zondag 7 juni 2020

Florida januari 2021
De laatste keer dat ik in Florida was is nog maar kort geleden, februari.
Maar het voelt, door alles rondom Corona, als heel lang geleden!
Gelukkig was ik nog net op tijd geweest en heb ik er nog van kunnen genieten.

Toen ik terugkwam had ik vage plannen om in 2021 Florida te combineren met een paar dagen NY.
Dit plan heb ik maar even doorgeschoven naar ergens in de toekomst, als alles in NY weer redelijk "normaal" is.

Florida wil ik echter wΓ©l nog steeds bezoeken volgend jaar. Het lijkt erop dat we qua Corona in een iets rustiger vaarwater terecht zijn gekomen. Wat de (nabije) toekomst gaat brengen weet niemand, dat blijft koffiedik kijken, ook al menen vele Nederlands experts te zijn en te voorspellen dat er een 2e golf aan komt.
Kan, maar hoeft niet. Wat ik er zelf allemaal van vind en van verwacht is ook niet zo boeiend voor deze blog dus daar ga ik verder niet op in.

Sommigen zullen me voor gek verklaren (gelukkig trek ik me al heel lang niks meer aan van wat andere van mij/mijn acties vinden) maar ik heb dus afgelopen week toch de gok genomen en een ticket geboekt.

De prijzen zijn nu goed. Vrees dat ze zullen stijgen als er weer groen licht voor de USA komt.
En de boekingen zijn flexibel, voor mij in ieder geval flexibel genoeg om de gok te durven wagen.
En ben in mijn up, flexibel. Mocht het niet door kunnen gaan boek ik om naar een datum later in het jaar.

Ik vlieg weer met United. Hoewel ik met weinig andere maatschappijen heb gevlogen (heb bv nog nooit met KLM of Delta gevlogen) bevalt dit de laatste paar keer erg goed. Ik vind de overstap in Newark fijn, even een break. En dat je daarna in Orlando niet meer door de controles hoeft erg fijn.

Maandag 11 januari vlieg ik om 9.15 uur naar Newark, om dan om 13.45 uur door te vliegen naar Orlando. Een tussenstop van zo'n 2 uurtjes, meer dan zat. Geplande aankomst 16.30 uur.

Vrijdag 22 januari vlieg ik om 12.30 van Fort Myers naar Chicago. Vorige keer had ik een vlucht rond 14 uur, maar die ging met een klein toestel, Mesa Airlines oid, via Washington. Vlieg liever met een "echt" vliegtuig zeg maar. Vandaar keuze voor deze vlucht. En vanaf Ft Myers is de keuze nu eenmaal niet reuze.
Kom om 14.30 uur aan in Chicago, uurtje tijdsverschil, het is 3 uur vliegen.
Ruim de tijd om iets te eten en te chillen, want de terugvlucht naar Amsterdam gaat pas om 18 uur.
Kom dan zaterdagmorgen 23 januari weer op NL bodem rond 9.20 uur.United Airlines - Wikipedia

Toen ik het ticket boekte wist ik nog niets van een planning.
De laatste paar dagen ging ik af en toe even zitten om hotels te bekijken, en gaandeweg was mijn planning snel rond.Duidelijk was dat ik niet lang in Orlando wil blijven, helemaal niet is geen optie, Orlando hoort er gewoon bij voor mij. Maar niet te lang haha.
Verblijf van 11-13 januari in Orlando. Voor nu verblijf ik in hotel Days Inn by Wyndham in Kissimmee. Simpel hotel, jullie kennen me inmiddels wel een beetje denk ik, wil niet teveel geld spenderen aan iets waar je alleen maar slaapt. Deze heeft een goede prijs, en toch goede reviews.
Gratis annuleren, dus meteen maar vastgelegd.
Kan nog wijzigen want weet nog niet wat ik wil doen in Orlando. Wellicht is het uiteindelijk handiger om elders iets te boeken, dichtbij waar ik iets wil doen.A bed or beds in a room at Days Inn by Wyndham Kissimmee FL


Daarna wilde ik een paar dagen aan de Oostkust verblijven. Daytona Beach? Hou ervan! Maar hotels zijn ook daar duur in januari. Al zoekende bedacht ik me ineens dat ik ook een stuk zuidelijker kan gaan zitten. Rijdt ook makkelijker naar Ft Myers.
Ooit in een blog (sorry, weet even niet meer van wie...) gelezen over Port St Lucie. Daar waren de hotels ook vrij prijzig. Dus gezocht op Airbnb. Want ook daar heb je verblijven die je gratis kunt annuleren.
Verblijf van 13 t/m 16 januari in deze Airbnb. Vind het ook altijd belangrijk dat een Airbnb verblijf goede reviews heeft, maar ook dat het een Superhost betreft.
Heb inmiddels al leuk contact gehad na mijn boeking vanmiddag.
Ze zijn een zwembad aan het bouwen, die in janauri klaar moet zijn.
Heb al gemeld dat ik daar waarschijnlijk toch geen tijd voor heb (ben van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat vaak op stap) maar het is absoluut een meerwaarde natuurlijk.

Vervolgens rij ik op 16 januari dwars door Florida naar de Westkust, alwaar ik ga verblijven in Ft Myers, yes! Mei 2019 voor het eerst in deze regio geweest, en compleet voor gevallen. Vond het mooier eerlijk gezegd dan regio Sarasota waar ik afgelopen februari was.

Had daar ook een leuk hotel gezien. Niet te betalen in februari, maar wel goed te doen in januari. En dat wordt deze: Americas Best Value Inn in Ft Myers 
Ook hier geldt weer: simpel basic hotel, wel goede reviews (vereiste) en slaap er alleen maar.


The swimming pool at or close to Americas Best Value Inn Fort Myers


Photo of Queen Room with Two Queen Beds - Non Smoking #4De reden dat ik in januari ga ipv februari of maart (had het liefst begin maart gegaan) is dat regio Ft Myers gewoon knetterduur is in het hoogseizoen. En voor de niet-kenners: de winter is hier hoogseizoen omdat de "snowbirds" (gepensioneerden uit noordelijke, koude, staten hier overwinteren). Vorige keer was ik in mei, en dan is het laagseizoen. Het hotel waar ik toen zat, aan het water, heb ik ook maar snel weggeklikt nu.... Best Western Waterfront hotel, met ontbijt bij IHOP. Oh wat had ik het daar naar mijn zin.Januari is iets beter te doen qua prijzen. En pak dan meteen laatste stukje sale bij Bath and Body Works mee 😜
Het weer zou wat minder kunnen zijn, maar dat is in deze tijd van het jaar toch altijd een gok. Ook in februari. Afgelopen februari veel warmte gehad, tegen de 30 graden. Voor de stranden ben ik met 20 graden ook al tevreden. We zullen zien!
Huurauto moet ik nog boeken, hoewel ik vandaag wel een erg goede prijs zag... wellicht dat ik dat ook vandaag of morgen ga doen. Dan is ook alles maar geboekt. Alles gratis annuleerbaar (behalve AutoEurope dan, de huurauto, zij rekenen 20 euro administratiekosten bij annulering, maar daar ga ik niet failliet aan)Ook mijn Esta is nog geldig zag ik, tot eind februari. Dan ben ik zeker een returning ESTA want dit is de 3e keer dat ik ga op deze ESTA. Ben ik weer lekker snel klaar op Newark met alle controles.

Woensdagmorgen ticket geboekt en nu, op zondag, eigenlijk bijna alles al rond. Recordtijd! Heb ook helemaal niet hoeven nadenken over hoe ik deze vakantie zou plannen, wanneer en waar. Was er zo uit! Dat is een goed voorteken πŸ’—

En nu maar hopen dat er snel weer groen licht komt voor de USA!

Voor september heb ik nog een weekje Spanje in de planning staan. In februari al geboekt. Moet nog zien natuurlijk of alles door kan gaan maar als het aan mij ligt, en er niet al teveel restricties zijn ter plaatse, ga ik gewoon.

Nog 217 dagen tot Florida 😍10 opmerkingen:

 1. Wat n heerlijk vooruitzicht weer!!! Kijk er nu al naar uit om mee te kunnen lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie plannen weer Cindy. Ik hoop echt dat het allemaal
  door kan gaan want dan kunnen we weer heerlijk meegenieten. Het aftellen kan weer beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker vooruitzicht Cindy! Fijn om weer plannen te maken, he! Wij hopen eind van het jaar te kunnen gaan maar dat zal ook afhangen of Ronald voor zijn minor wel of niet naar de USA kan gaan en dat is nog steeds afwachten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij bent er vlot bij Cindy....wij wachten nog even af met onze boekingen. Maar fijn , jij bent er weer klaar voor, zien alweer uit naar je belevenissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Michel en Anne8 juni 2020 om 16:24

  Leuk Cindy!
  Onze reis is omgeboekt naar oktober (zouden eigenlijk 20 april tot 1 mei gegaan zijn).
  Ons gevoel is positief.
  Anders kun je helemaal niets meer plannen toch?!
  Nog even en dan kun je weer gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou lekker hoor! Doe je goed. En je bent flexibel, dus als het anders moet pas je je zo aan. Heerlijk vooruitzicht, ik hou ervan. En een fijne periode. Geniet van de voorpret! Wij duimen met je mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Top vooruitzicht. Heerlijk toch dat gevoel dat hoort bij het aftellen! Geniet er lekker van. Vandaag nog maar 216 dagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk dat je weer een trip hebt geboekt, en je planning met toch wat speelruimte ziet er goed uit. Gelukkig hou je ook weer een reisverslag bij, dan kunnen we weer lekker megenieten. Zelf hebben wij ook nog plannen om die kant op te gaan maar we zullen eerst maar hopen dat "Oom Donald" het licht gauw op groen gaat zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk vooruitzicht en natuurlijk het snertweer hier ontlopen.
  Je kan het maar beter gepland hebbenπŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen