zondag 9 februari 2020

8 februari 2020 Perfecte dag voor het paradijs!

Vanmorgen weer op tijd wakker, 4.30 uur, ben er maar uit gegaan. Ach, zo heb je wat aan je dagen moet je maar denken.

Vrolijk uit bed, want... Discovery Cove, eindelijk! Zou het inderdaad zulk mooi weer worden als voorspeld? Met de hoop op van die mooie strakblauwe luchten als achtergrond voor de palmbomen.

Eerst laatste spullen gepakt, alles naar de auto, en toen op weg. Sleutel in het slot gelaten aan de buitenkant, zoals besproken. Heb de mensen nog steeds niet gezien, maar prima kamer voor eenh paar nachten.Wel blij dat ik nu naar wat ruimere hotelkamer ga.

En brrr.... wat is het koud! 8 graden haha. Maar dat wist ik van te voren. Ook in Florida wil het 's nachts weleens kouder zijn bij heldere nachten. Maar oh wat beloofde de lucht veel goeds.



Dik vest aan, lange broek, en verwarming in de auto aan. Doorgewarmd om 7 uur gearriveerd bij Discovery Cove. Onbegrijpelijk, maar sommige mensen hadden dus gewoon een shirtje en korte broek aan. Brrr!

Even een bakkie thee, tot we naar binnen mochten om 7.30 uur. Had ingecheckt, en heb de dolphin swim om 9.05 uur. Geeft me mooi de tijd om rustig te ontbijten, daarna wat rond te kijken, en dan om te kleden voor de swim.

Ontbijt was lekker, goed vers, lekker even zo'n bodempje. Overal stonden de heaters aan, dat was wel lekker haha.





Daarna rondje gelopen. Alvast wat foto's gemaakt. Vind het overigens opvallend dat ik vandaag dacht mijn voeten wat rust te geven, maar uiteindelijk toch weer 17.000 stappen had. Heb heel veel rondgelopen en gekeken. Dan weer wat drinken halen, dan weer even naar toilet, daarna weer even verderop op een strandje. En zo sprokkel je toch aardig wat stappen.





Lockers voor je spulletjes


Kleedruimtes en douches


Omgekleed, en zo'n flatterende wetsuit aangetrokken haha. Moest wel,vond het te koud voor alleen zo'n vest.

Gemeld bij de Seahorse Cabana, alwaar je wat formulieren moest ondertekenen, dit had met aansprakelijkheid te maken etc.
Instructies, filmpje, en we waren er klaar voor.
Zat in een groepje met een gezin uit Daytona, en een gezin uit de UK.

Kennis gemaakt met Kendall, een dolfijn ergens in de 20. Met af en toe wat nukken. Ze heeft soms geen zin meer en dan zwemt ze gewoon weg. En dat mag in Discovery Cove!
We mochten haar eerst over haar buik aaien, ze deed wat trucjes. Leuke interactie altijd.

Daarna foto sessie, en een stukje "zwemmen". Al met al ben je toch een uur bezig. Kendall had op een gegeven moment er inderdaad geen zin meer in, en zwom weg. Dan laten ze zo'n dier dus gewoon, heel goed. Op gegeven moment, na 5 minuten ofzo kwam ze weer en konden we verder.

De eerste keer DC, volgens mij 2014, was deze interactie echt magisch, dan is het allemaal nieuw.
Nu was het niet meer magisch, maar heb er echt weer ontzettend van genoten.
Net 10 uur geweest, en dag kon niet meer stuk.
Wetsuit snel ingewisseld voor een vest, en lekker opgewarmd in de zon. Hoewel het water bij de dolphin swim warmer was dan in mijn herinnering. Maar kan ook komen doordat de buitentemperatuur zo chilly was.

De rest van de dag rondgewandeld, foto's gemaakt, liggen chillen met mijn e-reader op een ligbedje. Lekker geluncht. In het warme water van de wind away river chillend liggen drijven. Heb niet gesnorkeld, vorige keer wel gedaan. Nog wat vogels gevoerd in de aviary, ze hadden niet zo'n honger, hadden al veel gehad denk ik haha.




















Barretjes met snacks en drinken





















Hier gebeurt het allemaal, er zijn er 3. En het gaat de hele dag door, volle sessies elke keer.


Zo tegen 16 uur mijn spulletjes gepakt, even opgefrist en gedoucht. Alles is daar voorhanden. Van zonnebrandcreme tot shampoo tot douchegel. Handdoeken hoef je ook niet mee te nemen.
En... mijn foto's opgehaald. Wilde niet het standaard pakket, zo duur, en heb nu gekozen voor het Island pakket (dacht ik). Dat zijn 4 foto's van 6 x 8 inch, ik denk zo'n 15 x 20 cm. Erg leuk, en ook een muismat besteld met een foto erop, ook leuk geworden. Even foto's van foto's gemaakt...





Muismat





Heb er echt weer van genoten, wat een paradijs daar.
En het weer had niet beter gekund, strakblauwe lucht, volop zon en uiteindelijk zo'n 22 graden, wat door het gebrek aan wind veel warmer aanvoelde.
Topdag! En zo blij dat ik de dag naar vandaag heb gezet :-)


Weer getankt, zat nog half vol, maar rij een lang stuk  liever met volle tank. Bij Wawa, dus ook weer wat gepind, en iets te drinken voor onderweg. Alle frisdrank, welke maat ook, voor 0.99 dollar. Onbegrijpelijk.... Zelfs een literbeker.


En toen op weg naar Sarasota, file, uiteraard, op de I4, maar andere weg was geen optie, zou dan veel langer duren. File duurde iets van kwartier, en viel achteraf ook wel mee.
Uiteindelijk 2 uur over de rit gedaan. Even een plaspauze gehouden halverwege en door.
Prachtige zonsondergang gezien weer, en later de volle maan erbij. Was vrij druk op de weg, was moe, dus lekker de radio hard gezet en mee zitten bleren om beetje wakker te blijven.

19.30 uur gearriveerd bij Knights Inn in Sarasota. Zag er een beetje crappy uit, op de foto's is het altijd mooier, was ook zo met de Airbnb haha.
Maar van binnen ziet het er gewoon goed uit.
Ruime kamer, schoon, alles erop en eraan. Zelfs USB stopcontacten bij het bed.
Wifi niet supersnel maar volgens mij volstaat het voor een blog. Zal het zo merken als ik de foto's er tussen ga zetten. Zit wel aan de wegkant, en de buren hoor je ook iets, maar ben gewend om met oordoppen te slapen (thuis ook standaard) dus komen ook hier weer van pas.









Zo lekker slapen, hopelijk iets langer nu. Morgen staat er weer iets leuks op het programma, Babcock Ranch Preserve, en Punta Gorda, nice!




20 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag heb je weer gehad Cindy, en wat een geweldige foto's! Je ziet er stralend uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige dag weer Cindy, genieten met de dolfijnen. Prima hotelkamer, hoop dat je wat langer slaapt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt n Topdag geweest. Goed dat je t telkens hebt verzet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldige dag en wat is DC een paradijs! Nu lekker aan het strand genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed dat je zo volhardend bent geweest met het verzetten. Het klinkt als een heel fijne dag! Geniet nu lekker aan het strand.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een geweldige dag in DC ondanks het frisse begin van de dag. Nu in Sarasota waar je ook vast we weer leuke dingen gaat ondernemen.

    Gr Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En weer een topdag in de pocket, het was zo te zien niet heel druk bij Discovery Cove. Veel plezier vandaag !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat heb je goed ingeschat Cindy, mooie dag geworden! Kan je weer met veel plezier op terug kijken.
    Leuk Sarasota en vandaag naar Babcock , zijn wij jaren geleden ook geweest, ben benieuwd wat je ervan vindt.
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel goed om tot vandaag te hebben gewachten, wat een topdag zeg en zo bijzonder om met dolfijnen te zwemmen. En hele mooie foto’s!
    Veel plezier in Sarasota!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een dag met een Goud Randje
    Nu gaan genieten in Sarasota

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een schitterende dag en die foto's zijn geweldig, thuis inscannen en dan kun je er alles van laten maken of laten vergrootten :)
    Geniet van Sarasota!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ooo cindy wat een heerlijke dag heb je gehad.
    Discovery is ook een heerlijke plek,zo relaxt daar.
    En goed dat je voor deze dag bent gegaan perfect weertje mooie blauwe lucht.
    En de foto’s zijn geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie dag heb je gehad in DC. Weer een enorm leuke herinnering. Lekker ook dat het weer zo goed mee zat. Dat maakt het des te leuker.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een geweldige dag met erg leuke foto’s. Hotelkamer ziet er keurig uit hoor met lekker bed zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een zalige dag en een goede keuze om het om te zetten, nu dan weer een ander plekje om te genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een geweldige dag heb je gehad! Fijn dat je er zo van hebt genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Liep een dagje achter met verslag dus had er nu 2 voor de prijs van 1 haha Heerlijke dagen heb je achter de rug en wat gaaf zo'n dag in Disvovery Cove. De foto's zijn super! Weer veel plezier verder. Groetjes Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Je hebt het weer prima voor elkaar, Cindy en dan ook nog eens een gelukkige hand van de juiste dag kiezen voor een bezoekje aan DC. Logisch dat je met een smile van oor tot oor op de muismat prijkt!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een heerlijke dag heb je gehad Cindy, goed dat je hem verzet heb. Het is een super mooi park, je waant je echt in een paradijs. Super leuke foto's ook. Nu heerlijk in Sarasota genieten

    BeantwoordenVerwijderen