zaterdag 6 februari 2016

Verandering van verblijfplaats, en de laatste loodjes!

Februari 2014 zou ik voor het eerst verblijven in een Airbnb onderkomen. Helaas werd dat een week of 2 voor vertrek geannuleerd door de eigenaar, wegens lekkage op de kamer.
Niets aan te doen natuurlijk, maar ik schoot wel in de stress. Achteraf onnodig, want er waren nog
genoeg hotels te boeken in Orlando tegen een schappelijke prijs. Dat werd toen uiteindelijk
weer Ramada Gateway.


Voor deze trip had ik mijn hotel al vastgelegd in september. Een hotel in Leesburg, wil graag in deze regio verblijven deze keer. Echter, las af en toe reviews op Tripadvisor en hierin stond de laatste tijd een paar keer vermeld dat de wifi niet goed werkte.
Dat de kamer schoon is is belangrijk, maar goede wifi net zo belangrijk haha!
Gebeld met het hotel, en volgens de vriendelijke dame werkte de wifi prima.

Maar goed, aangezien het sinds 2014 kriebelde om toch weer een keer Airbnb te proberen, ben ik weer even langs al mijn opgeslagen adresjes gegaan. Wel doen, niet doen?
Iets wat ik geweldig vond, en in een totaal andere regio lag, in Titusville, zat inmiddels vol.
Jammer, dan gaat dit feest niet door.

Afgelopen donderdag weer even gekeken naar wat adresjes, en 1 adresje wat ik onlangs had ontdekt, in Mount Dora, was nog vrij, precies in mijn week. That's a sign ;-)
Even contact gelegd met de eigenaar, en dit contact was meteen erg fijn. Hij vertelde ook dat hij snelle wifi heeft, dat vindt hij heel belangrijk als werkende in de ICT.
Dus meteen maar gereserveerd. Het hotel zal ik morgen even (kosteloos) annuleren.

Ik huur dus een kamer, met privĂ© badkamer, bij een particulier thuis. De kamer krijgt goede reviews, heel belangrijk!  Het ligt in een gewone woonwijk in Mount Dora. Hoe leuk!
Het enigste nadeel dat ik kan bedenken is dat er geen zwembad is, dus niet de benen bruinen op een ligbedje haha. Maar heb dat toch niet ingepland in mijn week, en kan altijd lekker even aan het water gaan zitten in Mount Dora.



Dus iets verder dan Leesburg, maar nog steeds in ongeveer dezelfde regio. Goede uitvalsbasis voor mijn planning.

Dit is de link: Kamer in Mount Dora

De kamer is simpel, maar heb niet veel nodig, En kan 's avonds fijn op de veranda zitten om mijn blog te schrijven. En het feit dat de badkamer niet gedeeld is vind ik wel erg fijn.

Verder komende week de laatste loodjes. Wel een heerlijk korte week, dinsdag ga ik een vriendin uitzwaaien op Schiphol die naar New York verhuist (en ja, plannen om haar te bezoeken zijn al in de maak haha) en vrijdag ook lekker vrij.

Zondag de 14e ga ik rustig aan naar Schiphol, met de trein, om te overnachten in het Dorint hotel, "gewonnen" via Vakantieveilingen. Een heerlijk relaxt begin van de vakantie.



En dan kan het grote genieten gaan beginnen. Het is maar een weekje maar heb er superveel zin in.
Ik hoop dat de zon goed mee gaat werken (momenteel is het erg wisselvallig) maar dat moet je natuurlijk altijd maar afwachten.

Een week nergens aan hoeven denken, en doen waar je zin in hebt, hoe lekker is dat.
Ik mis mijn katten altijd ontzettend, maar vind het ook wel fijn om even een week de zorg aan mijn lieve buurvrouw over te dragen. Misty heeft sinds december diabetes, en waar ze 3 jaar geleden (toen ze het ook al had, daarna weer diabetesvrij geraakt) makkelijk in te stellen was, is dat nu heel anders.

Ze gaat van heel hoog (nog een dag opgenomen geweest voor een dagcurve) naar heel laag in de bloedsuiker (vorig weekend). Gisteren weer gemeten, en het was gelukkig weer wat gestegen. Ik schiet van behoorlijk wat eenheden insuline naar weer wat minder. Denk dat mijn buurvrouw (die gelukkig ervaring heeft met insuline injecteren bij een kat) de hoeveelheid eenheden waar ze nu op zit wel kan blijven geven. En dan zie ik na mijn vakantie wel weer even verder.
En de insuline moet elke 12 uur worden gegeven, dus best wel een zorg.



Maandagochtend de 15e dan met de hotelshuttle naar Schiphol, en staat mijn vlucht gepland voor 8.50 uur, heerlijk met TUI, rechtstreeks. Als het goed is land ik rond 13.00 uur al op Sanford.

Komend weekend dus de nodige huishoudelijke dingetjes doen, de koffer pakken, de katten verzorgd achterlaten etc.etc.

De eerstvolgende update zal dus volgen vanuit Florida! Ik zou het leuk vinden als jullie meelezen en af en toe een comment achterlaten :-)







44 opmerkingen:

  1. Hier wordt er gevolgd hoor, maar dat weet je al ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat spannend zo'n kamer bij een particulier. Ben benieuwd.
    En zo'n zieke kat is een grote zorg, ik weet er alles van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zeker spannend, en ben erg benieuwd ook. Ja, van een zieke kat weet jij ook alles, wat kun je je dan zorgen maken he?

      Verwijderen
  3. Oh, wat een heerlijk vooruitzicht, ik ben best een beetje jaloers op je, hihihi! Neem je wat zon mee terug naar Nederland?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker vooruitzicht hoor Cindy, we lezen weer lekker mee!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog even Cindy. Lekker genieten. Tuurlijk ga ik je volgen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De kleur van de kamer is in ieder geval zonnig.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is bijna zover, nog even geduld. Heerlijk vooruitzicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Begint nu lekker op te schieten, geniet vast van de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ziet er prima uit hoor die kamer, nog heel even maar

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi de kamer ziet er mooi en netjes uit,dat word genieten.
    En tja maar een weekje nou ik zou graag met je willen ruilen:)
    En wij zitten er alweer klaar voor om je blog te gaan lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Simpele kamer, maar heeft wel alles wat ik nodig heb, mag ook van de andere dingen in het huis gebruik maken. En dank je wel voor het meelezen alvast!

      Verwijderen
  11. Leuke kamer en alles ziet er netjes uit, meer heb je niet nodig om te slapen.
    Nu alleen nog maar aftellen en dan is het bijna zo ver!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het gaat nu echt opschieten Cindy!
    Lekker hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nog even de laatste week doorkomen en dan ga jij weer lekker genieten in Florida, hoe geweldig is dat!! De kamer ziet er goed uit, wel spannend hoor.
    Ik kijk al weer uit naar je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind het ook wel spannend hoor, maar wil later vaker gebruik gaan maken van Airbnb, en eens moet de eerste keer zijn :-)

      Verwijderen
  14. Petje af voor je lef om voor Airbnb te gaan, maar het ziet er goed uit dus ben benieuwd hoe het je bevalt. Ik ben er ook naar aan het kijken voor als wij naar New York gaan want tot mijn verbazing zijn er best veel "gezinsplekken" te vinden daar. Heel veel plezier en wij lezen mee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, ben heel benieuwd ook. Wil in september naar NY, en weet nog niet of ik bij vrienden kan verblijven, dus dan wordt het ook een Airbnb.

      Verwijderen
  15. Heerlijk, je kunt aftellen. Vind je ook niet dat de laatste dagen dan altijd zo langzaam gaan :-) Ziet er allemaal goed uit. We lezen en genieten mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja haha, de laatste dagen kruipen meestal voorbij. Gelukkig heb ik dinsdag ook vrij, dan even een break :-) Dank je wel!

      Verwijderen
  16. Heerlijk Cindy ..nog heel even en dan ga je lekker ��

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Die vroege vlucht van TUI is ideaal, je zit dan gelijk goed in het ritme. Leuk dat ik straks mee kan lezen met jouw blog, blijf ik lekker in Florida sferen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, vind dat echt top, die tijden! Alleen terug is even minder, al vrij vroeg, maar daar denk ik nog maar niet aan ;-) En kun jij mooi even afkicken met mijn blog :-)

      Verwijderen
  18. Oh nog maar een weekje. Hoe heerlijk is dat?! Ik ga je weer helemasl volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Jeetje wat krijg jij een hoop reacties haha :) Wij zijn altijd heel enthousiast over Airbnb, zolang mensen veel goede reviews hebben zit t wel goed. Ontzettend leuk om gewoon in een woonwijk te zitten! En dat watertje daar ziet er heel aantrekkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk he, al die reacties! Maakt het bijhouden van een blog ook zoveel leuker vind ik. En ben echt heel benieuwd over de plek. Hij krijgt goede reviews, anders had ik het ook niet geboekt hoor.

      Verwijderen
  20. Ook ik ga je weer volgen! Kamer ziet er goed uit bij AirBNB en eigen badkamer is inderdaad wel fijn! Gaat een heerlijk weekje worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Natuurlijk ga ik je weer volgen. Ik hoop op heerlijk weer en heel veel vakantieplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik ga je weer volgen, heel veel plezier, en ben helemaal niet jaloers;)...Hoop dat je lekker veel zon hebt!,en weer mee terugneemt als het even kan;)

    BeantwoordenVerwijderen