donderdag 4 november 2021

Helaas volgend jaar niet naar Florida, maar....

 wél heel leuke ander plannen!


We hebben natuurlijk allemaal lang gewacht tot de US weer open zouden gaan, komende maandag is dat dan eindelijk het geval.

Ergens van het voorjaar had ik al een ticket geboekt naar Orlando voor komende januari, hotels waren geboekt en huurauto ook, voor een mooie (toen nog...) prijs. 

Echter, de vlucht werd dusdanig gewijzigd dat ik kosteloos kon annuleren. Op dat moment was het nog vrij uitzichtloos over wanneer de US weer open zouden gaan dus eieren voor mijn geld gekozen en alles geannuleerd (had alles kosteloos annuleerbaar geboekt).


Afgelopen weken opnieuw gekeken naar tickets, dat was geen probleem, de huurauto echter wel. Niet normaal meer die prijzen... Voor mij is dan de verhouding compleet zoek, voor wat je dan betaalt en wat je krijgt.

Dus geen Florida voor mij, voor dat geld kan ik een week naar de Canarische Eilanden en een week in mei naar Kos, waar het me heel goed was bevallen.

Zo gezegd, zo gedaan. Vrienden van me zijn in januari op Fuerteventura, dus ik ga hier een weekje naar toe, weer dat fijne hotel waar ik januari 2017 ook al was. Adults only en half pension, zalig eten daar. 
H10 hotel Ocean Dreams is dat. En prachtige kamers, en je loopt zo het centrum van Corralejo in.
22 januari begint dat feest, lekker snel na de feestdagen en een mooie break van die troosteloze maanden januari/februari.Afijn, dat was geboekt. In de weekenden ook alvast even diverse opties voor Griekenland bekeken. Kos, of toch een ander eiland?

Maar ineens dacht ik: New York! Toch US en daar geen huurauto nodig. Maar ja, die hotelprijzen, kan ik net zo goed wél naar Florida gaan.

Bedacht me weer dat je ook nog zoiets als Airbnb hebt, dus daar even lekker op zitten snuffelen. Gezocht in Brooklyn want ik vind dat een fijn deel van NY. En daar zag ik ineens een mooi verblijf, redelijk ruim, 2 slaapkamers, balkonnetje, en een mooie badkamer. En iets van een kitchenette. 

Het is de 2e etage van een woonhuis, host woont op 1e etage(begane grond)

Vlakbij Prospect Park, een heel mooi park, lekker wandelen daar, en in mei natuurlijk prachtig. 

Zit vlakbij de F lijn van de Metro, Manhattan is 30-40 min reizen, maar vind ik niet zo erg. Coney Island is ook niet ver vandaar, en redde ik in 2015 niet om te bezoeken, dus ga ik nu zeker doen. En wellicht wel een dagtrip ergens naar toe. Sowieso naar de Outlets (Woodbury Outlet buiten NY)

En, voor NY begrippen, een lage prijs. Heel goede reviews! Wel strenge huisregels las ik al bij de reviews, ach, je bent er toch weinig.

Even wat mailverkeer met de superhost en het was al snel geregeld. Kreeg 7 A4'tjes met huisregels (veel herhaling haha) maar ik kan er wel mee leven. O.a. schoenen uit als je binnen komt in gezamelijke hal. Mondkapje op, geen bezoekers ontvangen, alleen toiletpapier in het toilet (eh.... doe hier ook niets anders?) Dat soort dingen. En, dat hoort er tegenwoordig bij, meteen Proof of Vaccination mailen.

Heb daar 10 dagen geboekt, verblijf er van 12-22 mei 2022 (veel 2-en...) en ga voor het eerst vliegen met KLM, rechtstreekse vluchten.

Linkje naar : Airbnb (klik erop)Voor Macy heb ik vanmiddag kattenhotel geboekt, dus zij mag lekker uit logeren.

Dus, mooie vooruitzichten. Of ze doorgaan blijft nog even spannend in deze tijd, maar kan wel genieten van de voorpret. NY ga ik uiteraard bloggen, Fuerteventura niet.


Aftellen maar!


 
3 opmerkingen:

  1. O heerlijk weer mooie plannen en laten we hopen dat het allemaal door kan gaan. Jij kan lekker gaan aftellen…..

    BeantwoordenVerwijderen