vrijdag 13 mei 2022

Op naar NY!

Yes, en toen brak de dag van vertrek aan! Gisteren nog even spannend, de antigeen test. Had de dag ervoor al een thuistest gedaan, die was negatief. Dus zat wel goed dacht ik, maar toch blijft het spannend.

Gelukkig was deze (van toegangsbewijs.nu) ook negatief. Dus gistermorgen de koffer tevoorschijn gehaald, alles bij elkaar gezocht, had ik nog niet gedaan. En gepakt. Wilde zo min mogelijk mee maar toch heb ik weer een behoorlijk zware koffer. Hoe dan???

's Middags was het tijd om M&M naar het kattenpension te brengen. Ze hadden het daar de vorige keer enorm naar hun zin, dus voor hun ook vakantie. En er zitten genoeg speelmaatjes.

Vond zelf het wegbrengen wat minder, maar hoort erbij. En het was gisteravond en vanmorgen erg stil in huis. Had wel gelijk al fotootjes van Michelle (van pension), ze waren de nacht goed doorgekomen. Top.

Vanmorgen toch nog bijtijds uit bed, hoewel ik pas om 13.25 uur vloog. Wilde 4 uur van te voren aanwezig zijn maar ook met de trein. Had P3 gereserveerd maar die doorgeschoven naar september. Deze tijden zijn perfect om de trein te pakken. Alleen overstap in Zaandam, op zelfde spoor. Dat ging ook lekker vlot allemaal.

Op Schiphol denk bij elkaar een uurtje in de rijen gestaan, en toen achter de douane. Op mijn gemak wat gegeten, gedronken , gelezen, gelopen, gewinkeld etc.
Vlucht ging prima, had laatste maanden meerdere keren op plattegrond gekeken of er nog steeds een lege stoel naast me was. Afgelopen weken paar keer niet het geval meer, dus meerdere keren verhuisd van stoel. Met resultaat, want had een lege stoel naast me. Top!

Natje, droogje, boekje, op de klok kijken, weer het riedeltje af. En uiteindelijk na ongeveer 7.30 uur geland op JFK. Dat ging vlot. De rijen daar echter niet, bijna 1.5 uur in de rij voor de controle, en daarna half uur in de rij voor yellow cab. Nog zitten denken om subway te pakken, maar had er geen puf meer voor, diverse malen overstappen. Trappen? Lift? Pfff... Wat als er geen lift is? Dus toch maar de taxi. Was wel druk, spitsuur, maar uiteindelijk ongeveer uurtje over gedaan. Ging via Ocean Parkway, lange rechte weg, maar wel een heel mooie buurt. Veel vrijstaande huizen.


De Airbnb host wachtte me op. Uitleg gekregen over de code van de deur enzo. En wow, wat een prachtige Airbnb, vind het nog mooier dan op de foto's. Heerlijk balkon erbij.Nog wat boodschapjes gedaan, water, yoghurt, crackers, dat soort dingen. Bij een soort deli vlak om de hoek. En nu de blog schrijven, en straks lekker slapen.

IK BEN IN NY! Zin in!
13 opmerkingen:

 1. Wauw, NY!!! Heel veel plezier!!! Dat ging toch nog best soepel, zeker bij Schiphol.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer van het lange wachten bij Homeland en de taxi. Nooit leuk als je al helemaal gaar bent. Wat een mooie AirBNB heb je uitgezocht. Nu lekker genieten . Gr Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk, Cindy. Je hebt een toffe plek gevonden, zeg. Geniet lekker! Zo leuk, New York!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk. Nu lekker genieten. Gr. Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk je bent er en alles lekker vlotjes verlopen nu kan je lekker gaan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Cindy, wat heerlijk, je bent er gewoon.
  Heel veel plezier en geniet maar flink

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie locatie om te verblijven. Heel veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldige B&B in een zalige stad, heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk Cindy, je bent gewoon in New York!! En wat een mooi huis heb je gehuurd. Geniet ervan en kijk weer uit naar je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi appartement. Leuk. Geniet van je trip. Ik kijk alweer uit naar al je blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooi onderkomen heb je gevonden! Ik blijf je verhalen lezen en zal genieten van de foto's. Doe Ingrid en Maple de hartelijke groeten!

  BeantwoordenVerwijderen