wel een opgave. Maar zo leuk om terug te lezen en na te genieten. Hoop dat je toch snel weer gaat,kunnen we weer heerlijk mee lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je bent weer veilig thuis bij de katjes- goed dat te lezen. Heerlijk dat je nog even vrij hebt. Waarschijnlijk nog lekker weer ook- dat helpt met de gewenning.
    We hebben van je verslagen genoten en hopen dat je nog veel leuke vakanties gaat plannen. x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gelukkig dat de vlucht goed verlopen is.
    Al met al heb je een lekkere vakantie gehad, ondanks dat het weer niet altijd heeft meegezeten. Alleen al er zijn is al heerlijk.
    Eigenlijk ziet onze dag bij thuiskomt er ook altijd zo uit. In ieder geval wel een paar uurtjes even slapen anders is het niet vol te houden.
    Lekker vooruitzicht heb je met nog maar 8 weken werken en dan al weer vakantie.
    Het was leuk dat we weer konden meelezen en dat we de ervaringen ter plekke konden delen. Dank je wel en tot een volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat was weer een fijn vakantie, ondanks de regen. Bedankt voor het leuke verslag dat je hebt gemaakt en dat we dit weer konden meelezen. Op naar de volgende vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Al met al ondanks de regen toch een top vakantie gehad!
    Net wat je zegt elk nadeel heeft zn voordeel, wij hebben gelukkig toen ook lekker geshopt, wat er eigenlijk de eerste 2 weken niet van kwam.

    Nu weer lekker thuis bij je beestjes, dat is eigenlijk het enige wat ik thuis gemist heb, want had er zo nog weken kunnen blijven en moet thuis weer echt wennen deze week.
    Sowieso dit keer meer last van een jetlag, komt helaas doordat ik door omstandigheden momenteel even wat minder fit bent, maar goed werk gaat goed en de rest komt wel.

    Heb weer heerlijk van je blog genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb genoten van je verslag!
    Lannie

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Bedankt voor het leuke verslag, altijd leuk om elke dag weer even over Florida te lezen. Nu lekker thuis bijkomen van de jetlag.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wederom genoten van je verslag. Bedankt voor het mee mogen lezen !! Heel fijn om zelf alvast in de stemming te komen zo ! Geniet nog even van je vrije dagen en tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hi Cindy, had even gemist dat je ging. Nu lekker in een ruk je blog gelezen. Fijn dat je een hotel op Schiphol had. Hoef je niemand tot last te zijn en ben je er op tijd. En wat ben je afgevallen zeg. Heel knap! Ondanks de regenbuien heb je je opperbest vermaakt. Zo kom je ook aan rustig shoppen toe ;-) en heel leuk om de dolfijnen en de eekhoorn te zien, hahaha.
    Groetjes Lavie74, Marlieke

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Cindy, ik heb achteraf meegelezen. Leuke verslagen. Wij gaan in het najaar naar Florida. Dus ben wat blogs van anderen aan het lezen om tips te verzamelen๐Ÿ˜. Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Cindy,
    Ook wij gaan in het najaar naar Florida en vinden het fijn om tips & tricks te lezen van andermans belevenissen.
    Allereerst hebben heel veel respect voor je. Wat knap dat je dit op je eentje onderneemt, het touren met de rentalcar door het onstuimige klimaat. Je hebt een leuke blog geschreven en geniet super van Florida. Super bedankt voor het delen hiervan. Groetjes Herman

    BeantwoordenVerwijderen