vrijdag 19 februari 2016

18 februari 2016 Een volle dag, en volop genoten

Vannacht niet zo goed geslapen, vaak wakker, waarom weet ik niet. Om half 7 ben ik er geloof ik uit gegaan. Sliep om 11 uur, het was me net even te kort. Maar voel me prima, en daar gaat het om.

Lekker even internetten, weer alle leuke reacties gelezen, en na douchen even naar Publix gereden voor wat boodschapjes. Rond 9 uur ben ik weggereden, op naar Lyonia Preserve. Ik had op de blog van Rick en Mandy een verslag hierover gelezen, en het sprak me ontzettend aan.



Na een rustige rit daar aangekomen, en een trail gaan lopen, je hebt een hele korte, de oranje. De gemiddelde (rode) en de langere (blauwe). Ik heb de oranje en rode gelopen. Heel goed te doen voor een niet geoefende loper zoals ik ben. Het is er wat dor, maar ik was op zoek naar een speciale vogel die daar voorkomt. De scrub jay, een blauwe vogel. Voor mooie foto's verwijs ik jullie naar de blog van Rick en Mandy.

Al snel zag ik de vogels, een stuk of 4 a 5, prachtig! Fluiten, geluidjes maken, maar nee hoor, ze komen niet bij me. Mandy hoe deed je dat toch? Maar ik heb ze gezien! En ze waren weer weg voor ik een foto heb kunnen maken. 1 lukte, als je heel goed kijkt zie je de vogel hihi. Hij zit ergens in het midden, wellicht kun je wat inzoomen.



Verder heerlijk gewandeld, strak blauwe lucht en zon. Het was niet super warm, maar de zon is heel warm, dus het voelt heel snel heel warm aan. Heerlijk. Maar in de zomer moet je niet zonder goede hoofdbedekking op pad gaan. Er is geen schaduw als je daar loopt.
Had daar ook echt weer zo'n momentje van: wat een bofkont ben ik toch ook dat ik dit mag meemaken.






Na ongeveer een uur ben ik naar de kust gereden. Naar New Smyrna Beach, het Smyrna Dunes Park. Ook een idee opgepikt van de blog van Rick en Mandy (waarvoor ook nog mijn hartelijke dank!)

Auto geparkeerd na entree betaald te hebben, en lekker het strand op. Ik heb de lange boardwalk niet afgelopen, maar ben lekker in de zon gaan zitten. Er stond een straffe wind, maar het was toch heel erg aangenaam. Nadeel van de wind is dat je niet voelt dat je verbrandt. Jullie raden het al...







Lekker wat zitten lezen, en mensen/honden bekeken. Op dit stuk mogen honden, en jee wat genoten zij van het water. Heerlijk om te zien.

Rond 14 uur ben ik weer weggegaan. Toen voelde ik de zon namelijk heel erg prikken. Beetje vroeg nog, dus kon nog makkelijk langs Blue Spring State Park, had dat idee al, en Erik opperde dat ook al bij de reacties gisteren. Reed er nu zo goed als langs. Dus...
Bij de entree hing een bordje, nog 120 manatees. Vorige week geloof ik nog rond de 300. Veel trekken al weg omdat het al warmer wordt. Zij zoeken het constante warme water hier op als het elders te koud voor ze wordt.
Nou, ik werd niet teleurgesteld. Heb er genoeg gezien. Prachtig toch om deze dieren te zien!



Dringen voor een foto ;-)


Toen op naar huis. Waar zou ik eens gaan eten? Bij de Outback? Hm orange chicken trekt ook wel... Omdat ik bijna langs Seminole Town Centre zou komen, de mall, daar gestopt, even een snel rondje Dillards en JC Penney en op naar de foodcourt. Heerlijk gegeten, eetlust is weer terug.

Orange chicken en bourbon chicken, hmmmm


Energie ook volop. Want was nog steeds niet moe, en de stappenteller app gaf aan dat ik ruim 13.000 stappen had gedaan. Ben ook ontzettend blij dat ik van mijn hielspoor af ben, anders had ik dit niet kunnen doen (tip voor mensen die er ook last van hebben: shockwavetherapie!!)

Nu kak ik iets in, ben wat rozig van strand en zon. En ontzettend voldaan. En gelukkig dat ik weer zo'n mooie dag mee heb kunnen maken.

Temperatuur vandaag zo'n 20 a 21 graden en strakblauw. Maar voelt veel warmer aan, erg fijn. En ben ook echt gelukkig met het feit dat ik het zo tref met het weer.

Plannen voor morgen (laatste "verre" trip overigens voor deze week): De nieuwe Premium Outlet mall in Tampa, en Tarpon Springs. Een plaatsje aan de westkust dat erg leuk schijnt te zijn. Vandaag met mijn voeten in de Atlantische Oceaan gestaan aan de oostkust, morgen hoop ik dat te doen in de Golf van Mexico, aan de westkust dus.

Tot morgen weer!




29 opmerkingen:

  1. mooie foto's Cindy. Ik houd zo van die bruggetjes! Fijn dat je energie terug is en dat je je goed voelt. En die Bourbon chicken heb je er ruimschoots afgelopen vandaag ;-). Slaap lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige dag Cindy, goed zeg 13.000 stappen. Het was heerlijk op het strand, wij waren op Merritt. Als je morgen naar Tampa gaat ben je vlakbij Clearwater, het mooiste strand ... Veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk hoor, wat een weertje! En wat een bijzondere vogels. Een hondenstrand klinkt ook goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oooo wat mooi van die zeekoeien.. en wat lekker dat het al zo warm is.. nog veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat weer een heerlijke dag. En die orange chicken Mmm zo jaloers :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohh dat strand, dat ziet er lekker uit!
    Mooie foto's ook wee allemaal!
    Nog veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jee daar krijg je toch meer als heimwee van!!
    Wat een geweldige dag en.. ook nog Scrub Jay's gezien, top.
    120 Manatees, hoe gaaf is dat dan, wowowie !!

    Heel veel fun nog!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat heb jij een heerlijke dag beleefd zeg. Zoveel gevarieerde natuur. En zoveel manatees is natuurlijk geweldig. Je gaat lekker Cindy!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oooh, je bent er al! Heerlijk bijgeleen, doe je goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een topdag heb je weer gehad, Cindy!
    Zoveel moois gezien, geweldig. Ben benieuwd naar de nieuwe Mall in Tampa, shop ze!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een heerlijke dag weer Cindy, ik zit mee t genieten!! Sonja zei het ook al, als je in Tampa bent ben je erg dicht bij Clearwater Beach.....voor mij veeeellll leuker dan Tarpon Springs :). Have Fun, ik zit morgenvroeg weer klaar voor je verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wooowww Cindy wat een geweldige dag !!
    En hoe leuk dat je de scrub jays hebt gezien, ze zijn zo mooi hè .
    En dan lekker op een handdoekje van zon, zee en strand genieten..wat fijn ! 120 manatees geweldig om te zien...echt top !!
    Heel veel plezier vandaag !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je vermaakt je goed Cindy! Laat me raden, je bent vast alweer jaloersmakend bruin :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een heerlijke dag en leuk dat er nog zoveel manatees te zien waren. Je gaat er vol voor, knap hoor! Ik ben weer benieuwd naar het volgende verslag, zeker over tarpon Springs!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een heerlijke dag en leuk dat er nog zoveel manatees te zien waren. Je gaat er vol voor, knap hoor! Ik ben weer benieuwd naar het volgende verslag, zeker over tarpon Springs!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk verslag en ik vind het knap dat je in je eentje al die trips maakt.
    Fijn dat je je weer beter voelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Oh Cindy, was je vergeten je in te smeren? Handig hoor al die tips uit het blog van Rick en Mandy, zo kom je nog eens ergens haha.
    Die nieuwe outlet in Tampa schijn erg mooi en rustig te zijn. Ben benieuwd wat jij ervan vind.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee haha, had me wel ingesmeerd, maar ja, zo'n felle zon op een winters wit huidje ;-)

      Verwijderen
  18. Meid oh meid wat weer een heerlijke dag. Deze pakken ze je niet weer af. Toppie, heerlijk meegenieten

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat ben je goed op dreef zeg, je maakt inderdaad heel wat kilometers op een dag, maar daar krijg je ook heel veel voor terug want wat een beestenboel heb je gespot zeg!!
    Geweldig om in twee dagen op twee verschillende kanten door te brengen, ik ben benieuwd welke water temperatuur je lekkerder vind :)
    Ik ga me eens verdiepen in je therapie ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat is het toch leuk om ideetjes op te doen van andere bloggers, wij hebben ook al het één en ander op ons lijstje staan. Schitterende blauwe luchten tijdens je wandelingen, erg mooi. Veel plezier in Tampa morgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Zo lekker bezig jij! Had even gemist dat je er al was maar weer helemaal bij gelezen. Geniet lekker verder daar.

    Monique (Mushu)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. WoW wat heb jij lekker veel gedaan vandaag!!
    Dat is een voordeel als je vroeg wakker bent.
    Fijn dat je de eetlust weer terug hebt het ziet er heerlijk uit.
    Het genieten spat van je blog dus ga zo door:)

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat heb jij een heerlijke dag gehad zeg! Gelukkig voel je je ook weer beter. Veel plezier vandaag met shoppen en in Tarpon Springs

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooi...jij hebt de Scrub Jays gehoord en gezien....wij vorig jaar niet..maar wel mooi om daar te wandelen. Ook leuk dat je de manatees nog ff hebt meegenomen!..leuk om je verslagen te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een heerlijke dag weer mooie vogeltjes gezien en heerlijk genieten van alles wat er is

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Top dag! Kom maar daar met je belevenissen en heerlijke foto's op FB!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat lekker dat je weer op de been bent :) en wat een mooie dagen zo!! Super!!

    BeantwoordenVerwijderen